Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η Κύπρος δέχεται επίθεση.


Συμμαχία Πολιτών Κύπρου

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΟΖ#
''ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ''
Η Συμμαχία Πολιτών απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με έξι συγκεκριμένες προτάσεις, για να αναχαιτιστεί η νέα τουρκική επίθεση κατά της πατρίδας μας.
6 Οκτ. 14

Η Κύπρος δέχεται επίθεση.

Η Τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι κίνδυνοι για τα συμφέροντα της πατρίδας είναι μεγάλοι και δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Η Τουρκία δεν αμφισβητεί απλά την Κυπριακή ΑΟΖ αλλά επιχειρεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα και τετελεσμένα σε αυτή. Με τις ενέργειες της η Τουρκία επιχειρεί να επεκτείνει την κατοχή της από το βόρειο έδαφος της Κύπρου στη Νοτιο-Δυτική ΑΟΖ.

Οι Τουρκικές προκλήσεις δεν αναχαιτίζονται με διπλωματικά διαβήματα και κυβερνητικές δηλώσεις. Η Κυπριακή Δημοκρατία πληρώνει σήμερα το τίμημα της αναποφασιστικότητας και των λανθασμένων πολιτικών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.  

Η προσκόλληση του Προέδρου Αναστασιάδη στη ψευδαίσθηση ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τις Κυπριακές θέσεις και θα πιέσουν την Τουρκία, και ότι η Κύπρος αναβαθμίστηκε σε στρατηγικό εταίρο της Ουάσιγκτον, όχι μόνο δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα αλλά απομάκρυνε φίλες χώρες όπως η Ρωσία, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είχαμε κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ότι οι όποιες σκιές στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας δεν θα οδηγήσουν σε ρήξη. Προειδοποιήσαμε ότι μετά την εκλογή Ερντογάν στην Τουρκική Προεδρία οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν αποκατάσταση των σχέσεων τους και ότι αυτό θα γίνει με ανταλλάγματα σε βάρος της Κύπρου, όπως έγινε το 2003-2004.

Σήμερα οι ΗΠΑ έχουν ως προτεραιότητα την είσοδο της Τουρκίας στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών. Για να το πετύχουν αυτό θα της παραχωρήσουν όποιο αντάλλαγμα ζητήσει. Ενώ εμείς θα παίρνουμε ωραίες δηλώσεις από τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, η Τουρκία θα παίρνει οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ και μια λύση που θα εξυπηρετεί τους επεκτατικούς της στόχους.

Η Κυβέρνησης πρέπει άμεσα να ξυπνήσει από το λήθαργο, να εγκαταλείψει τις αυταπάτες και να αντιδράσει αποφασιστικά. Προειδοποιούμε το λαό πως συνέχιση της ακολουθούμενης πολιτικής θα είναι καταστροφική για την Κύπρο.

Με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καταθέτω έξι προτάσεις, με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις που πρέπει άμεσα να αναληφθούν για να αναχαιτιστεί η νέα τουρκική επίθεση κατά της πατρίδας μας.

Καλούμε τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση να μην υποτιμήσουν τις ενέργειες της Τουρκίας και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Χρειάζεται εθνική εγρήγορση, συστράτευση και ολοκληρωμένη στρατηγική ανατροπής των Τουρκικών σχεδιασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: