Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Άλλα επικαλέστηκε για προσφυγή στις κάλπες, άλλη είναι η πραγματικότητα!!


Δημήτρης Κυπριώτης

Ο ανεκδιήγητος Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χθες δήλωναν περήφανοι για την επίτευξη των στόχων τους στην Οικονομία και για αυτό άλλωστε, όπως δήλωναν, μπορούσαν να διορίζουν, να δίνουν επιδόματα, να κάνουν ότι το δυνατό για να βαθαίνουν τα ελλείμματα στην οικονομία και ξαφνικά τους έπιασε  ο πόνος για τον κίνδυνο της,  από την άτυπη παρατεταμένη εκλογική περίοδο, αν εξαντλούσαν τις Συνταγματικές διατάξεις.

Δεν είναι βέβαια  η πρώτη φορά και φυσικά ούτε η τελευταία που μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό μπροστά στα μάτια του. Η αλήθεια στην προσφυγή στις κάλπες, φαίνεται να  είναι πολύ διαφορετική. Έχει να κάνει τόσο από εντολές που δόθηκαν από τους δανειστές ή άλλους κύκλους, για να αποφευχθεί και να μην ενταθεί η κοινωνική δυσαρέσκεια και για  να μην μεταβληθεί σε κοινωνική έκρηξη, όσο και όσα παίζονται στο Αιγαίο και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το πρώτο έχει να κάνει με δηλώσεις των αναξιόπιστων αξιωματούχων της ΕΕ, ότι η Οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται σε κίνδυνο και θα χρειαστούν νέα μέτρα,  μην τυχόν και χαθούν τα συμφωνηθέντα, όταν αυτοί οι ψεύτες, μέχρι χθες δήλωναν ανερυθρίαστα για την επίτευξη των στόχων!

Και από την άλλη πλευρά,  οι συνεχιζόμενες παραινέσεις και συμβουλές των καλοθελητών  για την πιθανότητα ατυχήματος  με την Τουρκία, που αναζωπυρώνουν τα σενάρια για θερμό επεισόδιο ή για έναν περισσότερο εκτεταμένο πόλεμο και φέρνουν στην επιφάνεια τις άγνωστες μυστικές διαβουλεύσεις των Τσίπρα –Ερντογάν στην Τουρκία στην τελευταία επίσκεψη του πρώτου στο παλάτι  του Σουλτάνου.

Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές  αλλά και το αμέσως μετά, δεν προμηνύει κάτι το καλό. Μακάρι να διαψευστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: