Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!






Πολιτικό Συμβούλιο, Αθήνα 19 Ιουνίου 2019


Ανακοίνωση 
Από τις τελευταίες πολιτικές διεργασίες διαφόρων σχηματισμών και «καλέσματα», όπως από ενωρίς εντοπίσαμε δεν υπήρξε έδαφος συμπόρευσης των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων για κοινή εκλογική δράση με πρόγραμμα κοινού παρονομαστή.

Οι εκλογές αυτές μόνο με μια συγκροτημένη παρουσία των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων, θα μπορούσε να καταστούν ευκαιρία αποδόμησης του σαθρού πολιτικού συστήματος. Τούτο πέραν των άλλων, δεν κατέστη δυνατό και από ότι φαίνεται θα είναι δύσκολο να καταστεί και στο εγγύς μέλλον τουλάχιστον, γιατί στις δυνάμεις αυτές εμφιλοχωρούν εγγενείς αδυναμίες, τόσο ιδεοληψιών, είτε εξ αριστερών είτε εκ δεξιών, όσο και παθογένειες και πολιτικά βιώματα εκ της ακολουθίας του πολιτικού συστήματος.


Η Νέα Πολιτική οφείλει και με τη δράση της αλλά και με τη σιωπή να δεικνύει το Νέο και να πλάσει αυτό το οποίο την καθιστά αναγκαιότητα απέναντι στο παλιό και το άχρηστο, που αργά η γρήγορα θα πάει στην άκρη.


Οφείλουμε να σφυρηλατήσουμε τον εναλλακτικό πόλο και πρώτα απ’ όλα και κύρια, σε όλη την έκταση αυτού που προτείνουμε ως Νέα Πολιτική: την ανάδειξη του Θεσμικό -Οικονομικού προβλήματος, στο πλαίσιο του σύγχρονου καπιταλισμού και τις συνέπειες της συμβατικής θεσμίσεως της λεγομένης Ευρώπης και της κατ’ ιδιώνυμο τρόπο εγκαθιδρύσεως της διεθνούς ολιγαρχίας και των Τραπεζιτών.


Τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερο νόημα στην εποχή της μνημονιακής Επιτροπείας στην Ελλάδα της φαινομενικής και όχι πραγματικής και ανεξάρτητης εφαρμοζόμενης πολιτικής. Ο Ελληνικός Λαός, δυστυχώς θα κληθεί να συνεχίσει την φόρου υποτέλεια και την υπανάπτυξη.


Είναι βέβαιο ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα βιώσουμε πολύ σύντομα όχι μόνο το δημογραφικό πρόβλημα, αλλά και το πρόβλημα ύπαρξής μας ως έθνος.


Πέραν τούτων στο πλαίσιο αυτής της απόλυτης οικονομικής αδυναμίας της χώρας, θα πυκνώνουν οι κίνδυνοι και στα εθνικά θέματα για τα οποία απαιτείται ειδική και σε βάθος ανάλυση και χειρισμοί.


Αντιμετωπίζοντας λοιπόν την κατάσταση με νηφαλιότητα, η πολιτική μας στάση μας ωθεί σε αυτές τις εθνικές εκλογές να είμαστε απολύτως συνεπείς τόσο ως προς αυτά που πρεσβεύουμε ως ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, όσο και ως προς την αρχήθεν εξαγγελία μας, περί της αναγκαιότητας συμπόρευσης των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων, η οποία όμως δεν κατέστη δυνατή.


Η ιστορική εμπειρία αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι ο αγώνας είναι συνεχής και μεγάλος για να γίνουν αντιληπτά τα όσα πρεσβεύουμε στο πλαίσιο και των διαμορφούμενων συνθηκών.

Ο Λαός μας και έμπειρος είναι και υπεύθυνος είναι, να πράξει για το συμφέρον του, για το συμφέρον της Πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: