Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Στην απεργία των καθηγητών όλα κρίνονται αύριο!



Πάνω από το 80% των καθηγητών θέλουν απεργία


 

Μαζικά ψήφισαν οι καθηγητές στις συνεδριάσεις των  86 ΕΛΜΕ  σ ε όλη τη χώρα.
 
Αν και η καταγραφή θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων περισσότεροι από το 80% των καθηγητών ψήφισε υπέρ της απεργίας. Εξάλλου η ψήφος είχε συμβολικό μήνυμα, καθώς από αύριο Τετάρτη το μεσημέρι ισχύει η επίταξη, οπότε οι καθηγητές θέλουν με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να δώσουν το μήνυμά τους.
 
Δεν έλειψαν όμως και τα «παρατράγουδα». Στη Χίο σημειώθηκε μικροεπεισόδιο όταν αστυνομικός του νομού επιχείρησε να επιδώσει στους καθηγητές τα φύλλα της επιστράτευσής τους στη διάρκεια της συνέλευσης της τοπικής ΕΛΜΕ. Τελικά η συνέλευση διακόπηκε και ζητήθηκε από τον αστυνομικό να αποχωρήσει.
 
Νωρίτερα οι καθηγητές συναντήθηκαν με τον  Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε άρση της επιστράτευσης των καθηγητών, πάγωμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών και διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και ΟΛΜΕ μετά τις πανελλαδικές  εξετάσεις.
 
Ενώ για την Τετάρτη έχει προγραμματισθεί συνάντηση με τον Μ. Κεφαλογιάννη από τη πλευρά της Ν.Δ.

 

Για να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία επί της εισήγησης, σε κάθε Γενική Συνέλευση απαιτείται συμμετοχής τουλάχιστον 30% των εγγεγραμμένων μελών των Σωματείων ή αν κάτι άλλο προβλέπει των Καταστατικών τους.

 
Σήμερα θα συνέλθουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στην Αθήνα για να λάβουν την οριστική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: