Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Μας προετοιμάζουν για τα χειρότερα!


Δημήτρης Κυπριώτης

Τα «σύννεφα» των προειδοποιήσεων και των απειλών πολέμου  συνεχίζονται και την ίδια στιγμή  οι κομματικές ηγεσίες σιγούν, ενδιαφερόμενες μόνο για τα εκλογικά τους οφέλη. Όμως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Τι θα κερδίσουν οι Έλληνες από την όποια κομματική εκλογική επιτυχία, όταν θα έχουν συντελεστεί στην Πατρίδα μας τετελεσμένα. Ας ανησυχούμε τουλάχιστον!

Δεν είναι οι εκλογές το παν. Η Ενότητα των Ελλήνων, και η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποτρέψει τα «περίεργα» που σηματοδοτούν…….. περίεργες δηλώσεις.

Δήλωση 1:

Ο Σημίτης, πρωθυπουργός της ντροπής των Ιμίων, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ εκκρεμοτήτων με την Τουρκία, αμέσως μετά τις εκλογές, για να κατοχυρωθεί η ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών!!

Το ερώτημα όμως, απέναντι στην περίεργη αυτή δήλωση, είναι:  Τι έχουμε εμείς παραβιάσει, από πλευράς Διεθνούς Δικαίου  και ποιες είναι οι εκκρεμότητες με την Τουρκία, πέραν από τη διαφοράς μας για τον καθορισμό της Υφαλοκρηπίδας; 

Ιδού Η κατάληξη της περίεργης δήλωσης του:

«Πιστεύω ότι η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μετά τις εκλογές είναι αναγκαία. Ο κίνδυνος επεισοδίων με αρνητικές επιπτώσεις θα είναι υπαρκτός, εάν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή. Σε μια τέτοια προσπάθεια η Ελλάδα θα έχει, πιστεύω, την συμπαράσταση τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των ΗΠΑ.»

Δήλωση 2:


Συνεχίζονται οι περίεργες δηλώσεις και οι διαρροές παραγόντων των Η.Π.Α ταυτόχρονα με συνεχείς δηλώσεις περί ατυχήματος που εκπέμπει και ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης όπου βρεθεί και όπου σταθεί, αν και πρώτιστο καθήκον του είναι η εμφύσηση ηθικού και η πληρέστερη προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων, για να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε εχθρική απειλή.


Ιδού και οι χθεσινές αμερικανικές ανησυχίες και διαρροές:

«Η  Ουάσινγκτον με διαρροές που μεταδόθηκαν και από ελληνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για “εκτός ελέγχου Ερντογάν” και εκφράζουν την ανησυχία τους για κάποιο “θερμό επεισόδιο” που μπορεί να προκαλέσει το τουρκικό καθεστώς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: