Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Ξεκινάει επίσημα η προεκλογική περίοδος. ΠΡΟΣΟΧΗ στα εθνικά θέματα που είναι ανοιχτά !



Δημήτρης Κυπριώτης                                                      


Από Δευτέρα ξεκινάει η επίσημη προεκλογική περίοδος, μετά την κατάθεση της εντολής από τον πρωθυπουργό στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και  με  αίτημα του πρώτου τη διάλυση της παρούσας Βουλής με επίκληση  σοβαρού  θέματος της οικονομίας.

Η περίοδος της 7ης Ιουλίου που έχει επιλεγεί για τη διενέργεια εκλογών και με την άσφαλτο να «βράζει», δεν είναι η καλλίτερη ή μάλλον έχει πάρα πολλά χρόνια να επιλεγεί αυτός ο μήνας  για εκλογές, αφού και ο πληθυσμός έχει ξεκινήσει τις διακοπές του, οι δε υπερήλικες δύσκολα μετακινούνται. Πέραν όμως αυτών των δυσκολιών,  θα προσθέταμε ότι ο Ιούλιος είναι συνδεδεμένος μόνο με θλιβερές κοινοβουλευτικές αναμνήσεις,  αλλά και εθνικές τραγωδίες!

Την περίοδο αυτή και πάλι, εκτός από την σφοδρή αντιπαράθεση με όλα τα μέσα που γίνεται από τους «πρωταγωνιστές» της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης, εκείνο που χρειάζεται ιδιαίτερης  προσοχής, που  δεν φαίνεται όμως αυτό να σημειώνεται στην  μικροκομματική αντιπαράθεση, είναι τα εθνικά θέματα που είναι ανοιχτά όπως και οι εχθρικές ενέργειες της Τουρκίας  απέναντι στην Κύπρο και στο Αιγαίο.

Για αυτό τα εθνικά συμφέρονται να μην θυμιασθούν στα μικροκομματικά και βρεθεί ξαφνικά η χώρα  για μια αφορά ακόμη με την πλάτη στον τοίχο και τρέχουν στη συνέχεια οι υπεύθυνοι να βρουν προστάτες,  όταν όμως η ζημιά θα έχει γίνει. Η ιστορία είναι τόσο νωπή και ο λαός και κυρίως οι Ένοπλες Δυνάμεις , δεν θα πρέπει να παρασύρονται από την αντιπαράθεση των κομμάτων και βρεθούν  τελικά οι ίδιοι χαμένοι  και ταπεινωμένοι. Η Κύπρος, τα Ίμια, στέκουν εκεί και  μας φωνάζουν!

Ειδικά δε το μήνα αυτό και στις αρχές του άλλου, με νέα κυβέρνηση το πιθανότερο, αυτό που πρέπει να αναμένουμε είναι η κορύφωση των προκλήσεων της Τουρκίας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, με μοναδικό στόχο της την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, ειδικά στο Καστελόριζο και την επιβολή των πάγιων θέσεών της στην Κύπρο,  για την εξασφάλιση ενεργειακών αποθεμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ!!

Αλλά δεν είναι μόνο η Τουρκία, είναι και το Σκοπιανό,  αφού η πλευρά αυτή δεν εννοεί να εφαρμόσει  ούτε αυτά που συνυπέγραψε και έτσι αυτό που μένει είναι να παρθούν πίσω και να ακυρωθούν  όλες οι προβλέψεις της κατάπτυστης Συμφωνίας, ώστε να μην μείνει ούτε η ελάχιστη δυνατότητα στη Σκοπιανή πλευρά να επιβάλλει de facto αυτά που νομίζει ότι μπορεί να περάσει. Ο λαός, στη μεγάλη του πλειοψηφία, είναι έτοιμος να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή
.
Τέλος η περίοδος αυτή για να καταλήξει ομαλά, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού η Ελλάδα ανά πάσα στιγμή μπορεί να εμπλακεί σε καταστάσεις, ακόμη και πολεμικών επιχειρήσεων,  που άλλοι όμως θα έχουν σχεδιάσει και προετοιμάσει. Η τελευταία δήλωση των Η.Π.Α , ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει πόλεμος μεταξύ των συμμάχων και θα τον εμποδίσουν, κάθε άλλο παρά καθησυχαστική είναι, αφού αφήνει τεράστια ερωτηματικά, για το πως θα μπορέσει να ελέγξει την έκταση ενός ολοκληρωτικού πολέμου,  αλλά και για το γεγονός ότι δεν αποκλείει θερμό επεισόδιο , που αν πραγματοποιηθεί θα υπάρξουν και απρόβλεπτα  αποτελέσματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: