Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!


Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
κ. Κωνσταντέλλος Γρ. είναι αποκαλυπτικός και σαφής.

Σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, όταν οι μισθοσυντήρητοι βλέπουν το μισθό τους να εξανεμίζεται πριν ακόμα τον πάρουν στα χέρια τους, όταν οι συνταξιούχοι πάσης φύσεως χάνουν ακόμη και από την πενιχρή σύνταξή τους, κάποιοι τα βλέπουν όλα αυτά και « πίνουν εις υγεία των κορόιδων»; 
Όταν η χώρα μας ψάχνει εναγωνίως να βρει 2 περίπου δις ευρώ για την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, ο Συνδικαλιστής, συνταξιούχος σήμερα χειριστής αεροσκαφών και Υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλλος, ομολογεί σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 στις 29.10.2010, στο Δημοσιογράφο Γιώργο Κακούση, ότι :
 “….για να μπορέσει να εξασφαλίσει η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ την ηρεμία την οποία χρειαζόταν τότε, για να προχωρήσει σε μια ιδιωτικοποίηση, με πρωτοβουλία της τότε Κυβέρνησης, γιατί εμείς δεν το διεκδικήσαμε, προχώρησε το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων…”
Μέχρι εδώ ας πούμε ότι, παρά τη δήλωσή του, ότι ο ίδιος ως Πρόεδρος της Ένωσης Χειριστών και οι άλλοι συνάδελφοί του δεν ήθελαν, αλλά με το «ζόρι» ο αρμόδιος τότε Υπουργός τους πίεσε και αυτοί από φιλότιμο και μόνο αποδέχτηκαν να βγουν σε ηλικία από 35 ετών μέχρι 40 στη σύνταξη, η ωμή  πραγματικότητα είναι ότι  εξασφάλισαν:
1.     Από τον ΟΑΕΔ και το ταμείο ανεργίας για διάστημα 12 μηνών, αποδοχές μεικτές 10.000 ευρώ μηνιαίως! Δηλαδή το 100% του μισθού τους.
2.     Οι 313 συνταξιοδοτηθέντες να μπορούν να μεταφερθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας(ΥΠΑ) που διαθέτει ΤΡΙΑ(3) ΜΟΝΟ αεροπλάνα για να τα πιλοτάρουν!  και το ,,,τρελό..
3.     Να μπορούν όποτε θέλουν οι συνταξιούχοι αυτοί πιλότοι, να αποχωρούν για να προσλαμβάνονται σε άλλες ξένες εταιρείες και άμα απολύονται ή φεύγουν οικειοθελώς από αυτές, να ξαναεπιστρέφουν, κάτι σαν  δίπορτο δηλαδή, στην ΥΠΑ!
Χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς, αλλά επειδή πιστεύουμε ότι ο κ.Κωνσταντέλλος έχει την ευθύτητα να μας το ξεκαθαρίσει ο ίδιος, τον ρωτάμε με αυτήν την ευκαιρία:
«Κατά τη διάρκεια που πληρωνόταν ή εξακολουθεί να πληρώνεται  από το Ταμείο Ανεργίας, λάμβανε ως Αντιδήμαρχος τον αναλογούντα μισθό του»;  
 Όλα τα παραπάνω, που ο ίδιος μπορεί να τα χαρακτηρίζει στη συνέντευξή του “ως μία πολύ καλή συμφωνία του ίδιου και των συναδέλφων του  με το Ελληνικό Κράτος”, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι προέκυψαν από την αφαίμαξη του κάθε απλού φορολογούμενου Έλληνα.
Έχουμε λοιπόν κάθε δικαίωμα και εμείς τώρα να ασκήσουμε τη δική μας κριτική. Και αυτό, γιατί ο κ. Κωνσταντέλλος ζητάει σήμερα τη ψήφο των συνδημοτών μας,  υποσχόμενος σεβασμό προς το δημόσιο χρήμα.
Χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι αυτόν το σεβασμό δε θα τον τηρήσει ο ίδιος, απλά διερωτόμαστε.
 Είναι δυνατόν να αποκτήσει κανείς  αυτόν το σεβασμό, όταν ενέργειές σαν τις παραπάνω, κάθε άλλο παρά από σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων Ελλήνων  φανερώνει;


Δεν υπάρχουν σχόλια: