Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Να μην περάσει απαρατήρητη η παραίτηση του στρατηγού ε.α Ν. Ζαχαριάδη!





Πριν λίγες ημέρες η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε την παραίτηση του στρατηγού ε.α  Νίκου Ζαχαριάδη, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας των συζητήσεων με την αντίστοιχη Τουρκική, για τα εν εξελίξει  Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Η παραίτηση αυτή είναι υψίστης σημασίας και υψηλού συμβολισμού, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, αλλά θα πρέπει   να συμπεριληφθεί μαζί με άλλες  περίεργες ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς και οι λόγοι της παραίτησης δεν είναι αυτοί που προβλήθηκαν , ότι δηλαδή ο στρατηγός Ζαχαριάδης διαφώνησε για τη συνέχιση των συζητήσεων λόγω προεκλογικής περιόδου, μέχρι την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από την επόμενη κυβέρνηση με νωπή την εντολή του Ελληνικού λαού, γεγονός που και αυτό είναι σωστό.

Οι λόγοι όμως είναι πολύ πιο σοβαροί που δεν θα μπορούσαν να εκτεθούν δημόσια από τον στρατηγό. Και αυτό το λέω με μεγάλη προσέγγιση της πραγματικότητας, αφού γνωρίζω από λοχαγό το στρατηγό Ν. Ζαχαριάδη, που πάντα διακρινόταν για  το υψηλό του  ήθος, την στρατιωτική του αγωγή και τις γνώσεις του.

Η παραίτησή του θεωρώ ότι πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση , για το πως θα πρέπει  να ενεργεί ένα υπεύθυνο στέλεχος,  όχι  μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά της Δημόσιας Διοίκησης γενικότερα, όταν έρχονται σε σύγκρουση τα πιστεύω και ο όρκος του προς την Πατρίδα και το  Σύνταγμα, σε σχέση με τις εντολές προϊσταμένων του. Η παραίτηση τότε είναι μία ενέργεια μονόδρομος και ο  ενδεδειγμένος τρόπος  αντίδρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: