Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Και από σήμερα η συνέχεια…..


Του Δημήτρη Κυπριώτη

Η Ανάσταση και το Πάσχα των έγκλειστων Ελλήνων πέρασε, με τους Έλληνες στην πλειοψηφία τους να δείχνουν και υπομονή και ανοχή  στα αστυνομικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση, μιας  και ήταν για το «καλό» τους, όπως οι ειδικοί είχαν προτείνει. Βέβαια δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε ακρότητες που σημειώθηκαν στη μεγάλη σπουδή εφαρμογής των μέτρων, αλλά να το ξεπεράσουμε και αυτό και να προσπαθήσουμε να δούμε τώρα το επόμενο διάστημα που ακολουθεί.

Σε πρώτη φάση να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση, ακόμη και δια στόματος πρωθυπουργού, απορρίπτει τις «κατηγορίες» της αντιπολίτευσης για εκμετάλλευση του κλίματος  που έχει δημιουργηθεί στον πληθυσμό και την προσφυγή σε κάλπες. Και οι δύο κρίνονται από δηλώσεις και πράξεις, αφού προέχει η υγεία των Ελλήνων και η ομαλοποίηση της κατάστασης.

Εκείνο που αξίζει να σημειώσει κανείς από την περιπέτεια που ζει ο ελληνικός λαός, είναι κάτι που διαβάσαμε από τη δημοσιογράφο Ειρήνη Κακουλίδου, σχετικά με την κοινωνική συνοχή του πληθυσμού, ότι: «Η κοινωνική ανοχή για το κόστος του κορονοϊού, φαίνεται ότι αντικατοπτρίζεται και στα πολιτιστικά μοντέλα των χωρών. Πχ η Αμερική «καταπίνει» τους νεκρούς τους νεκρούς της, η Κίνα και άλλες χώρες τους κρύβουν, αλλού εφαρμόζεται η ανοσία της αγέλης και άλλοι «θυσιάζουν» ευάλωτους πληθυσμούς με δαρβινική λογική. Αντίθετα με το τελευταίο αυτό, η Ελλάδα οι ευάλωτοι παππούδες και γιαγιάδες είναι ΘΕΜΕΛΕΙΏΔΕΙΣ παράγοντες για την κοινωνική συνοχή και για την ίδια υπόστασή μας».

Ναι έτσι ακριβώς είναι για τα περισσότερα νέα ή και μεγαλύτερα ζευγάρια, αρκεί να σκεφτούμε ότι η μάνα και ο πατέρας μας, που μας μεγάλωσαν με στερήσεις και μας στήριξαν με την πενιχρή τους σύνταξη στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και φροντίζουν τα παιδιά μας όταν δουλεύουμε, αποτελούν το «λιμανάκι» μας, για αυτό στην τελευταία κρίση της πανδημίας που περνάμε, τους σκεφτόμαστε συνέχεια, δεν θέλουμε να πάθουν απολύτως τίποτα, τους αγαπάμε και τους χρωστάμε και τους προστατεύουμε με νύχια και με δόντια.

Από εκεί και ύστερα αυτό που προέχει είναι  να τελειώνουμε με την κατάσταση του εγκλεισμού, άντε της εκούσιας καραντίνας, να μετρηθούν τα συντρίμμια που αφήνει ο κορονοϊός και να δούμε πως θα επανέλθουμε σε κανονικότητα, αφού αυτό ήδη από τώρα φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο.

Καλή απελευθέρωση φίλες και φίλοι και εδώ  είμαστε ακόμη και για να διαφωνούμε, αρκεί να είμαστε υγιείς!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: