Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Κρίσιμη η σημερινή εκλογική διαδικασία.


Εδώ και μία εβδομάδα δέχτηκα δεκάδες τηλεφωνήματα φίλων και γνωστών για να πληροφορηθούν τη θέση μου στις σημερινές εκλογές στον ενιαίο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Παρά το γεγονός ότι τους παρέπεμπα όλους στο μήνυμα της Παράταξής μας, πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν και δικαιολογημένα, να τους πω κάτι περισσότερο.

Όμως είναι βαθιά η πίστη μου στην ελεύθερη και μη καθοδηγούμενη ψήφο των πολιτών, κάτι το οποίο ασπάζομαι πολλά χρόνια τώρα, αφού δεν πιστεύω ότι μπορούν να καθοδηγούνται ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες . Για αυτό το λόγο, μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κάνω την υπέρβαση.

 Επίσης δε θα ήθελα να μπω σε αυτήν τη διαδιακασία για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι συμμετείχα ως υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές και κρίθηκα και εγώ όπως και ο Συνδυασμός μου.

Αφού κριθήκαμε, λοιπόν, δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα μας ζητείται η γνώμη μας; Όταν μας ψήφιζαν ή δε μας ψήφιζαν, ήξεραν τι  κάνουν και τώρα δε ξέρουν;

Επίσης στις εκλογές αυτές, η Παράταξή μας είχε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα, που διέφερε σε βασικά του σημεία από τα προγράμματα των δύο σημερινών Υποψηφίων που αναμετρόνται. Πώς είναι δυνατό λοιπόν να στραφώ ανοικτά υπέρ του ενός ή του άλλου;

Σαν άτομο σαφώς και μπορώ να επιλέξω το τι προσωπικά θα κάνω. Αλλά δε θεωρώ ότι πρέπει να γίνω και καθοδηγητής σε άλλους.
Η Παράταξή μου και εγώ, από την 1η Ιανουαρίου σαν Αντιπολίτευση στο Δήμο, θα κληθούμε να ασκήσουμε τα θεσμικά μας καθήκοντα. Πώς θα απεμπολήσουμε αυτό το καθήκον που μας ανέθεσαν με τη ψήφο τους 3000 περίπου δημότες; Δε θα ήταν παράλογο;

Παρόλα αυτά όμως, πιστεύω ότι η σημερινή εκλογική διαδικασία είναι πάρα πολύ κρίσιμη για το Δήμο μας και ότι θα πρέπει να εκφραστούν όλοι, ανεξάρτητα τι θα ψηφίσουν. Κασιδόκωστα ή Κωνσταντέλλο ή λευκό ή άκυρο. 

Πρώτα από όλα να εκφραστούν Από εκεί και ύστερα, στο λίγο χρόνο που θα παραμείνουν πίσω από το παραβάν, πρέπει να σκεφτούν το μέλλον του Δήμου και ποια λύση είναι η καλλίτερη. 

‘Όλοι λέμε ότι ο Λαός ψηφίζει σωστά. Γιατί να μην το κάνει και σε αυτήν την περίπτωση;

Πιστεύω ότι όλοι έχουν τη δική τους προσέγγιση και σήμερα έχουν ήδη λάβει την απόφασή τους.

Ας ταιριάξουν ακόμη και τη δική τους αισθητική σε  σχέση με τους υποψήφιους και ας αποφασίσουν για το μέλλον τους, για να έχουν και οι ίδιοι την ευθύνη.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: