Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Μηλαδέζα Βάρης. Όταν οι συνυπεύθυνοι μιας κατάστασης, εξακολουθούν να δείχνουν ανεύθυνοι.

Είναι γνωστό στους κατοίκους της Μηλαδέζας, ότι η περιοχή τους έμεινε εγκαταλειμμένη στην κυριολεξία από τις Διοικήσεις του Δήμου τουλάχιστον την τελευταία 10ετία.
Είναι επίσης γνωστό και αποδεδειγμένο, ότι τα χρήματα που πλήρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής ως εισφορά σε χρήμα, αντί να επενδυθούν σε έργα υποδομής για τη βιώσιμη ανάπτυξη της……μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές, κυρίως στην περίοδο της Δημαρχίας Μπαγλατζή, αλλά και επί Δημαρχίας Αναστασίου.
Η περίοδος της Δημαρχίας Καπετανέα, που σε λίγες ημέρες τερματίζεται, είναι αλήθεια ότι δεν έδωσε τις λύσεις στην περιοχή που είχε επαγγελθεί.
Δε μπορούμε όμως να αμφισβητήσουμε, ότι έστω και στο τέλος αυτής της περιόδου, αρκετοί δρόμοι αποκαταστάθηκαν και μερικοί ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της ασφαλτόστρωσης.
Για την ολοκλήρωση των ημιτελών δρόμων, η Δημοτική Αρχή συνήψε δάνειο 1.000.000 ευρώ και το έφερε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Νοεμβρίου, αμέσως δηλαδή μετά τις δημοτικές εκλογές.
Είμαι βέβαιος ότι ούτε και η Συμπολίτευση πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένη από την καθυστερημένη αυτή ενέργεια της, λίγες ημέρες πριν παραδώσει στη νέα Δημοτική Αρχή.
Όμως, όπως αναφερόταν και στην εισήγηση, η ανάγκη να ολοκληρωθεί το έργο, για να προληφθούν πλημυρικά φαινόμενα ενόψει του Χειμώνα, βάραινε περισσότερο στην απόφασή της, παρά το τυπικό μέρος του χρόνου που επέλεξε για να φέρει το θέμα προς ψήφιση στο ΔΣ.
Σε αυτήν την περίπτωση πίστευα, ότι όλες οι πλευρές του ΔΣ θα έδειχναν υπευθυνότητα και θα έβαζαν το συμφέρον της Μηλαδέζας και των κατοίκων της, υπεράνω της εναρμόνισης με την τυπικότητα των όποιων εγκυκλίων.
Δυστυχώς όμως διαψεύστηκα, αφού τόσο η πλευρά της Παράταξης του κ. Αναστασίου, όσο και η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος κ. Αργυροπούλου, που αμφότεροι από τη νέα δημοτική περίοδο θα λειτουργούν κάτω από την ίδια Παράταξη, αυτής του κ. Κασιδόκωστα, αρνήθηκαν να δώσουν τη συγκατάβασή τους. Στην ουσία δηλαδή, αρνήθηκαν ψήφο στις έκτακτες ανάγκες που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Μηλαδέζας.
Το πλέον παράδοξο όμως ήταν, ότι στην αίθουσα του ΔΣ την ώρα της συζήτησης ήταν και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Μηλαδέζας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές με την ίδια Παράταξη με αυτήν του κ. Αναστασίου και της κ. Αργυροπούλου, ο κ. Βάσης Νικόλαος.
Όμως κατά περίεργο τρόπο ο παραπάνω, δεν παρενέβη και δεν έλαβε το λόγο, σε αντίθεση με τα όσα μας έχει συνηθίσει, όταν συζητείται θέμα της περιοχής του στο ΔΣ.
Το θέμα του δανείου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, οι εντυπώσεις όμως παρέμειναν για όλους όσους πήραν μέρος σε αυτήν τη συζήτηση και οι κάτοικοι της Μηλαδέζας καλούνται να προβληματιστούν για μια ακόμη φορά για τις επιλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: