Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Και μετά τα επινίκια,….. τι;

Όπως έγραφα στο τελευταίο μου spot, όλοι όσοι συμμετείχαμε στις δημοτικές εκλογές, βρισκόμαστε στην αναμονή της επικύρωσης των αποτελεσμάτων από τα κατά τόπους Πρωτοδικεία και την ανάδειξη των νέων Δημοτικών Συμβουλίων.
Εκείνο όμως για το οποίο γράψαμε, σχετικά με την ερμηνεία του άρθρου 34 της σχετικής Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών και του τρόπου της κατανομής των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο, φαίνεται ότι απασχολεί σοβαρά το Νομικό κόσμο της χώρας.
Το θέμα όμως αυτό, πέρα από την τυπική του πλευρά και τη διάταξη των παραταξιακών δυνάμεων στα νέα ΔΣ, δε θεωρούμε ότι είναι από τα μείζονα και δεν πιστεύουμε ότι απασχολεί κανέναν άλλον εκτός από τους άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενους.
Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι τι καλό θα προκύψει για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες, μετά το σβήσιμο των κεριών των….επινικίων;
Είναι γεγονός, πέρα από κάθε αφβισβήτηση, ότι τα πράγματα για τις νέες δημοτικές αρχές δε θα είναι και τόσο ρόδινα.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αλλά εικάζω μόνο, ότι ελάχιστες από τις νέες ηγεσίες τις έχει απασχολήσει η επόμενη μέρα. Στις περισσότερες έφτασε το γεγονός ότι κατέλαβαν την εξουσία. Από εκεί και ύστερα τα βήματα είναι γνωστά. Απραξία για 3 χρόνια και μπαλώματα στον 4ο χρόνο. Το πολύ-πολύ να ηττηθούν από κάποιον άλλον στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αλλά που ξέρεις πάλι. Ο Λαός γρήγορα ξεχνάει.
Ειδικά για το Δήμο μας Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, θα αρκεστώ στη δήλωση που έκανε ο δεύτερος στην κατάταξη, ο Γρ. Κωνσταντέλλος, που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, που δήλωσε:
‘Αναμένουμε και ευχόμαστε η νέα ηγεσία του Δήμου, να κάνει τη Βούλα και τη Βάρη, όπως και τη Βουλιαγμένη, σύμφωνα με τις υποσχέσεις που δόθηκαν στους Δημότες από το νέο Δήμαρχο’.
Απομένει από την πλευρά μας η αποτίμηση και η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, κάτι που θα γίνει προσεχώς, με απόλυτη ηρεμία και χωρίς την πίεση του εκλογικού αποτελέσματος.
Προς το παρόν σήμερα ευχόμαστε Χρόνια Πολλά στις και στους εορτάζοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: