Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Σε δοκιμασία το ΔΣ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.


Αύριο Δευτέρα 28-12-2011, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, με πέντε θέματα γραμμένα στην Ημερήσια Διάταξη(ΗΔ) και ένα που έρχεται για συζήτηση και λήψη απόφασης προ ΗΔ.

Το προ ΗΔ θέμα, αφορά κατάθεση ψηφίσματος από τον επικεφαλής της Παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Πασακυριάκο Κων/νο, σχετικά με το θέμα που έχει ενσκήψει, μετά τις ανακοινώσεις της τρόικας αλλά και της Κυβέρνησης, για «αξιοποίηση ; ή πώληση ; » ιδιωτικών εκτάσεων και μάλιστα αυτών που σχετίζονται κυρίως με το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, με την κατάθεση του σχετικού ψηφίσματος, επιδιώκεται το ΔΣ να δείξει την αποφασιστικότητά του και την άρνησή του στην προοπτική πώλησης του παραλιακού «φιλέτου» από τη Βούλα μέχρι τη Βάρκιζα ή την εκμετάλλευση των τελευταίων ελεύθερων παραλιών μας από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος των κατοίκων του Δήμου και του Λεκανοπεδίου.

Από πλευράς βέβαια του κ. Κασιδόκωστα, ήδη από το προηγούμενο ΔΣ  έχουμε μια πρώτη γεύση για τη θέση που θα υποστηρίξει, από τη δήλωσή που έκανε: « Αν με την πώληση έρθει η ανάπτυξη για το Δήμο γιατί όχι;»!

Ενδιαφέρον όμως θα έχει να δούμε, τόσο  την αντίδραση και τη θέση που θα λάβουν και οι άλλες παρατάξεις, όσο όμως και αυτών των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν αρκετοί από αυτούς, έδιναν αγώνες για ελεύθερες παραλίες συμμετέχοντας μάλιστα ενεργά και σε ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ακόμη και σαν ομιλητές.

Μαζί με τις Δημοτικές Παρατάξεις, κρίνονται αύριο στο συγκεκριμένο θέμα εξ ίσου και οι διάφοροι Σύλλογοι της Βούλας και της Βάρης, που πριν από τις δημοτικές εκλογές, το διασυλλογικό τους όργανο είχε πάρει δεσμεύσεις από όλους ανεξαίρετα τους υποψηφίους Δημάρχους και φυσικά του κ. Κασιδόκωστα, ότι κανείς τους(υποψήφιος Δήμαρχος) δε σκέπτεται να κλείσει παραλίες.!

Βέβαια τη δέσμευση αυτή, πρώτος από όλους ο κ. Κασιδόκωστας,  ήδη την έγραψε στα «παλαιά του υποδήματα», αφού η 1η κίνησή του ήταν, σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικών Ανάπτυξης (ΕΤΑ ΑΕ), να ξανακλείσει χωρίς καμία απόφαση του ΔΣ, την παραλία του παλαιού «Κάμπινγκ Βούλας» που είχε βίαια ανοιχθεί λίγες μέρες πριν από τις εκλογές,  με απόφαση του τότε ΔΣ Βούλας.

Το 1ο από τα πέντε θέματα της ΗΔ, αναφέρεται στην επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ενός νέου θεσμού που εισάγεται για να φέρει σε πέρας αυτό που ο ίδιος ο τίτλος του προσδιορίζει.

Η επιλογή του παραπάνω έμμισθου οργάνου και μάλιστα με αποδοχές ίσες με αυτές του Προέδρου του ΔΣ, συγκεντρώνει μέχρι σήμερα ένα σοβαρό αριθμό υποψηφιοτήτων. Η επιλογή γίνεται με ψηφοφορία που απαιτεί πλειοψηφία των 2/3 του Σώματος. Αν δεν επιτευχθεί αυτή η πλειοψηφία σε 2 ψηφοφορίες, τότε επιλέγεται το πρόσωπο στην 3η με απλή πλειοψηφία.
Το αποτέλεσμα της παραπάνω επιλογής θα κρίνει ακόμα μία φορά, αν η πλειοψηφία του ΔΣ και ιδιαίτερα ο κ. Κασιδόκωστας, μπορεί να σταθεί υπεράνω των δικών του μόνο επιδιώξεων.

Παρά το γεγονός ότι δεν τρέφουμε αυταπάτες, είμαστε αναγκασμένοι να δούμε το αυριανό αποτέλεσμα και μακάρι να διαψευσθούμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: