Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΝΔ





Του Δημήτρη Κυπριώτη

Η αλήθεια είναι ότι το πάζλ των κομμάτων, όπως θα διαμορφωθεί το πολιτικό τοπίο μετά  τις επικείμενες εθνικές εκλογές, αναμφισβήτητα είναι κρίσιμο και ενδεχομένως να σημαδεύσει πολύ αρνητικά τη χώρα, ακόμη και στο θέμα των εθνικών μας θεμάτων, αφού  ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να τα αφήσει ολάνοιχτα και να δώσει έτσι άλλοθι στη ΝΔ να μιλήσει για «συνέχεια του κράτους»
.
Από την άποψη αυτή η τιμωρητική ψήφος προς τη σημερινή κυβέρνηση δεν αρκεί και ούτε εξασφαλίζει κάτι το θετικό, αν η ΝΔ εξέλθει αυτοδύναμη και μαζί με το  ΣΥΡΙΖΑ  αποτελέσουν το στημένο και πάλι παιχνίδι του δικομματισμού. Στην προκειμένη περίπτωση η πλέον σωστή εξέλιξη θα  είναι ΟΧΙ στην αυτοδυναμία της ΝΔ και μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε το πολιτικό σκηνικό θα αρχίσει και πάλι να κινείται και να δημιουργεί  συνθήκες  ανασύνθεσης. Ειδικά δε στην περίπτωση που η ΝΔ με τον όποιο συνοδοιπόρο της, εφαρμόσει νέα επώδυνα μέτρα, που έχουν ήδη ετοιμάσει οι δανειστές.

Ας μην ακούμε λόγια κούφια περί κυβερνητικής σταθερότητας, αφού οι κυβερνητικές αυτές σταθερότητες των αυτοδυναμιών, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, εξέθρεψαν μόνο το κομματικό κράτος και η χώρα βγήκε θανάσιμα λαβωμένη, με το «χρονοντούλαπό της ιστορίας» να μην μπορέσει ποτέ να κλείσει
.
Οι ανακατατάξεις που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και από ότι φαίνεται θα συνεχιστούν μέχρι την προκήρυξη των εκλογών ή ακόμη μέχρι να κατατεθούν συνδυασμοί , είναι απρόβλεπτες. Σημασία θα έχει η σθεναρή αντίσταση του λαού ώστε   να μην ενδώσει σε ότι το «παγκόσμιο σύστημα» του σερβίρει με κάθε τρόπο, αφού η πολιτική αυτή μάχη, παρά τη μεγάλη της σοβαρότητα, δεν θα είναι η τελευταία. Ενδεχομένως να είναι η απαρχή εξελίξεων και μαχών, οπότε απαιτούνται ισχυρές και  αλώβητες εφεδρείες του κοινωνικού και λαϊκού παράγοντα, που ανάλογα με τις εξελίξεις θα βρει και τη δική του διέξοδο. 

Καταλήγοντας το σύντομο αυτό σχόλιο, αναμένοντας την παραπάνω   θετική , κατά τη δική μας άποψη, εξέλιξη. καταλήγουμε: Προσοχή στους προβαλλόμενους «μεσσίες», έστω και αν  είναι θεομπαίχτες, στους δήθεν αδικημένους που τους έκλεψαν την έδρα στις ευρωεκλογές, άρα να η ευκαιρία να αποκατασταθεί η νομιμότητα(καθαρή περίπτωση Βαρουφάκη), προσοχή και σε όσους προσπαθούν με πονηρό τρόπο να στήσουν ευκαιριακή συγκόλληση υπαρκτών ή ανύπαρκτων κατά βάση δυνάμεων, μόνο και  μόνο  για να κερδίσουν αυτό που κατηγορούν, ένα στασίδι στη Βουλή.




Δεν υπάρχουν σχόλια: