Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Τρόικα, Μνημόνια ο λαός δεν θέλει ... "σύντροφε" Κουβέλη!

του Ηλία Αλεξανδρή*

Με έκπληξη διάβασα στο διαδίκτυο ότι η ΔΗΜΑΡ έκανε λέει συνέδριο! Αν δεν είναι κακόγουστη φάρσα μάλλον είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο, σκέφτηκα.

Μετά όμως ψάχνοντας στην ειδησεογραφία διαπίστωσα ότι είναι γεγονός και μάλιστα  αποφάσισα να βασανίσω ακόμα περισσότερο την νοημοσύνη μου και να διαβάσω τι είπε ο γνωστός Φώτης γνωστός και ως "Καρατζαφώτης" στο "συνέδριο" της "Δημοκρατικής" - αυτό θα πει αναστροφή εννοιών - "Αριστεράς" (της ποιάς;).

Παντού λοιπόν η είδηση του Συνέδριου της ΔΗΜΑΡ! Πουθενά σχεδόν η είδηση για το τετραήμερο 3ο Συνέδριο του Ε.Πα.Μ. όπου στην έναρξη του παραβρέθηκαν το σύνολο των αποκαλούμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων και κινημάτων. Από τις πρώτες ειδήσεις οι δηλώσεις του "σύντροφου" Κουβέλη περί των εκλογών, του Προέδρου της Δημοκρατίας κλπ. Είναι βλέπετε "αντισυστημικός", φυσικά, όσο ξέρει η γιαγιά στο χωριό από Internet.

Πάντως αυτό θα πει να είναι κανείς χοντρόπετσος πολιτικάντης γαντζωμένος σε καρέκλες... και στις υπηρεσίες του κατεστημένου (ντόπιου και ξένου). Ο λαός σε φτύνει κατάμουτρα στις ευρωεκλογές και σε στέλνει στα εκλογικά τάρταρα για τις κωλοτούμπες σου και τις προδοσίες σου και εσύ επιμένεις ότι απλά βρέχει!!! Ήδη το πολιτικό δεκανίκι - κομματικό μαγαζάκι σου διαλύεται και μοιράζεται σε ποταμάκια, ελιές και ΣΥΡΙΖΑ και εσύ συνεχίζεις να εξετάζεις τις προοπτικές λες και δεν τρέχει τίποτα!

Το πολιτικό ένστικτο επιβίωσης βοήθησε επιτέλους τον κο Φώτη να ανακαλύψει ότι "πρέπει να φύγει η Κυβέρνηση", αυτή η κυβέρνηση που δεν θα μπορούσε ποτέ να σχηματισθεί αν δεν λειτουργούσε ο ίδιος και η ΔΗΜΑΡ (ή μήπως πλέον ΡΗΜΑΔ) ως δεκανίκι και "αριστερό" άλλοθι της.

Όμως, τι μας είπε ανάμεσα σε άλλα ο "Καρατζαφώτης" ξεπερνώντας κάθε έννοια λογικής και όριο θράσους;

Ακούστε λοιπόν τι λέει ο "κος κωλοτούμπα" της λεγόμενης αριστεράς: "Ενδιαφέρομαι για τη δημιουργία των προϋποθέσεων προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Όλα τα υπόλοιπά δεν με αφορούν. Δεν χρωστάω σε κανέναν τίποτε. Στην πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια απέδειξα ότι μπορώ να λάβω αποφάσεις με πολιτικό κόστος. Αποφάσεις κόντρα στο ρεύμα."

Τόσα πολλά ψέμματα σε τόσο λίγες λέξεις!!!

Λέει λοιπόν "Ενδιαφέρομαι για τη δημιουργία των προϋποθέσεων προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας", αλλά δεν μας λέει τι ακριβώς έκανε όταν στήριξε την φασιστική διακυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων και επέτρεψε να ψηφιστούν - επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - 21 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων. Έτσι εννοεί ο κυρ Φώτης και η ΔΗΜΑΡ την δημιουργία προϋποθέσεων για προοδευτική διακυβέρνηση ...

Λέει λοιπόν "Όλα τα υπόλοιπά δεν με αφορούν. Δεν χρωστάω σε κανέναν τίποτε." αλλά ηθελημένα αγνοεί ότι οι προδοτικές πράξεις του τις οποίες αποποιείται αφορούν όλους εμάς και πονηρά προσπαθεί να αποκρύψει ότι χρωστάει εξηγήσεις στους ψηφοφόρους του και στον ελληνικό λαό για τα εγκλήματα και τις προδοσίες στις οποίες αποφάσισε να συμμετάσχει στηρίζοντας την κυβέρνηση εθνικής προδοσίας.

Λέει ακόμα με περισσό θράσος  "Στην πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια απέδειξα ότι μπορώ να λάβω αποφάσεις με πολιτικό κόστος. Αποφάσεις κόντρα στο ρεύμα." προκαλώντας κάθε έννοια λογικής γιατί και ο τελευταίος λογικός άνθρωπος που ζει σε αυτή την χρεοκοπημένη - και με ευθύνη του κυρ Φώτη - χώρα ξέρει πολύ καλά ότι οι πολιτικές κωλοτούμπες και τα εγκλήματα δεν μπορεί να βαφτίζονται - επειδή αυτό μας βολεύει -  "αποφάσεις με πολιτικό κόστος", όπως κάθε πολίτης ξέρει καλά στο πετσί του πια ότι οι αποφάσεις του "Καρατζαφώτη" δεν πάνε κόντρα στο ρεύμα αλλά κόντρα στον λαό, τα δικαιώματά του αλλά και τα συμφέροντά της πατρίδας.

Όμως ο Φώτης Κουβέλης όπως και όλοι οι πολιτικοί που συμμετείχαν στην "διακυβέρνηση" από τον Μάη του 2010 μέχρι σήμερα δεν φοβάται απλά για την πολιτική του επιβίωση και για αυτό ξεστομίζει τέτοια ψέμματα.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι στην συνείδηση του λαού είναι ήδη τουλάχιστον συνένοχος για την εθνική προδοσία και καταστροφή που περνάμε αφού προτίμησε και αυτός να σώσει το Ευρώ και τους Τραπεζίτες και να καταδικάσει τον λαό και την πατρίδα σε εξαφάνιση, βάζοντας πάνω από λαό και πατρίδα, την Ε.Ε. και τις χρηματοοικονομικές ελίτ που αντιπροσωπεύει.

Μια ανατροπή του πολιτικού σκηνικού ή ακόμα και η απόρριψη του ίδιου από αυτό μπορεί να οδηγήσει, αυτόν αλλά και τους όμοιους του, υπόδικο απέναντι στον ελληνικό λαό και τότε η τιμωρία των ενόχων θα είναι λαϊκή επιταγή και θα να είναι παραδειγματική, όχι ως πράξη αντεκδίκησης αλλά ως πράξη εφαρμογής του δικαίου, ενός δικαίου από τον λαό για τον λαό.

Για αυτό και εκεί στην ΡΗΜΑΔ κάνουν σαν τρελοί για να μπουν σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι έτοιμοι ξανά να τα δώσουν όλα. Ελπίζω εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν έστω και λίγη σοβαρότητα και να μην τους δώσουν "καταφύγιο" ...

Και κάτι τελευταίο, Για να καταλάβει κανείς την  εκτίμηση που εξακολουθεί να "απολαμβάνει" από τον λαό ο κος Φώτης από τη εποχή της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση  αρκεί να θυμηθούμε ένα σύνθημα που δονούσε τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης αυτής που εντελώς αθυρόστομα έλεγε : "Τρόικα, Μνημόνια ο λαός δεν θέλει, και άντε και γ@μήσου "σύντροφε" Κουβέλη!"

*Ο Ηλίας Αλεξανδρής είναι μέλος του Ε.Πα.Μ. Αχαρνών - Καματερού

Δεν υπάρχουν σχόλια: