Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Συνθήματα στα ΛΟΚ, σταλινοφασίστες και άλλα δαιμόνια

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 

Ο Πετρος Ευδοκας ειναι γνωστος Κυπριος Πατριωτης και Αγωνιστης με ολη τη σημασια των λεξεων. Οι αποψεις του παντα μετρημένες και με βαθος, διακρινονται απο αντικειμενικοτητα και σχολαστικοτητα υψηλου βαθμου, αφου προκειμενου να εκφρασει αποψη που διαμορφωνει κλιμα ειτε θετικο ειτε αρνητικο, ειναι "ψαγμενη"σε βαθος.

 

Αυτο ακριβως επιχειρειται και στο αρθρο του που ακολουθει. Το συγκεκριμενο video που επικαλειται και ειναι τραβηγμενο απο στρατοπεδο των ΛΟΚ  στην Κυπρο, του δινει την αφορμη ενος ευρυτερου σχολιασμου. 

 

Ειναι αληθεια οτι το ίδιο video, ειδε το φως της δημοσιοτητας απο blogs και εφημεριδες (μετρημένες στα δακτυλα) και στην Ελλάδα, αλλα δεν ετυχε, προς το παρον τουλαχιστον, κανενος ειδους σχολιασμου απο την πολιτικη και τη στρατιωτικη της ηγεσια.

 

Προτεινεται να διαβαστει με καθε επιμελεια και οχι ως ενα αναγνωσμα καθημερινοτητας, γιατι περαν της συγκεκριμενης  καταγγελιας αυτου του πρωτοφανους γεγονοτος που έρχεται στη δημοσιοτητα, από μια άλλη σκοπιά, παρουσιαζει το μεγεθος και την προσφορα των ΛΟΚ και δεν περιοριζεται σε μηνυματα μονο αντιρατσιστικα, οπως κατα κορον θελουν να κανουν αριστερες δυναμεις, που με τον τροπο αυτο εχουν παραχωρησει πατριωτικο  χωρο σε ναζιστικες-φασιστικες ομαδες εκτροπης. 

 

Και απο τη θεση αυτη να τονισουμε για μια ακομη φορα οτι το μετρο και η αληθεια, οσο πικρη και δυσκολη αν ειναι, ποτε δεν εβλαψαν.

 

Ευχαριστουμε τον Πετρο Ευδοκα για την προσφορα του αυτη.!




"Απολύτως έκθετη βρίσκεται η πολιτική και φυσική ηγεσία του στρατού μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από εκπαίδευση των ΛΟΚ στο Σταυροβούνι της Κύπρου... στο οποίο εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι φαντάροι φωνάζουν ακραία ρατσιστικά και σεξιστικά συνθήματα... ζητώντας αίμα «τουρκικό, αλβανικό, σκοπιανό»."

Εφημερίδα των Συντακτών:



Ένας ελλαδίτης σύντροφος που δραστηριοποιείται στον ελευθεριακό αναρχο-αυτόνομο πατριωτικό χώρο γράφει:

 
"Καλημέρα. Τι έγινε στο Σταυροβούνι ρε συντρόφια; Τι συμβαίνει εκεί;"



Σταυροβούνι


Είναι ένας ημιορεινός χώρος όπου στους πρόποδες υπάρχει το στρατόπεδο εκπαίδευσης των ΛΟΚ (Λόχων Ορεινών Καταδρομών).


Η άμυνα στην Κύπρο έχει καταστραφεί τελείως, με συνειδητές πράξεις της εξουσίας που αποτελούν κτυπήματα ενάντια στην στρατιωτική αποτελεσματικότητα - μας έχουν απομείνει πλέον μόνο τα ΛΟΚ. Η καταστροφή των ΛΟΚ θα είναι και το τελευταίο στοιχείο που απαιτείται ώστε να μείνει η Κύπρος τελείως απροστάτευτη.


Τα ΛΟΚ όμως δεν μπορούν να στοχευτούν εύκολα αν δεν υπάρχει πολιτικός λόγος. Το νέο περιστατικό με τα αισχρά συνθήματα παρέχει εύκολα το πρόσχημα σε μια ψευδο-αριστερή ή έστω κάπως προοδευτική κοινωνία όπως την δική μας για να εναντιωθεί στα ΛΟΚ και να τα εξουδετερώσει με στέρηση πόρων, μεταθέσεις, αφοπλισμό και διάλυση μονάδων, όπως έχει ήδη γίνει με όλους τους άλλους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.



Ποιοί μολύνουν τα ΛΟΚ με αισχρά και ρατσιστικά συνθήματα; Και γιατί;


Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό κατανοητό, είναι να εφαρμόσουμε το σκεπτικό με το οποίο γίνεται κατανοητή η εφεύρεση, ξαφνική εμφάνιση, δράση και "καταπληκτική επιτυχία" του στρατού του ISIS/ ISIL («Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε»). Αυτή η στρατιωτική και τρομοκρατική οργάνωση ΔΕΝ θα μπορούσε να υπάρξει αν σκοτεινός άξονας κρατικής τρομοκρατίας ΗΠΑ-Τουρκία-Ισραήλ δεν εκπαίδευε τους ιδρυτές και μέλη του, αν δεν όπλιζε, διαμετακινούσε και υποστήριζε στρατιωτικά και με διοικητική μέριμνα τις μονάδες του. Μα... θα πουν οι αδαείς, αφού αυτοί οι ακραίοι τζιχαντιστές που αποκεφαλίζουν και σφάζουν λένε πως είναι εχθροί της Δύσης, πως να τους καταλογίσουμε κάποια οργανική σχέση με τον άξονα ΗΠΑ-Τουρκία-Ισραήλ; Και αν πράγματι οι Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τους γέννησαν, γιατί τώρα τους βομβαρδίζουν;


Είμαστε όμως τόσο αδαείς;


Το τέχνασμα "φαινομενικός εχθρός" και οι επιχειρήσεις παραπλάνησης ("false flag operations" ~ "επιχειρήσεις με ψεύτικη σημαία", δηλ. πράττω προσποιούμενος πως είμαι ο εχθρός) είναι από αρχαιότητος οι πιο σημαντικοί και καθοριστικοί παράγοντες για τους πολέμους. Ως έλληνες που εκτιμούν την ιστορία τους ήδη γνωρίζουμε από την τραγική Υπόθεση Αλκιβιάδη με τους Ερμές και τους φαλλούς, πόσο βαθειά μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα μια επιχείρηση ψεύτικης σημαίας. Είτε ήταν στημένη είτε όχι, δεν έχει σημασία: η επιχείρηση ακρωτηριασμού των Ερμών πυροδότησε και τροφοδότησε πολιτικο-στρατιωτικές μεταλλάξεις στο πλαίσιο του Πελλοπονησιακού Πολέμου που τον έκαμαν τόσο καταστροφικό ώστε διήρκεσε για 30 χρόνια και έφερε το τέλος του Χρυσού Αιώνος [1].


Τα ίδια ζήσαμε και με τη σφαγή και το πογκρόμ των Σεπτεμβριανών 1955 - σφαγή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης - άμα τη ενάρξη του αγώνος της ΕΟΚΑ, με αφορμή βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη που αποδείχτηκε στην συνέχεια ότι ήταν σκηνοθετημένη (επιχείρηση ψεύτικης σημαίας): διατάχθηκε από την τουρκική κυβέρνηση και διαπράχθηκε από πράκτορες της [2].


Τα ίδια επίσης με τις σφαγές του 1958 και 63/64 στην Κύπρο που πυροδοτήθηκαν από βομβισμούς ενάντια σε τουρκικούς στόχους (τζαμιά, Τουρκικό Γραφείο Τύπου) από την ίδια την ΤΜΤ, και οδήγησαν σε φονικές διακοινοτικές συγκρούσεις και ρατσιστικό μίσος από τις οποίες ακόμα υποφέρουμε [3].


Επιχειρήσεις με ψευδή σημαία χρησιμοποιήθηκαν και στο πρόσφατο παρελθόν για να πληγεί η Εθνοφρουρά - και ξανά με το ίδιο πρόσχημα, ότι δήθεν οι στρατιώτες διατάχθηκαν και φώναζαν απρεπή συνθήματα. Μπορείτε να δείτε τι έγραψε ο Τύπος για το προηγούμενο φιάσκο που δημιουργήθηκε τεχνητά το 2002 με ψευδορκίες και φανφάρες της ψευδο-Αριστερής ηγεσίας - το οποίο τελικά απεδείχθει φούσκα ψεμμάτων - που όμως έδωσε το πολιτικό πρόσχημα για να συνεχιστεί ο αφοπλισμός των εφέδρων, η αύξηση στην φυγοστρατία, η διάλυση στρατιωτικών μονάδων και εγκατάλειψη των σχεδιασμών επιχειρήσεων στρατιωτικής και πολιτικής άμυνας - εδώ: [4].


Σ΄ εκείνο το φιάσκο του 2002, πράγματι ΔΕΝ αναφωνήθηκαν τα συνθήματα που ισχυρίστηκαν οι "αριστεροί" σταλινικοί εξουσιαστές, αλλά εκείνο που επίσης διέρρευσε στον Τύπο αλλά ΔΕΝ δημοσιεύτηκε, είναι ότι η ανάκριση που έγινε μες το στράτευμα για το περιστατικό έδειξε ότι συγκεκριμένο μέλος της σταλινικής κομματικής νεολαίας του ΑΚΕΛ, λοχίας, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ να εξωθήσει ένα γνωστό του, άλλο λοχία και εκπαιδευτή νεοσύλλεκτων κληρωτών τον οποίο θεωρούσε ηλίθιο και εθνικιστή, να διατάξει τους εκπαιδευόμενους να φωνάξουν "Ο Γρίβας ζει και μας καθοδηγεί". Προφανώς ο πιο ηλίθιος μεταξύ των δύο απεδείχθει να ήταν ο σταλινικός, γιατί ο "εθνικιστής" δεν το έπραξε, αλλά απλώς αγνόησε τον σταλινικό - το κόμμα όμως προχώρησε με το σχέδιο και με την βοήθεια ψευδορκίας παρουσίασαν την συνωμοσία τους ως "γεγονός". Πράμα που κατέρρευσε με τις έρευνες που έγιναν.



Σήμερα βιώνουμε μια νέα φάση της ίδιας πάλιν μεθόδου. Ποιός εξωθεί τους νέους σ' αυτά τα συνθήματα που βιντεογραφήθηκαν; Μήπως το ΕΛΑΜ;


Το ΕΛΑΜ, που είναι η εν Κύπρω αδελφή οργάνωση της φασιστικής Χρυσής Αυγής, γεννήθηκε με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Χριστόφια. Ήταν απέραντη η χαρά του κόμματος όταν εμφανίστηκε το ΕΛΑΜ στο προσκήνιο. Έτρεχαν τα σάλια όλων των ψευδο-αριστερών "ακτιβιστών" όταν εμφανίστηκε και δεν σταματούσαν να το διαφημίζουν! Μάλιστα κάθε μερικές μέρες εφεύρισκαν και "νέα δράση" των φασιστών την οποία διαφήμιζαν από τον Τύπο, πράξεις που πάντα αποδεικνύονταν ψευδής διαφήμιση - μια αδέξια εφαρμογή του τεχνάσματος "φαινομενικός εχθρός". Η ύπαρξη του ΕΛΑΜ είναι το ΜΟΝΟ πράμα για το οποίο προσπαθούν να προβάλλονται οι σταλινικοί για να "δικαιώνονται", τάχα, για την δική τους ύπαρξη. Διότι "ελλοχεύει ο φασισμός".


Στην πραγματικότητα το ΕΛΑΜ στην Κύπρο ΔΕΝ θα γεννιόταν ποτέ αν δεν εμφανιζόταν το σταλινικό ΑΚΕΛ στην προεδρική εξουσία και αν δεν προηγείτο μια σαρανταετία προπαγάνδας δια της οποίας ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ εκφραζόταν με πατριωτική απόχρωση ταπελωνόταν ως "φασίστας" ή "εθνικιστής". Αυτό οδήγησε στο να υπάρχει μια γενεά νέων σήμερα που με γνήσια αφέλεια πιστεύουν ότι το να είσαι πατριώτης ή εθνικόφρων ισοδυναμεί με το να είσαι φασίστας: αυτό ανοίγει τον δρόμο στην φασιστική προπαγάνδα να εμφανίζεται ως "ομαλότητα" σε πατριωτικούς χώρους.


Όταν κάθε εθνικόφρωνη πράξη και αίσθημα είναι "φασισμός", μόνο οι φασίστες είναι πατριώτες. Και αυτό, σε μια προοδευτική κοινωνία όπως την δική μας, ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ πολιτικά την πατριωτική και εθνικόφρωνη παράταξη, ή για να το πούμε πιο επακριβώς, την καθιστά ευάλωτη σε αυτοεξουδετέρωση. Δείγμα αυτού του ιδεολογικού πολέμου τα κείμενα ενός σεσημασμένου και αισχρότατου ερυθρο-φασίστα, του σταλινικού πράκτορα που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο "Άνευ Ορίων". ο ρατσιστικός του ανθελληνισμός είναι έκδηλος και από το ότι επιλέγει συνειδητά τα "γκρήκλις" για το όνομα του: ANEFOriwn [5].


Το ΕΛΑΜ δημιουργήθηκε από πυρήνες πρακτόρων της "σοσιαλιστικής" Αστυνομίας Αθηνών που στάληκαν στην Κύπρο και έδρασαν ανάμεσα σε αφελείς πατριώτες, με την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και ανοχή του καθεστώτος Χριστόφια. Θυμούμαστε πολύ καλά τις αρχές και την θεμελίωση της οργάνωσης, καθώς και τις πρώτες προσπάθειες στρατολόγησης μελών (πχ. το περιστατικό όπου "ΕΛΑΜίτης" επετέθει σε ΤΚύπριο σε κεντρικό καφέ της Λευκωσίας και τελικά απεδείχθει ότι ήταν Αστυνομικός - τα θυμάστε;) Το ίδιο συνέβηκε και στον λεγόμενο αναρχικό χώρο στην Κύπρο - ελλαδίτες ασφαλίτες πράκτορες, και εξαρτήμενοι των, έδρασαν εντατικά ανάμεσα σε άτομα του χώρου όταν αυτός ήταν ακόμα αγνός και στελεχωμένος από άπειρα άτομα, ήβραν αφελείς τους οποίους εξώθησαν σε "επαναστατικές" ανοησίες (εμπρησμούς, επιθέσεις εναντίον πατριωτών), και σιγά σιγά έφεραν τον χώρο υπό την επίδραση τους. Όσους δεν ελέγχουν αυτοί, τους ελέγχει μια οντότητα-δορυφόρος του ΑΚΕΛ που προσποιείται πως είναι "πιο αριστερά" από το κόμμα.



Σιγά σιγά θα ξεκαθαρίσει το πεδίο. Θα φανεί καθαρά αν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τα ρατσιστικά συνθήματα είναι του ΕΛΑΜ ή του ΑΚΕΛ, που είναι βασικά το ίδιο πράμα: ένα δίπολο του οποίου έκαστο από τα δύο στελέχη υφίσταται μόνο και μόνο γιατί υπάρχει το άλλο. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι πλείστοι άνθρωποι στην Κύπρο σήμερα απορρίπτουν και είναι έξω από τα κόμματα, και ότι οι πλείστοι πολιτικοποιημένοι αρθρογράφοι, αλλά και απλοί άνθρωποι, αναφέρονται στο κατεστημένο με την φράση που εφεύρε το Παρατηρητήριο για την Διακυβέρνηση Χριστόφια, ήτοι ΔΗΣΑΚΕΛ [6].


Αργά ή γρήγορα θα φανεί αν αυτοί που εξώθησαν τους εκπαιδευόμενους στα ρατσιστικά και φαλλοκρατικά συνθήματα είναι συνειδητοί παρακρατικοί ή και αφελείς πράκτορες του ΔΗΣΑΚΕΛ, ή του ΕΛΑΜ/Χρυσών Αυγών, ή άλλων παρόμοιων εχθρών του έθνους - θέλουν δεν θέλουν αυτό είναι, πράκτορες, και το αποτέλεσμα των πράξεων τους θα είναι ο εξευτελισμός και αποδυνάμωση των ΛΟΚ.



Ήθος και ΛΟΚ


Το χρέος της Κύπρου προς τα ΛΟΚ είναι απέραντο, και ουδέποτε θα ξεπληρωθεί. Πότισαν το χώμα με το αίμα τους και θυσίασαν τις ζωές των σε όλες τις κρίσιμες μάχες του έθνους εδώ, και σήμερα παραμένουν το τελευταίο προπύργιο στρατιωτικής ικανότητας και τόλμης που δεν διαλύθηκε ακόμα.


Ο δημιουργός και πρώτος Διοικητής των ΛΟΚ στην Κύπρο δεν ήταν κάποιος τυχαίος. "Μπαρουτοκαπνισμένο" τον περιγράφει ο Σάββας Βλάσσης, γράφοντας την ιστορία της 31ης Μοίρας Καταδρομών. Πρόκειται για τον Ταγματάρχη Γιώργο Καρούσο, που άφησε πίσω την οικογένεια του στην Ελλάδα και μια λαμπρή καριέρα στο στράτευμα για να βοηθήσει την Κύπρο:

«Όσοι από σας θα επιλέξετε τις Καταδρομές, θέλω από τώρα να ξέρετε πως κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας σας θα πεινάσετε, θα διψάσετε, θα ταλαιπωρηθείτε, θα χάσετε κάθε επαφή με τους δικούς σας. Θα ξεχάσετε την καλοπέραση και τις εξόδους, αλλά να είστε βέβαιοι, ότι στο τέλος θα είστε υπερήφανοι λοκατζήδες. Οι λεβέντες της 31 Μοίρας Καταδρομών. Όσοι ενδιαφέρεστε, να περάσετε τώρα δεξιά».

Ταγματάρχης Γεώργιος Καρούσος



Ο Καρούσος ήταν η ενσωμάτωση του Ήθους. Δεκατριών χρονών μπήκε στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στην Κατοχή και βρέθηκε μες σε πολέμους ολόκληρη ζωή - έλαβε μέρος σε 97 μάχες.


Σε μια καταπληκτική συνέντευξη που έδωσε ο Καρούσος στον Αντώνη Κακαρά, πρώην Αξιωματικό του Ναυτικού που φυλακίστηκε από την Χούντα, και νυν Δρα Πολιτικών Επιστημών, διαφαίνονται αρχές και αξίες που δεν μπορούν να συμπτυχθούν σε συνθήματα. Μέσα από πολύπλοκες διαδικασίες και λαβύρινθους, ο Γιώργος Καρούσος βρέθηκε να πολεμά ενάντια στις δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού μες τον εμφύλιο:

"Κ. Μπήκα λοιπόν σε ένα πολυβολείο των ανταρτών στο ύψωμα το οποίο καταλάβαμε. Και βρίσκω μέσα αντάρτη χτυπημένο στο κεφάλι, είχε φύγει η φαιά ουσία από πίσω λίγο, ελάχιστη, είχε κατεβεί το αίμα εδώ στα μάτια του, είχε μαυρίσει έτσι όπως είναι το χέρι σας εδώ, είχε ορθάνοιχτα τα μάτια, τα οποία παίζανε. Έριξα μια μάτια αργότερα στο όπλο πολυβόλο του, είχε μια τούρτουρα, ένα γερμανικό MG, εσείς δεν θα τα θυμάστε.

-. Όχι.

Κ. Ήτανε εντυπωσιακά με την ταχυβολία τους, αυτά που κάνανε ‘κρρρρρ’, εντυπωσιακά. Επενεργούσαν στο ηθικό των αντιπάλων, επενεργούσαν καθέτως (…) ‘κρρρρρ’. Με τους κάλυκες στο νωπό χώμα που ήτανε μπροστά από τη θυρίδα, είχε φτιάξει, χωμένους μέσα τους κάλυκες, το ‘ΚΚΕ.’.. Μου έκανε εντύπωση. Και λέω «Ρε γαμώτο …»

-. Ποιο δυνατά στρατηγέ. Εδώ κινδυνεύουν να σπάσουν τα τζάμια πότε πότε και τώρα μιλάμε σιγά!

Κ. Μου έκανε εντύπωση, λέω «Ρε γαμώτο τι να είναι άραγε από την απέναντι πλευρά; Και επηρεάζει τόσο βαθιά αυτόν τον μαχητή, ώστε τις σφαίρες που έστελνε εναντίον εμού και των στρατιωτών μου, να τις παίζει σαν κάλυκες και να γράφει το ΚΚΕ επάνω του.» Γύρισα λοιπόν, έπαιζε αυτός τα μάτια του, έβγαλα από το παγούρι μου λίγο νεράκι, του έκανα έτσι τα χείλη…

-. Στρατηγέ, κατάλαβα καλά; Είπατε ότι δώσατε νερό και χαϊδέψατε τον χτυπημένο πολεμιστή του δημοκρατικού στρατού…

Κ. Ναι.

-. …του ΚΚΕ που σας πολυβολούσε στο Γράμμο το 1948;

Κ. Ναι, ναι. Ήτανε ο συνάνθρωπος την στιγμή εκείνη. Ήτανε ο άνθρωπος στη κατάσταση του οποίου είχα επίγνωση ότι μπορούσα να βρεθώ εγώ ύστερα από λίγο. Και ήταν αυτός που ένιωθα ότι έφευγε από τη ζωή για μια ιδέα, την οποία εγώ την στιγμή εκείνη όφειλα να σεβαστώ. Και ήταν ο μαχητής, τον οποίο όφειλα να νιώσω σαν τον δικό μου μαχητή που διοικούσα, ή που είχα εγώ μέσα μου. Και… αυτό το φαινόμενο με συγκλόνισε πραγματικά. Και έκτοτε χωρίς να μειώσω την αφοσίωση μου στο καθήκον μου, κυρίως στο πεδίο της μάχης, έβλεπα τον αντίπαλο της περιόδου εκείνης, με τον εκ μέρος εμού ως μαχητού οφειλόμενο προς το πρόσωπο του σεβασμό. Για αυτό και ποτέ δεν άπλωσα χέρι πάνω σε αιχμάλωτο, ποτέ δεν εκδικήθηκα. 1949."




Το βράδυ που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 1967, ο Γιώργος Καρούσος βρέθηκε σ' ένα από τα πιο κομβικά σημεία του στρατιωτικού μηχανισμού:

"Κ. ...Εγώ, φέρ’ ειπείν, είχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου την πρώτη στιγμή της δικτατορίας. Το βράδυ της 21ης, ξημερώνοντας δηλαδή 21η και ως αξιωματικός επιχειρήσεων στο Πρώτο Σώμα Στρατού, υπεύθυνος δια την εφαρμογή του σχεδίου, μπροστά σε 300 τόσους αξιωματικούς, όταν έλαβα την εντολή της εκδόσεως των σημα…

-. Στρατηγέ περιγράφετε τις δραστηριότητες σας στις 21 Απριλίου;

Κ. Την στάση μου. Την στάση μου.

-. Την στάση σας στις 21 Απριλίου το πρωί στο πραξικόπημα. Πού υπηρετούσατε και τι κάνατε;

Κ. Στο 1ο σώμα στρατού ως αξιωματικός επιχειρήσεων. Υπηρέτησα δε, λίγο προ της 21ης Απριλίου, υπό τις διαταγές του διευθυντού μου τότε, του Μακαρέζου. Είχα όμως ξεκαθαρίσει τα θέματα μέσα μου και βεβαίως αυτό το ξεκαθάρισμα δεν ήταν καρπός τελευταίων διεργασιών. Ήταν αποτέλεσμα πορείας μιας ολόκληρης ζωής. Δεν πίστευα και εξακολουθώ να μην πιστεύω, δεν το αποδέχομαι έστω και αν αυτό δικαιολογείται με μια λογική, ότι μπορεί ο στρατός να σώζει την πατρίδα εκτός των πεδίων των μαχών. Διότι ο στρατός αποτελείται από άτομα τα οποία ενεμπιστεύθη ένας λαός και η τυχόν παρεμβολή του στις εξελίξεις των πολιτικών πραγμάτων εν ειρηνική περίοδο, αποτελεί κατάχρηση ενεμπιστευμένων. Είναι σταθερή η θέση μου.

-. Αυτό είναι πεποίθηση σας. Σας θυμίζω όμως ότι στην αποστολή του στρατού ξηράς, που ίσχυε πριν και κατά την διάρκεια της δικτατορίας, υπήρχε και τμήμα της αποστολής του η αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού. Ποιον θεωρούσανε εσωτερικό εχθρό τότε και έπρεπε μόνο ο στρατός ξηράς, όχι το ναυτικό ούτε η αεροπορία, να τον αντιμετωπίσει;

Κ. Σας είναι γνωστό. Αλλά είναι μια άλλη πολύ εκτεταμένη υπόθεση, ώστε το ερώτημα σας να μην συνθέτει κατηγορηματική τοποθέτηση στο φαινόμενο. Πάω όμως στο προηγούμενο για να περάσουμε σε αυτό. Είπα λοιπόν στον στρατηγό ότι «Στρατηγέ όχι εγώ…», έβγαλα τα κλειδιά, «…ο αντικαταστάτης μου.» Και βεβαίως έμεινε, ενώ όλος ο κόσμος…

-. Τι δηλαδή, ΄΄όχι εσείς;΄΄ Τι;

Κ. «Δεν θα εφαρμόσω εγώ αυτές τις εντολές, αλλά ο αντικαταστάτης μου.»

-. Τι εντολές είχατε;

Κ. Όχι, είχα εντολές. Ως εκ της θέσεως μου. Εγώ όφειλα με την εντολή του στρατηγού μου να εφαρμόσω το σχέδιο.

-. Ποιο σχέδιο στρατηγέ;

Κ. Ήτανε το σχέδιο εφαρμογής της δικτατορίας το…

-. Πέστε το. Τι έπρεπε να κάνετε εσείς;

Κ. Εγώ έπρεπε να εκδώσω τις εντολές για τις συλλήψεις των…, τις ενεργοποιήσεις των μονάδων, τις τοποθετήσεις τμημάτων στα επίκαιρα σημεία για την εξασφάλιση, όπως ήταν ο Ο.Τ.Ε., η Δ.Ε.Η. και λοιπά και την ενημερότητα μέχρι και του τελευταίου στρατιώτη στις εξελίξεις. Εγώ ως αξιωματικός των επιχειρήσεων. Αυτές οι διαταγές ήτανε προκαταρτισμένες. Όπως στο ναυτικό και στην αεροπορία, ας λέτε εσείς όχι. Και στο ναυτικό και στην αεροπορία και είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Με τη διαφορά ότι ήταν περιορισμένες. Εδώ τα σχέδια ήτανε εκτεταμένα και απέβλεπαν στην απαγόρευση επικρατήσεως του κομμουνιστικού καθεστώτος. Προσέχετε την ενέδρα, την απαγόρευση επικρατήσεως του κομμουνιστικού καθεστώτος. Και είπα στον στρατηγό. «Όχι εγώ, ο αντικαταστάτης μου.» Μου λέει, «Τους λόγους αφού μου εκθέσεις, δεν είναι δυνατόν αξιωματικός με στολισμένα τα στήθη του, με τόσα χρυσά αριστεία να παίρνει αυτή τη θέση, αυτή την εξαιρετική στιγμή της ανάγκης της πατρίδας.»

-. Αυτός ήταν ο Μακαρέζος που σας το είπε;

Κ. Όχι, όχι ο Μακαρέζος. Ο Μακαρέζος ήτανε στην Κ.Υ.Π. τότε, είχε φύγει. Ήτανε ο Σωτήρης ο Γιαράκος…

-. Μάλιστα.

Κ. Ο οποίος αντικαθιστούσε τον διοικητή του σώματος στρατού, βρισκόμενου στην Αθήνα, του Κόλια. Και ο οποίος Γιαράκος αργότερα πρωτοστάτησε στο βασιλικό αντιπραξικόπημα και βεβαίως βρέθηκε στις φυλακές και στις εξορίες μαζί μου. Σκεφτείτε πλοκές, που έχει και διαπλοκές. Υπέβαλα δε το χαρτί μου, αμέσως μόλις πήγα στο γραφείο μου, στο οποίο έλεγα ότι «Υποβάλλω την παραίτηση μου. Ως μη επιθυμών να συμμετάσχω εις εθνικό έγκλημα.» Βαρύ το ΄΄ολίσθημα μου΄΄ και χαρακτηρίσθηκα πάραυτα κομμουνιστής."



Ο Καρούσος συνελήφθει από την ΕΣΑ και υπέφερε στα χέρια τους. Αργότερα, καταζητούμενος στην Κύπρο ως αντιστασιακός και ως ενεργό στέλεχος της Ενωτικής παράταξης, στοχεύτηκε από τις συνδυασμένες ενέργειες των Κυβερνήσεων Μακαρίου και Χούντας που προσπάθησαν επανειλημμένα να τον σκοτώσουν. Στην Μεταπολίτευση, ενώ ο Μακάριος ήταν καθ' οδόν προς την Κύπρο, διευθετήθηκε συνάντηση των δύο και ο Μακάριος πρόσφερε στον Καρούσο την θέση του Αρχηγού της ΕθνοΦρουράς. Ο Καρούσος, αφ' ενός διότι ήταν σεμνός άνθρωπος που ουδέποτε επεζήτησε αξιώματα, αφ' εταίρου διότι αμέσως διέκρινε πως με την προσφορά αυτή θα άρχιζε νέος κύκλος από χειραγωγήσεις, ελιγμούς και ίντριγκες μεταξύ ΕΚυπρίων, αρνήθηκε. Προσπάθησε έντονα με την αποχή του και με την σιωπή, να συμβάλει στην συμφιλίωση και επούλωση των φοβερών πληγών που είχε φέρει η διχόνοια στην Κύπρο.



Πως μπορούν τα ΛΟΚ να αφήσουν πίσω, να παραμερίσουν ή να διαγράψουν τέτοιες μεγαλειώδεις καταβολές Ήθους;


Το μίσος για τον εχθρό, ο ρατσισμός και η φαλλοκρατία ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ τους μαχητές με πάμπολλους τρόπους. Δεν είναι μόνο ότι τώρα με την ανόητη αυτή πρακτική των ηλίθιων συνθημάτων θα στοχευτούν τα ΛΟΚ με διοικητικές και πολιτικές πράξεις που θα τα αποψιλώσουν. Αυτά είναι εξωτερικά πλήγματα, και υπάρχουν όρια στο πόση ζημιά μπορούν να κάμουν αν οι μαχητές κατέχουν ήθος, αρχές και αξίες. Αλλά περί αυτού πρόκειται! Η ψυχική δηλητηρίαση των ΛΟΚατζήδων είναι εσωτερικό πλήγμα, επιφέρει πολύ πιο σοβαρές ζημιές στην δυνατότητα τους να επωμιστούν εξειδικευμένες και επικίνδυνες αποστολές.


Για να ψηλαφήσω καλύτερα αυτό το θέμα πρέπει να προχωρήσω με μια προσωπική αποκάλυψη:

Ομολογώ πως ουδέποτε ξεπέρασα - και ελπίζω να μην ξεπεράσω ποτέ - την μαγική επίδραση που είχε πάνω μου ο Γιώργος Θαλάσσης, γνωστός και ως "το Παιδί Φάντασμα", ο κύριος χαρακτήρας της σειράς μυθιστορημάτων από την Εθνική Αντίσταση με τίτλο "Ο Μικρός Ήρως". Το Παιδί Φάντασμα, που ήταν κάτι μεταξύ νίντζα, ΛΟΚατζή, πράκτορα της ελευθερίας, αγωνιστή της Αντίστασης, αξιωματικού συνδέσμου και στελέχους επαναστατικού πυρήνα, αναλάμβανε διάφορα είδη επικίνδυνων και παράξενων ειδικών αποστολών για την Αντίσταση τον καιρό της κατοχής. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της σειράς ήταν το άψογο Ήθος του αγωνιστή: συχνά, πριν από κάποια μάχη ή και απλή σύγκρουση πρίν ρίξει το μαχαίρι, πριν πατήσει την σκανδάλη, ο Μικρός Ήρως προσευχόταν για τις ψυχές των εχθρών και ζητούσε συγγνώμην από τον θεό για το ότι αναγκαζόταν να σκοτώσει. Προχωρούσε στη μάχη ακάθεκτος, αλλά ουδέποτε αιμοδιψής, ουδέποτε πολεμοχαρής. Αυτό ήταν που διατηρώντας την συνείδηση του καθαρή, του επέτρεπε να εμπλακεί στην μάχη απερίσπαστος.


Το Παιδί Φάντασμα ήταν μέλος μιας κοινοβιακής ομάδας κρούσης, μιας ψυχικής κολλεκτίβας - οι νεολαίοι σύντροφοι του, η γλυκειά Κατερίνα και ο πειναλέος Σπίθας με την χρυσή καρδιά, φύτεψαν σπόρους αντιστασιακής και μαχητικής πολιτιστικής αναγέννησης μες την νεολαία μας για δύο δεκαετίες που συντάραξαν συνθέμελα τα κατεστημένα σε Κύπρο και Ελλάδα μες τα χρόνια των αγώνων του 50-60-70! [8].


Όσοι πέρασαν από αυτές τις διαδρομές γνωρίζουν μες τις καρδιές τους πως ο σεβασμός του Γιώργου Θαλάσση για την Κατερίνα ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα επέτρεπε ούτε και την παραμικρή παραχώρηση στην χυδαιότητα της φαλλοκρατίας και εξευτελιστικής προς τις γυναίκες απόχρωση των συνθημάτων που αναδύονται τώρα μέσα από το σκάνδαλο των ΛΟΚ. Ο μαχητής του οποίου ο ψυχισμός είναι επενδυμένος σε ρατσιστικές και μισογυνιστικές ιδεολογίες που ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ (όπως όλοι οι άνδρες γνωρίζουν) πως είναι ανήθικες και καταδικαστέες, πάει στον πόλεμο ξεβράκωτος. Γιατί η συνείδηση του είναι λερωμένη. Μπορεί να κρατεί τα πιο υπερσύγχρονα όπλα, μπορεί να έχει την πιο άρτια εκπαίδευση, μα αν δεν τον καθοδηγούν το Ήθος, αρχές και αξίες, θα είναι ψυχικά και σωματικά δύσκαμπτος, βαρετός, η προσοχή του αλλού, άχρηστος στη μάχη. Πόσο βοήθησαν την Τουρκική εισβολή και Κατοχή της Κύπρου οι Τούρκοι και ΤΚύπριοι που επιδοθήκαν σε ρατσιστικές σφαγές αμάχων και βιασμούς; Σε βασανιστήρια και εκτελέσεις αιχμαλώτων; Αυτές οι "παληκαριές" δεν ΕΒΛΑΨΑΝ την Τουρκική προπαγάνδα; Δεν απέσπασαν την προσοχή των μαχητών από τα στρατιωτκά τους καθήκοντα; Δεν αναστάτωσαν τους υπόλοιπους προκαλώντας αναταραχή και απειθαρχία μες το Τουρκικό στράτευμα; Φυσικά.


Και εμείς τέτοιους μαχητές δεν τους θέλουμε. Για αυτό οι πράκτορες του ΔΗΣΑΚΕΛ, έστω δρώντας μέσω παρασκηνίων Χρυσαυγής ή ΕΛΑΜ ή άλλων σταλινικών πρακτόρων, ή πρακτόρων του διεθνούς Ιμπεριαλισμού ΕΜΦΥΤΕΥΟΥΝ αυτές τις αηδίες μες τους ΛΟΚατζήδες. Πρώτον γιατί αν επικρατήσει αυτός ο εκφυλισμός, φθείρεται και καταστρέφεται το Ήθος των μαχητών, που είναι το πρώτο και πιο ουσιαστικό όπλο της Αντίστασης. Και δεύτερον, αν δεν επικρατήσει, αν Πολιτεία και κοινωνία αντιδράσουν η πιό σίγουρη επίπτωση θα είναι αποδυνάμωση των ΛΟΚ. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, οι εχθροί μας κερδίζουν.


Εμείς γνωρίζουμε πως ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ για τον εχθρό και αντίπαλο, είναι η πρώτη και κύρια αφετηρία για την ορθολογιστική εμπλοκή στην εκπαίδευση και στην μάχη. Δείτε πως ο Σιωνιστικός Ισραηλινός στρατός μπήκε μες τον Λίβανο με αλαζονεία και υπεροψία θεωρώντας τους Άραβες ως "κατώτερους" μαχητές και έφαγε τα μούτρα του. Το ίδιο επαναλαμβάνεται σήμερα στην Γάζα!


Αυτά άλλωστε διδάσκει από το 500 πΧ. και ο Σουν Τζου, ο κατ' εξοχήν Φιλόσοφος του Πολέμου, συγγραφέας του βιβλίου "Η Τέχνη του Πολέμου":

ο- Θεωρεί ότι η απώτατη παράμετρος που καθορίζει την έκβαση του πολέμου είναι το Ήθος, και ο Ηθικός Νόμος.

ο- Θεωρεί ότι ο Διοικητής (και ο Στρατηγός) ενσαρκώνει τις αρετές της Σοφίας, Ειλικρίνειας, Καλοσύνης, Θάρρους και Δίκαιης Αυστηρότητας.

ο- "Γνώθι τον εχθρό και γνώθι σ' αυτόν", λέει, "και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείς για την έκβαση εκατό μαχών" [9].



Η φαλλοκρατική χυδαιότητα και ο ρατσισμός είναι ασύμβατα και με το Ήθος του αληθινού μαχητή, και με τις στρατηγικές ανάγκες μιας μικρής χώρας που οι μόνοι της πόροι, πραγματικά, είναι οι άνθρωποι της, και που ο μόνος της πλούτος είναι οι αρχές και αξίες. Είμαστε, όπως το λέει και το τραγούδι,

"Μικρός λαός και πολεμά

δίχως σπαθιά και βόλια

για όλου του κόσμου το ψωμί

το φως και το τραγούδι


Κάτω απ’ τη γλώσσα του κρατεί

τους βόγγους και τα ζήτω

κι αν κάνει πως τα τραγουδεί

ραγίζουν τα λιθάρια" [10].


Πως να σταθούν λοιπόν οι ασχημονίες και τα ρατσιστικά δηλητήρια ανάμεσα μας και να μην μας καταστρέψουν; Ούτε με τα διδάγματα του Σουν Τζου εναρμονίζονται, ούτε με την Ελληνική ιστορία, ήθος και στρατιωτική αξιοπρέπεια, ούτε με την χιλιάδων χρόνων παράδοση που έχουμε στην πάνω απ΄ όλα ηθική υπεροχή που κατέχουμε επί του εχθρού.


Οι πράκτορες του Ιμπεριαλισμού λοιπόν, ντόπιοι και ξένοι, σταλινίσκοι και φασιστόμουτρα, καλά κάμνουν να απομακρυνθούν από τις ένοπλες δυνάμεις και ειδικά από τα ΛΟΚ. Όταν οι ίδιοι οι ΛΟΚατζήδες αντιληφθούν πως αυτές οι νοοτροπίες φθείρουν το αξιόμαχο του στρατού μας, θα τους πάρουν με τις ξιφολόγχες, ή και χειρότερα.


Και το εύχομαι να γίνει σύντομα.


*Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Σημειώσεις ~ Παραπομπές


[1].

Ερμές



Αλκιβιάδης




[2].

Σεπτεμβριανά




[3].

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Τούρκου στρατηγού για δολιοφθορές σε τζαμιά στην Κύπρο




[4].

"Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Μέγα φιάσκο από ΑΚΕΛ και Χριστόφια" γράφει ότι "φιάσκο" για το ΑΚΕΛ και προσωπικά για τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος και Πρόεδρο της Βουλής αποδείχθηκαν οι καταγγελίες για δήθεν υποκίνηση νεοσύλλεκτων στρατιωτών που υπηρετούσαν στο ΚΕΝ Λάρνακας να φωνάξουν συνθήματα υπέρ του στρατηγού Γρίβα, καθώς το πόρισμα του συνταγματάρχη Αβραάμ Μαραγκού, αποκαλύπτει το πλήρες αβάσιμο των ισχυρισμών τους. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε μέρος του προϋπολογισμού του 2002 που αφορά επιδόματα του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Χρυσόστομου Σοφιανού.


"Η Μάχη" στο βασικό θέμα με τίτλο "Πυροτέχνημα από το ΑΚΕΛ" γράφει ότι πυροτέχνημα αποδείχθηκαν οι καταγγελίες του ΑΚΕΛ για αναφώνηση συνθημάτων υπέρ του Γρίβα στο ΚΕΝ Λάρνακας, καθώς το πόρισμα του συνταγματάρχη Μαραγκού που ερεύνησε το θέμα είναι καταπέλτης για την ηγεσία του ΑΚΕΛ, που έσπευσε να υιοθετήσει και να προβάλει πομπωδώς τους αβάσιμους ισχυρισμούς νεαρών εθνοφρουρών. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής επέμεινε χθες στις καταγγελίες ότι ακούστηκαν στο ΚΕΝ Λάρνακας συνθήματα υπέρ του στρατηγού Γρίβα, ενώ άσκησε έντονη κριτική στο θέμα της δημοσιοποίησης του πορίσματος."




[5].

Ανάρτηση 40/2009 (αντιστρατιωτική, αντιμιλιταριστική και αποστρατικοποιητική) – Αφιέρωμα στους μονιμάες, τους στρατόκαυλους και τους μιζαδόρους.




[6].

Παρατηρητήριο για την Διακυβέρνηση Χριστόφια




[7].

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:




[8].

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ ~ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

"...το δάχτυλο του Ελληνόπουλου πιέζει τη σκανδάλη του αυτομάτου του. Μια γλώσσα φωτιάς ξεπηδάει από το στόμιο του όπλου και μια ριπή από πυρακτωμένες σφαίρες διαγράφει μια τροχιά θανάτου μέσα στο δωμάτιο μπροστά του. Μερικοί Γερμανοί πέφτουν θερισμένοι... Όταν λοιπόν ονόματα ανθρώπων και γεωγραφικών συντεταγμένων προσδιορίστηκαν -ο Άρης, ο Γοργοπόταμος, η Κυβέρνηση του Βουνού- δεν ξαφνιαστήκαμε, απλώς αισθανθήκαμε ότι η ώρα των ψευδωνύμων παρήλθεν. Οι υποκριτές, αυτοί που υποδύθηκαν χάριν μιας παιδικής ηλικίας, χάριν ημών, πέταξαν τις μάσκες και, άνθρωποι με σάρκα και οστά, εμφανίστηκαν επί σκηνής. Και, τότε, εννοήσαμε πως όλα αυτά τα χρόνια διαβάζοντας με απόλαυση ένα παιδικό περιοδικό, θητεύαμε στη σπουδή της Ιστορίας.

(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)"



"To 1954 αν θυμάμαι καλά, είχα βάλει το Γιώργο Θαλάσση να σώζει τον Ουίνστον Τσώρτσιλ και αυτός να ρωτάει: " Τι θέλεις να σου δώσω;" και ο Γιώργος Θαλάσσης απαντάει "Την Κύπρο". Ενώ ο Σπίθας θα θυσιαζόταν για την Κύπρο αλλά το φαΐ, φαΐ! Πράγματι του έδωσε φαΐ, αν θυμάμαι καλά. Εδώ να πούμε και μία ιστορία για την Κύπρο. Με ειδοποιούν απ' το Πρακτορείο ότι απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του Μικρού Ήρωα στην Κύπρο..."



ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ-Στέλιος Ανεμοδουράς (1917-2000) | ΑΦΙΕΡΩΜΑ “ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ”



Στέλιος Ανεμοδουράς




[9].

The Art of War, By Sun Tzu

Translated by Lionel Giles




The Art of War, Sun Tzu, Transl. by Lionel Giles

with Commentary




[10].

Λαός - 1974

Στίχοι: Γιάννης Ρίτσος

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης



Μισώ την wikipedia, και απολογούμαι που την χρησιμοποιώ εδώ ως παραπομπή. Περισσότερα για αυτό το θέμα, εδώ:

"Is Wikipedia a Tool of the Oppressor?"

Δεν υπάρχουν σχόλια: