Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Τα ιδρύματα, οι ιδρυματικοί και η όλη Αριστερα!

 Αντι εισαγωγής
 Να μίν πίνετε πολί ινοπνευματόδη ποτά τσίπουρα και ίνους και μετά ξερνοβολάτε και κάνετε χαζαμάρες.

9) Να τιρίσετε άνεφ αντιρίσεος και χρονοτριβής την άνοθεν τάφτην διαταγήν μου άνθροπη σκύλη και γινέκες διότι όπιος συληφθή παραβάτις θα τον σιλάβο θα τον κλίσο στο σχολίο και αλίμονο του θα τον ταράξο και θα τον μαβρίσο στο ξίλο

Εν Ματαράγκα τη 8η Δεκεμβρίου 1907. Ο Διοικητής του Χωρίου Νικόλαος Παπάκωνσταντινου Υπονωμοταρχης
 
Η  "υπέρβαση"  μπορεί να γίνει  μόνο  μέσω  "ιδρυμάτων"
 

Έχει σηκωθεί τόσος κουρνιαχτός απο τα σουλάτσα των επι της ουσίας "Αντιβασιλέων" της Τρόικας και του "αγώνα" των βενταλιοφόρων οσφυοκαμπτών της τρικομματικής Εταιρείας Περιορισμένης Κυβερνητικής Ευθύνης, που δεν μπορούμε πλέον να ξεχωρίσουμε  τα κάρα , τα βόδια, και τους καραγωγείς  σε αυτό το σούρτα - φέρτα "μνημονιακών" και "αντιμνημονιακών" γυρολόγων και γανωτζήδων της δημοκρατίας. 

Μέσα σε αυτή την  κατάσταση της  γενικευμένης  θολούρας και της  τρομοκρατίας των  κατοχικών  δυνάμεων, νάσου και το υβρίδιο  των  Α.Παπανδρέου - Η.Τσιριμώκου να  γίνεται  "πρώτη είδηση" επειδή  λέει  θα  μιλήσει  στο  "ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής".
 

Εδώ  πραγματικά  ταιριάζει  "γάντι"  η λαϊκή παροιμία  "Χέστηκε  η φοράδα μας  στο αλώνι και ποιός την πεταλώνει".
 

Εδώ  πήγε  και μίλησε  στο Brookings , στο άδυτο  δηλαδή  που μόνο  οι "εκλεκτοί"  της  Νέας Τάξης Πραγμάτων  μπορούν  να μπουν, και  δεν  "έσταξε  ούτε η ουρά του γαϊδάρου" ( για  να παραμείνουμε στις πάνσοφες  ελληνικές παροιμίες), και θα  βάλουμε  νταλκά  επειδή  θα πάει  στο σουαρέ  ενός  ιδρύματος;
 

Μα οι "ιδρυματικοί"  σε "ιδρύματα"  πηγαίνουν  και όταν  αυτά  είναι κλειστά  λόγω "ιδεολογικής ανακαίνισης" τρέχουν  σε τίποτα  ινστιτούτα , ενώσεις, ή think tanks να  κάνουν την απαραίτητη  για την πολιτική τους  υγεία  "λογοθεραπεία".
 

Επειδή  μερικοί όψιμοι  "υπερασπιστές" της  ...ιδεολογικής καθαρότητας ή απο την άλλη  μεριά  του  "εκσυγχρονισμού" και της "ανάπτυξης"  θα  αρχίσουν  να  σπεκουλάρουν  γύρω  απο αυτό  το ήσσονος σημασίας  για τον ελληνικό λαό  ζήτημα,  καλό είναι  να θυμηθούμε  ποιοί  άλλοι  εκτός  απο τον Τσίπρα,κατά  το παρελθόν  πέρασαν  το  "γιοφύρι"  και   δίδαξαν  σε εμάς  τους  χωριάτες και  απολίτιστους τι σημαίνει  "πολιτικός πολιτισμός".
 

Διαλέγω  αποσπάσματα  απο  το  άρθρο "Η αριστερά της υπέρβασης"που δημοσίευσε  χθές η "Εφημερίδα των Συντακτών", όχι  βέβαια  διότι  συμφωνώ  με τον τίτλο  η το περιεχόμενο , εξ άλλου ποτέ  μου  δεν  συμπάθησα  αβανταδόρικα  κείμενα, αλλά  επειδή  παραθέτει  μερικά  "θραύσματα ιστορίας" που  δείχνουν  το γιατί  διάλεξα  στον πρόλογό μου  να χρησιμοποιήσω  δύο  ελληνικές παροιμίες. 

Και μιας  και  το κείμενο  το υποράφει  ο  Ν. Σβέρκος  θα  προσθέσω  ακόμα  μια  λαϊκή έκφραση   η οποία  ενδεχομένως  θα σας έρθει  στο νού  όταν  θα έχετε τελειώσει την  ανάγνωση  :"Πιάσαμε απο...σβέρκο":

Η Αριστερά της υπέρβασης

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής με “όπλο” τις προτάσεις ενάντια στο Μνημόνιο που αφορούν όλη την κοινωνία

Tου Νίκου Σβέρκου

Στην «αντεπίθεση» περνά η Κουμουνδούρου για την επικείμενη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής με τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: 


Τότε και τώρα»...στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής αριστερού κόμματος παρίσταται σε εκδήλωση πολιτικού ιδρύματος άλλου κόμματος, και σημειώνουν ότι «ο πολιτικός πολιτισμός της Αριστεράς επιβάλλει σεβασμό προς τους πολιτικούς της αντιπάλους»

 ...Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν αποτελεί πρωτοτυπία, αφού ηγέτες της Αριστεράς έχουν παρευρεθεί επανειλημμένως στο παρελθόν σε εκδηλώσεις φορέων προσκείμενων στη Ν.Δ., σπάζοντας τα σχετικά «ταμπού», αλλά και προκαλώντας συζητήσεις στις βάσεις των κομμάτων τους.


Στις 24 Απριλίου του 2002, ο Χαρίλαος Φλωράκης παρέστη σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή της Ν.Δ., με κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γάλλο ακαδημαϊκό Μορίς Ντρουόν. 

 Ηταν η εποχή που ο τότε αρχηγός της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής πραγματοποιούσε «άνοιγμα» στην Αριστερά, ενώ είχε προλογίσει τον δεύτερο τόμο της πολιτικής βιογραφίας του εμβληματικού ηγέτη του ΚΚΕ με τίτλο «Χαρίλαος Φλωράκης – Ο λαϊκός ηγέτης». 
 

Ο ίδιος ο Χαρίλαος Φλωράκης, μετά την εκδήλωση, σε συνομιλία με δημοσιογράφους για το τι είπε κατ” ιδίαν με τον Κώστα Καραμανλή, είχε απαντήσει «Θα τα πούμε όταν γίνει πρωθυπουργός», εκτιμώντας ότι θα εισέλθει στο Μαξίμου «εκατό τοις εκατό».


Στις 14 Νοεμβρίου του 2004, εν μέσω της πληθώρας σεναρίων για την ανάληψη της προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο τότε πρόεδρος του ΣΥΝ καλείται και συμμετάσχει σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, προκαλώντας θύελλα εσωκομματικών αντιδράσεων. 

Στην εκδήλωση, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε ανταλλάξει χειροκροτήματα με τον τότε πρωθυπουργό, έναν μήνα πριν από το 4ο Συνέδριο του ΣΥΝ, ενώ η Νεολαία ΣΥΝ είχε εκδώσει ανακοίνωση αποδοκιμασίας της κίνησης Κωνσταντόπουλου. 

«Η συμμετοχή του προέδρου αποτελεί μία ατυχή επιλογή, την ευθύνη της οποίας φέρει το κόμμα, ενώ διεκδικούμε να μην υπάρξουν αντίστοιχες στο μέλλον» σημείωνε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της νεολαίας του κόμματος, ενώ η «Αυγή» είχε σχολιάσει ότι «οι νέοι έχουν πάντα δίκιο».


Δυόμισι χρόνια αργότερα, βέβαια, και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου του 2007, τα στελέχη του ΣΥΝ περίμεναν με αγωνία τι θα πει ο Αλέκος Αλαβάνος στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή της Ν.Δ
 

«Ενας ηγέτης κρίνεται από τη σφραγίδα που άφησε στις εξελίξεις της χώρας», είχε δηλώσει ο τότε πρόεδρος του ΣΥΝ, ενώ, περιγράφοντας την πολιτική συμβολή του Καραμανλή, είχε συμπεριλάβει την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και «την ικανότητά του να φεύγει από τα στερεότυπα της παράταξης που ανήκει».
http://www.efsyn.gr/?p=28969 
 

 Αν μετά  απο  αυτά  που διαβάσατε  έχετε στο μυαλό σας κάποια άλλη  ελληνική  παροιμία  με χαρά  θα  την δημοσιεύσουμε στα σχόλια  της  ανάρτησης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θελει η πουτανα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει.
Κυπριωτη, εμενα αυτη μου ρχεται.

Ανώνυμος είπε...

Για τα ιδρυματα ειναι ολοι τους.Μαλιστα για ιδρυματα υψιστης ασφαλειας!

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Συμφωνώ και με τα δύο!