Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Μια απάντηση στον κ. Κατρούγκαλο

                                                                       


Του Μανώλη Παπαδάκη *

  Την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014,στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στον δημοσιογράφο Αιμίλιο Λιάτσο, έδωσε μια συνέντευξη, ο ευρωβουλευτής του Σύριζα κ. Κατρούγκαλος, στην οποία, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο Σύριζα θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, ο Κατρούγκαλος  απάντησε λέγοντας ότι θα αντλήσει το πλεόνασμα των ψήφων, από το ποσοστό του 17% των πολιτών που ψήφισαν μικρά κόμματα. Επίσης  ζήτησε, εκτός από την ψήφο στον Σύριζα, που σημαίνει εκπροσώπηση, και τη στήριξη της κοινωνίας, στο έργο που πρόκειται να επιτελέσει το κόμμα του, όταν αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας.

   Επειδή τυγχάνει να είμαι ψηφοφόρος μικρού κόμματος, από αυτά που ο κ. Κατρούγκαλος συμπεριλαμβάνει στο 17%,θεωρώ ότι, εκ των πραγμάτων, αποκτώ το δικαίωμα μιας απάντησης προς αυτόν, αφού με θεωρεί ως έναν εν δυνάμει ψηφοφόρο του Σύριζα, στις εκλογές που έρχονται.

   Αυτό που περιγράφει ο κ. Κατρούγκαλος είναι η δημοκρατία των μοντέλων, που βρίσκεται στα μυαλά των ειδικών και των προφεσόρων.

   Μπορείτε να συλλάβετε κάτι πιο τρομερό, από μια κυβέρνηση προφεσόρων ;αναρωτιόταν δύο σχεδόν αιώνες πριν ο Ζωρζ Σορέλ.
   Ωστόσο, αυτό που χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου είναι το χιούμορ, ή, σως και η απουσία του. Είτε, δηλαδή, τα είπε αυτά ,από μια χιουμοριστική διάθεση, χωρίς να τα εννοεί, είτε τα είπε υπό το καθεστώς παντελούς έλλειψης χιούμορ, η οποία και αυτή είναι κατανοητή και συγχωρητέα, αν σκεφθούμε, πόσο βαθιά είναι η ανάγκη να έχει κανείς μια ταυτότητα, και πόσο άτεγκτη είναι η λογική της περιφρούρησής της.

   Ο Σύριζα σήμερα, όλο και περισσότερο απομακρύνεται από την κοινωνία. όλο και περισσότερο γίνεται κομμάτι του συστήματος. Γιατί-αλήθεια-στα ζητήματα που θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ, για μια προγματική αλλαγή στη ζωή μας, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η εθνική κυριαρχία, η εθνική ανεξαρτησία, ο Σύριζα, τί έχει να προτείνει;

Την φιλοναζιστική πολιτική που εφαρμόζει η ΕΕ στην υπόθεση της Ουκρανίας, με τις καταστροφικές, όπως αποδεικνύεται , συνέπειες για την αγροτική οικονομία της Ελλάδας;

Πώς διαμορφώνεται άραγε σήμερα η θέση του Σύριζα, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας;

Ή την φιλοσιωνιστική πολιτική που αποδέχεται η ΕΕ στην υπόθεση της Παλαιστίνης; Πόσος καιρός πέρασε από το "καραβάνι  αλληλεγγύης" προς την Γάζα, επιχείρηση στην οποία μετείχε και ο βουλευτής του Θ. Δρίτσας;

Τί άλλο κάνει σήμερα ο Σύριζα εκτός από θρησκευτικές ασκήσεις ομολογίας πίστεως;

Μήπως φαντάζεται, ότι θα εξαπατήσει την κοινωνία μέσα από μιαν ιδιότυπη  Ars conjectandi; (Η τέχνη του εικάζειν).

Το βέβαιον είναι πως αυτή η κοινωνική αυτή η κοινωνική αποσύνθεση που έφερε μαζί του ο μετανεωτερικός κοσμοπολιτισμός εισάγεται ως πρελούδιο μιας νέας βαρβαρότητας. Αυτής της βαρβαρότητας, που ευαγγελίζεται ο κ. Κατρούγκαλος. Δηλαδή της αλλαγής δυνάστη. Να γίνει ο Σύριζα, ο νέος δυνάστης της ζωής μας. 

Μοιραία στο νου μου έρχεται η προφητική δήλωση ενός Τσεχοσλοβάκου στοχαστή, του Κάρελ Κόσικ, μετά τα γεγονότα του 1989 που δημιούργησαν οιονεί "ελεύθερους λαούς"¨ Δεν μπαίνουμε στην Ευρώπη, ανταλλάσουμε την μια σπηλιά με την άλλη. Η σπηλιά είναι ένας στρατώνας γκρίζος, περικυκλωμένος από αγκαθωτό σύρμα. Για σπηλιά είναι κάτι παραπάνω από άνετη, φωτισμένη από διαφημίσεις πιο λαμπρές από τ΄ αστέρια και τον ήλιο. Και επειδή δουλειά της μνήμης είναι να ανακαλεί εικόνες, θυμάμαι την εξαιρετική ταινία του Αντρέι Βάιντα Το Κανάλ, όπου περιγράφει τα δεινά μιας ομάδας αντιστασιακών, που επέζησαν μετά την εξέγερση της Βαρσοβίας, κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, Πρόκειται για μια αλληγορική Οδύσσεια, μέσα στους δαιδαλώδεις υπονόμους της Βαρσοβίας σε αναζήτηση μιας εξόδου, προς την ζωή και την ελευθερία, η οποία φαίνεται κάποια στιγμή να αχνοφέγγει κάπου μακριά, στο βάθος του σκοτεινού τούνελ. Όταν όμως πλησιάζουν, έχοντας περάσει από όσες δοκιμασίες μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος, οι αποδεκατισμένοι ήρωες διαπιστώνουν, πως η φωτεινή έξοδος είναι φραγμένη με χοντρά κάγκελα. Κι εκεί πέφτουν οι τίτλοι του τέλους. 

 Το ζήτημα είναι, πως όταν θα πέσουν οι τίτλοι του τέλους για το Σύριζα, ίσως θα είναι πολύ αργά για την Ελλάδα, αφού για το 2016 έχει αποφασισθεί η ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, η οποία θα χαλκεύσει δεσμά για την χώρα μας, από τα οποία, θα είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγεί.

Ωστόσο, αν κάτι μπορούμε ακόμα να διδαχθούμε, μέσα στην σημερινή γενική κατάρρευση των αξιών, που κάποτε νοηματοδοτούσαν την ζωή μας, είναι αυτό που μας διδάσκουν όλες εκείνες οι σισσύφειες προσπάθειες που ονομάστηκαν στην ιστορία "επαναστάσεις". Ότι δηλαδή οι άνθρωποι μπορεί να μην ξέρουν ποτέ τι θέλουν, ξέρουν όμως πάντοτε, τι δεν θέλουν. Αυτό είναι άλλωστε το μήνυμα των ανατροπών.

Υπάρχει κανείς -στ΄ αλήθεια - που να πιστεύει ότι ο Σύριζα είναι δύναμη ανατροπής;



Ενδεικτικά

1.Ferenc Feher. Το πνεύμα του 1989  - Ύψιλον

2. Karel Kosik.  Η κρίση της νεωτερικότητας- Ψυχογιός

3, Π. Κονδύλης. Το αόρατο χρονολόγιο της σκέψης.- Νεφέλη



* Ο Μανώλης Παπαδάκης είναι μέλος του ΕΠΑΜ


1 σχόλιο:

Δρ. Δημήτριος Αντωνίου PhD, FRCS είπε...

Ι. ΣΑΚΚΑΣ και Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. Τα έχουν αισχρά κλέψει από εμένα. ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΙΣΧΡΑ…οι αγωγές που καταθέτουν είναι αβάσιμες, ελλιπείς και λανθασμένες.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΚΛΕΦΤΕΣ…Ι. Σακκά, Γ. Κατρούγκαλο (ευρωβουλευτής Σύριζα και Καθηγητής. Ευ. Αμ., δικηγόρο Αθηνών κλπ).
Την μελέτη για την Ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και τα Κόκκινα Δάνεια το Δημοσίευσα πρώτος εγώ τν 02-12-2012 στο blog μου www.zoidosia.blogspot.com. Την κατέθεσα ως αναφορά στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και στο Υπουργείο Οικονομικών (Γ. Στουρνάρα) τον Μάρτιο του 2013 ο οποίος-κάνοντας τον ανήξερο-παρήγγειλε έρευνα από την ΤτΕ, ΣΔΟΕ και Εισαγγελέα τον Ιούλιο του 2013.. Τον Νοέμβριο του 2013 έδωσα με συνέντευξη για το θέμα αυτό στον σταθμό Άστρα της Λάρισας κι έτσι το θέμα έγινε ευρέως γνωστό μέσα από μια τεράστια διάδοση που του έδωσα δια μέσου του διαδικτύου, συνεντεύξεων σε κανάλια, ρ/φ σταθμούς, εφημερίδες κλπ. Και μετά…άρχισε η ανήθικη εκμετάλλευσή και από τους δικηγόρους και από τηλεοπτικούς βιβλιοπώλες κλπ., οι οποίοι παρουσίαζαν την μελέτη –έστω και σιωπηρά-ως δική των και την πουλούσαν στους απελπισμένους.
Η πιο αισχρή κι ανήθικη όμως λογοκλοπή και εκμετάλλευσή του έγινε από τον πιο ανάξιο εισαγγελέα τον Ι. Σακκά μαζί με τον Καθηγητή ! Γ. Κατρούγκαλο (ευρωβουλευτή) του Σύριζα) οι οποίοι παρουσιάζουν, μετά τις παραπάνω δημοσιεύσεις και την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, σε δανειολήπτες την μελέτη αυτή ως δική των και εκμεταλλεύονται αισχρά προς όφελός των τον δικό μου κόπο, μόχθο και πνευματική περιουσία. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το σπουδαιότερο είναι ότι η μελέτη αυτή όπως την έχω δημοσιεύσει δεν μπορεί να κατατεθεί βάσιμα στα δικαστήρια διότι ΔΕΝ είναι πλήρης και χρειάζεται διόρθωση και συμπλήρωση. Η ΠΛΗΡΗΣ μελέτη χρειάζεται και Λογιστική μελέτη, δηλ. μελέτη όλων των Ισολογισμών των 4 τραπεζών και τεκμηρίωση των κεφαλαίων της ανακεφαλαιοποίησης,...αν δεν υπάρχει η Λογιστική Μελέτη η μελέτη αυτή είναι άχρηστη δικαστικά. Την ΠΛΗΡΗ μελέτη μου με την Λογιστική Μελέτη δεν την έχω δημοσιεύσει πουθενά, την ολοκλήρωσα πρόσφατα τον Ιούνιο του 2014 και την δίνω μόνο σε δικηγόρους με δύο όρους: 1) να την καταθέτουν και δωρεάν όταν ο δανειολήπτης δεν έχει χρήματα και 2) να την καταθέτουν στα δικαστήρια μόνο με την δική μου υπογραφή…κι έτσι γίνεται από έναν δικηγόρο που έχουμε στο κόμμα μας. Τώρα οι ανήθικοι λογοκλέφτες Ι. Σακκάς, Γ. Κατρούγκαλος, χρησιμοποιώντας ως «αχυράνθρωπο» μια νεαρή δικηγόρο από την Αθήνα (δεν θα πώ το όνομά της γιατί την έχω γνωρίσει…), γυρίζουν ξεδιάντροπα τις τηλεοράσεις και προβάλλουν την μελέτη και την "ανακάλυψη" αυτή, ανοιχτά και πρόστυχα, ως δική των !, εισπράττουν χρήματα από φουκαράδες και το καταθέτουν στα δικαστήρια χωρίς καμία ελπίδα επιτυχίας για τους λόγους που προείπα. Κι όχι μόνο αυτό. Επειδή δεν έχουν ιδέα από οικονομικά και δεν καταλαβαίνουν την μελέτη μου, την καταθέτουν, όχι μόνο ελλειπή, αλλά και παραποιημένη ! Και γνωρίζουν ότι η μελέτη αυτή δεν έχει καμία τύχη στα δικαστήρια όπως την καταθέτουν, αλλά το κάνουν μόνο και μόνο για να αισχορκερδίσουν σε βάρος των τραγικών ελλήνων. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΛΟΓΟΚΛΕΦΤΕΣ.

1) http://zoidosia.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html (ιδού το πρωτότυπο της μελέτης μου)
https://www.youtube.com/watch?v=49_Fe5mkZe4
2) Η Συνέντευξή μου την 25-11-2014 στον σταθμό Άστρα της Λάρισας όπου αποκάλυψα το θέμα

3)http://www.inewsgr.com/0/o-t-eisangeleas-i-sakkas-epitithetai-stis-trapezes-kai-sygkekrimenous-dikastes.htm (το video του λογοκλέφτη Ι. Σακκά)
4) https://www.youtube.com/watch?v=BpzhzZK7RR4 (το video του λογοκλέφτη Ι. Σακκά)
5)http://seisaxthia.wordpress.com/tag/ιωάννης-σακκάς/
(το video του λογοκλέφτη Ι. Σακκά)
6) http://kapagriniou.wordpress.com/2014/02/11/κατρουγκαλοσ-σακκασ-και-ευα-μπαζη-στο/ το Video του Λογοκλέφτη Γ. Κατρούγκαλου

Σημ. Η μελέτη αυτή, ολοκληρωμένη και βάσιμη έχει κατατεθεί σε δικαστήρια, από τον δικηγόρο του κόμματός μας –με τους παραπάνω όρους-και με εμένα μάρτυρα και περιμένουμε αποφάσεις που θα είναι σίγουρα θετικές…να το θυμάστε.

Δημ. Αντωνίου, ιατρός, Πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ