Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011


Γιατί ο Γιώργος ... "πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του»!


 Α, πα, πα... Τι διαβάζουμε!

" Ο Γιώργος πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του», είναι ο τίτλος άρθρου της ισπανικής εφημερίδας El Pais, και το δικαιολογεί ως εξής:

 «Ο έλληνας ηγέτης έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση να διαλύσει το πελατειακό κράτος που δημιούργησε ο πατέρας του»

Η εφημερίδα μιλάει για μια.. τραγωδία με πρωταγωνιστή τον Οιδίποδα: "  Είναι υποχρεωμένος να βάλει τέλος σε αυτό το υπερτροφικό κράτος που δημιούργησε ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου και το οποίο με τόσο ενθουσιασμό κράτησαν ζωντανό οι διάδοχοί του.
Η ιδέα ότι όλοι, ιδιαίτερα οι φίλοι, μπορούν να εξασφαλίσουν μια θέση στο Δημόσιο , είναι μία από τις ρίζες αυτής της τραγωδίας».

Mας λένε επίσης οι Ισπανοί , ότι ο πρωθυπουργός έκοψε τις ταβέρνες, αλλά αφήστε μας να αμφιβάλλουμε γι αυτό:

. Ο Γιώργος  γράφει πήγαινε  σε μια ψαροταβέρνα στα βόρεια προάστια, και μιλούσε πριν  καθίσει να φάει  με τους θαμώνες. 
 «Όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει περάσει από το εστιατόριο εδώ και πολλούς μήνες. Ένας από τους τακτικούς θαμώνες του μαγαζιού θυμάται ότι την τελευταία φορά που πήγε ήταν μετά από μια Σύνοδο των Βρυξελλών, όπου οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές.
Ήταν εκείνους τους μήνες του Ιουλίου όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα εξαιρετικά σκληρό πακέτο μέτρων, το οποίο έβαλε ''φωτιά'' στους δρόμους.
 Ο πρωθυπουργός έμοιαζε κουρασμένος και δεν χαιρέτισε κανέναν» είπε κάποιος  θαμώνας, μιλώντας όπως υποστηρίζει η εφημερίδα. .
Τι θα δούμε και θα διαβάσουμε ακόμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: