Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Μέτρα για το Μεταναστευτικό. Προτεραιότητα η διαφύλαξη των συνόρων!




«Η ενίσχυση της φύλαξης των κοινών ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, ιδίως των θαλασσίων, με ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο που θα θέτει την ευρωπαϊκή δύναμη υπό ελληνική διοίκηση με ξεκάθαρους επιχειρησιακούς κανόνες δράσης. Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται η καλύτερη αξιοποίηση των δυνάμεων του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), η εντατικοποίηση των περιπολιών του λιμενικού σώματος με παράλληλη αναβάθμιση του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού, και η πλήρης αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων με απόλυτη διαφάνεια» 

Αυτό το μέτρο είναι ένα από τα 6 που αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών υπό τον πρωθυπουργό,  με τη συμμετοχή του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ. Σωστό γενικά το μέτρο ως αναφορά και σημειώνουμε την κυρίαρχη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος στις επιχειρήσεις. 

Εκείνο όμως που δεν είδαμε , ήταν η μη αναφορά ούτε καν υπόμνηση για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Θα ενθυμούνται πιστεύω όσοι παρακολουθούν το μεταναστευτικό, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τυμπανοκρουσίες και επευφημίες, είχε δεχθεί τις Νατοϊκές θαλάσσιες δυνάμεις (φρεγάτες) να περιπολούν στο Αιγαίο, για να συμπράξουν στο εγχείρημα του περιορισμού των ροών!!  Έκτοτε «ούτε φωνή ούτε ακρόαση» για το τι απόγιναν αυτές οι δυνάμεις και ποιο σκοπό εξυπηρετούν σήμερα.

Και για να μην υπάρχει αμφισβήτηση ότι το ΝΑΤΟ έχει άποψη για αυτές, ενώ η ελληνική κυβέρνηση σήμερα ούτε αναφορά δεν κάνει, να τι ειπώθηκε από τα επίσημα χείλη της αναπληρώτρια ΓΓ του ΝΑΤΟ σε πρόσφατη σχετικά ομιλία της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: