Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Καλά που οι Η.Π.Α μας στηρίζουν! Τι θα γινόμαστε χωρίς αυτούς!



Τελευταία ανακοίνωση Λευκού Οίκου: Η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 καθιστά αδύνατη τη συνεχιζόμενη εμπλοκή της στην παραγωγή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος.
Η παραπάνω ανακοίνωση είναι εντελώς διφορούμενη. Ίσως θα πρέπει να περιμένουμε για πολύ καιρό ακόμα να δούμε να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα έναντι της Τουρκίας!

Η "επιχειρηματική" λογική του Τραμπ φαίνεται να επικρατεί απ΄ αυτή των “γερακιών” του αμερικανικού Πενταγώνου!
Η Τουρκία φαίνεται ότι θα αποκτήσει και το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 και τα αμερικανικά μαχητικά F-35. !! Οι εκτιμήσεις που γίνονται από διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι κυρώσεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να “πονέσουν” τον Ερντογάν. Και αυτό γιατί η "επιχειρηματική" λογική του Τραμπ φαίνεται να επικρατεί απ΄ αυτή των “γερακιών” του Πενταγώνου και των διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Να όμως τι εκτιμούσαμε και από τις στήλες αυτές, πριν λίγες  ημέρες, για το θέμα των κυρώσεων των Η.Π.Α στην Τουρκία.(Τελευταίες εξελίξεις με μεγάλη σημασία), ήταν ο τίτλος της ανάρτησης στο fb.

“Τελικά και οι S400 θα παραληφθούν, όπως γίνεται από σήμερα, αλλά και τα μαχητικά F35 θα παραδοθούν σε δεύτερη φάση. Τα χρήματα "ουδείς " αγνόησε από τις πολεμικές βιομηχανίες που συντηρούν οικονομικά και τις δύο υπερδυνάμεις, αλλά και η αποφασιστικότητα της κυριαρχίας του περιλαμβάνοντος  κράτους (Τουρκία) αποδεικνύεται. Βέβαια το σίριαλ των δηλώσεων θα συνεχιστεί, για λόγους επικοινωνιακούς, από όλες τις πλευρές και τελικά θα βρεθεί η φόρμουλα της "συνεννόησης". Κατά τη δική μας εκτίμηση, ειδικά οι S400 μπορεί αρχικά να αποθηκευτούν, αλλά σιγά - σιγά και ανάλογα των διεθνών συγκυριών θα γίνουν το κύριο σύστημα απειλής ....ανατολικά. Αν όμως γίνει κάτι το διαφορετικό και τοποθετηθούν με διαφορετική πρόθεση και "σκόπευση", τότε μία πολύ μεγάλη αλλαγή θα σημάνει για τον γενικό προσανατολισμό της Τουρκίας στο συμμαχικό στρατόπεδο του ΝΑΤΟ!! Όσο δε τις αντιδράσεις που θα γινόντουσαν από πλευράς ΝΑΤΟ, αυτές γρήγορα ...ξεχάστηκαν, για αυτό σήμερα η αντίδραση περιορίστηκε σε...ψιλά γράμματα.."
Για να δούμε γιατί μπορεί και να....διαψευστούμε για τις εκτιμήσεις μας!!!”

Και σήμερα ήρθαν οι περίεργες δηλώσεις Τραμπ για ενδεχόμενα μέτρα κατά της Τουρκίας. Μέτρα όχι απλά …χάδι αλλά κοροϊδία.

Και τώρα ο ρεαλισμός!!

Ο Τραμπ "λυπάται" για τους S-400 και ρίχνει την ευθύνη στον Ομπάμα!!!!
Δήλωσε ότι δεν είναι «δίκαιο» το γεγονός ότι οι ΗΠΑ απαγορεύεται πλέον να πουλήσουν στην Άγκυρα μαχητικά F-35 αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επέρριψε την ευθύνη στον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζοντας ότι εκείνος δημιούργησε το πρόβλημα.
«Το επεξεργαζόμαστε όλο αυτό, θα δούμε τι θα συμβεί. Αλλά δεν είναι δίκαιο», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους κατά την σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο. Αφού έκανε ιδιαίτερη μνεία στην «πολύ καλή σχέση» που έχει με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για μια ακόμη μια φορά και σε ακόμη ένα θέμα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ επέρριψε την ευθύνη στον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζοντας ότι ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος δημιούργησε το πρόβλημα, καθώς απέτυχε να πουλήσει την καλύτερη εναλλακτική της Αμερικής στους ρωσικούς S-400 – τους πυραύλους Patriot, που κατασκευάζει η εταιρεία Raytheon Co.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Τουρκία «εξαναγκάστηκε να αγοράσει ένα διαφορετικό πυραυλικό σύστημα».
«Έχουμε μια κατάσταση όπου η Τουρκία είναι πολύ καλή μαζί μας, και τώρα λέμε στην Τουρκία ότι επειδή στην πραγματικότητα αναγκαστήκατε να αγοράσετε ένα άλλο σύστημα πυραύλων, δεν θα σας πουλήσουμε τα μαχητικά F-35. Εξαιτίας του γεγονότος ότι η (Τουρκία) αγόρασε ένα ρωσικό πύραυλο, δεν μας επιτρέπεται να τους πουλήσουμε αεροσκάφη αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δεν είναι μια δίκαιη κατάσταση», τόνισε ο Τραμπ, εκφράζοντας απογοήτευση για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν.
«Η Τουρκία έχει ήδη παραγγείλει παραπάνω από 100 F-35 και έχουν σχέδια να αγοράσουν περισσότερα, αλλά επειδή έχουν ένα σύστημα πυραύλων που κατασκευάζεται στη Ρωσία, πλέον τους απαγορεύεται να αγοράσουν παραπάνω από 100 αεροσκάφη», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου




Δεν υπάρχουν σχόλια: