Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Τέλος τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με απόφαση Βρυξελών!



Η Ελλάδα, η πρώτη χώρα στην Εμπορική  Ναυτιλία παγκοσμίως, με το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο που διατηρούν μεγάλα ονόματα εφοπλιστών, έβαλε τίτλους τέλους στη λειτουργία του εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και μάλιστα  με απόφαση του ιερατείου των Βρυξελών!

Οι 2 μόνιμες δεξαμενές των 500.000 και 250.000 τόνων αντίστοιχα, από τις μεγαλύτερες στη Μεσόγειο, αλλά και τρεις ακόμη μικρότερες πλωτές καθώς και όλα τα μηχανήματα τεχνολογίας, όπως και τα δύο ρυμουλκά πλοία, υποχρεωτικά θα εκποιηθούν ως σκραπ(παλιοσίδερα) από τον  πλειοδότη που θα προκύψει από το διαγωνισμό

Και το σπουδαιότερο, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθεί ο χώρος των 832.000 τμ, εκ των οποίων 65.000 τμ είναι στεγασμένα, ως Ναυπηγείο!

Και έτσι η Ελλάδα, η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη παγκοσμίως,  αποκλείεται από τον τομέα των ναυπηγήσεων και των επισκευών!  Οι εργαζόμενοι; Ποιος νοιάζεται τώρα για αυτούς ; Ενδεχομένως να έχουν πάρει ήδη υποσχέσεις κατά τα γνωστά πολιτικά καμώματα. Η  πραγματικότητα όμως είναι ότι κανείς πλέον από αυτούς που υπέγραψαν αυτό το ξεπούλημα δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό.

Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα από όσα μας έχουν ετοιμάσει και μας έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές. Ήδη η Κομισιόν μιλάει για εκτροχιασμό των οικονομιών και για κίνδυνο  μη επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί (τα λεφτά τους πάνω από όλα)προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος της «καμένης γης» και να έρθουν τα νέα μέτρα! Τι είχες Γιάννη μου,  τι είχα πάντα. Η πολιτική κοροϊδία πάνω από όλα. Όμως αυτά συμβαίνουν όταν η χώρα σου είναι προτεκτοράτο.

9 σχόλια:

DHMHTRIS KOTTOROS είπε...

DHMHTPI EILIKPHNA DEN TO EGNOPIZA PES MOU POU DHMOSIETHKE GIA NA PAPO PEPISSOTEPES PLHPOFOPIES. OPOS XEPEIS EXO KANEI POLES DIATPIVES EPANO STHN NAYPHGOEPISKEYASTIKH BIOMHXANIA.
EINAI NTPOPH O MEGALYTEPOS STOLOS THS MESOGEIOU KAI THS EYPOPHS POU EINAI KATO APO ELLHNIKA SYFEPONTA KAI ELLHNES PLOIKTHTES, NA YPER GEMIZEI TA NAYPHGEIA THA TOUPKIAS.
TOUS LOGOUS MOU TOUS EXOUN EXHGISEI OI MAPTINOI, O AGELIKOUSHS OI AFOI XATZIGIANH ( KYPRIOI ) KAI ALLOI, TA PEPIMENA AYTA EDO KAI KAIPO.
ME AGAPH DHMHTPHS

xris είπε...

αν είναι δυνατόν την πηγή.

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Καλημέρα, αυτό που έγραψα ήταν ένα μικρό απόσπασμα από μεγάλο κείμενο στην εφημερίδα "Το Παρόν" την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 στη σελία 11 και με τίτλο" Για εμπορικά κέντρα και αποθήγκες ξεπουλιέται το Ναυπηγείο του Σκαραμαγκά".

Ανώνυμος είπε...

FAKE FAKE NEWS DEAR GREEKS THE PARON NEWS IS JUST A FAKE BLOCK!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα να δημοσιεύονται και να αναπαράγονται πληροφορίες που μοιάζουν με αλήθεια αλλά απέχουν πολύ από αυτήν.
Το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο (πάντα ήταν) και τόσο απλουστευτικές τοποθετήσεις απλά ενισχύουν την θολούρα που υπάρχει και δεν προσφέρουν υπηρεσίες παρά μόνο σε εκείνους που διακαώς επιθυμούν την οριστική διάλυση ενός μοναδικού ( για την Ελλάδα)βιομηχανικού χώρου με ιδιαίτερη τεχνογνωσία και συσσωρευμένη εμπειρία, με σκοπό την πλήρη απαξίωσή του.

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Εσείς λοιπόν που μιλάτε για fake news, καλά θα κάνετε να γράφετε με το όνομά σας. Τουλάχιστον εμείς δωσαμε την πηγή και αν αυτά που επικαλείται η εφημεριδα είναι αστήρικτα ή απέχουν από την πραγματικότητα, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε με ανοικτή επιστολή σε αυτήν και να τους δηλώσετε αυτά που γράφετε εδώ. Μάλιστα δε να αξιώσετε να γραφτεί και διάψευση. Όλα τα άλλα που γράφετε και με τον τρόπο που το κάνετε, μας αφημνουν παγερά αδιαφορους.

Tasos Tsoukas είπε...

ΑΦΟΎ ΒΆΣΗ ΜΝΗΜΟΝΊΟΥ ΆΡΘΡΟ 14 ΠΑΡΆΓΡΑΦΟΣ 5 2010 ΠΛΈΟΝ ΥΠΑΓΌΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΎΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΑΥΤΌ ΈΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊ ΑΠΌ ΚΆΘΕ ΑΣΥΛΊΑ ΌΣΟ ΑΦΟΡΆ ΙΔΙΩΤΙΚΉ Ή ΔΗΜΌΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΊΑ ΑΜΕΤΆΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΆΝΕΥ ΌΡΩΝ...
ΑΠΟΡΏ ΓΙΑΤΊ ΣΉΜΕΡΑ ΣΑΣ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΠΑΡΆΞΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ΚΙΌΛΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΆΤΕ ΤΗΝ ΠΗΓΉ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑΣ. ΑΝΟΊΞΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ 2010 ΆΡΘΡΟ 14 ΠΑΡΆΓΡΑΦΟΣ 5 ΚΑΙ ΒΡΕΊΤΕ ΤΗΝ ΠΗΓΉ ΑΠΌ ΠΟΎ ΠΡΟΉΛΘΕ...
ΑΥΤΆ ΦΩΝΆΖΟΥΜΕ ΤΌΣΟ ΚΑΙΡΌ ΑΛΛΆ ΑΚΌΜΑ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΈΝΑ ΤΑ ΧΈΡΙΑ...

Unknown είπε...

Tipota den tha gini opos exoun tha minoun ta pragmata poli apla giati den tha gini tipota apo ola ayta ta nafpigia eki tha ine mia zoh pedia ta ipolipa ine trixes katsares min psaronete .

Unknown είπε...

Τα ναυπηγείατης Ελευσίνας ανοίγουν με καινούριο ιδιοκτήτη και λέγεται πως σε λίγο θα αρχίσουν πολλές προσληψεις