Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Εν ολίγοις.. Κύπρος γιοκ..

 




Η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής ψήφισε χθες σε νόμο, κατά πλειοψηφία, το τροποποιητικό νομοσχέδιο για την πώληση δανείων σε τρίτους, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση από την Τρόικα της 8ης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι παρόντες 26 βουλευτές των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ και εναντίον οι 25 παρόντες βουλευτές του ΑΚΕΛ,  ΕΔΕΚ, του Κινήματος Οικολόγων και του Ευρωπαϊκού Κόμματος, καθώς και ο βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας.
Για όσους από εσάς δεν κατάλαβαν ακόμη τι σημαίνει η ψήφιση του πιο πάνω Νομοσχεδίου, θα πρέπει να πούμε ότι οι τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα να πουλούν οικιστικά και επιχειρηματικά δάνεια, που είναι εξασφαλισμένα με σπίτια και περιουσίες των κυπρίων, σε τρίτους και κυρίως σε ξένα funds σε τιμές που θα είναι κάτω ακόμα και του 50% της αξίας των περιουσιών τους.
Είναι απίστευτο όσο και τραγικό, ότι πέραν της κατεχόμενης γης του 40% της Κύπρου που κάποιοι ανόητοι και προδότες χάρισαν στην Τουρκία το 1974, σήμερα, ψηφίσαντες και μη, με εγκληματικές ενέργειες και παραλήψεις τους τα τελευταία χρόνια για τις οποίες δεν καταδικάστηκαν, μέσω αυτού του Νόμου, θα επιτρέπουν στις τράπεζες να ξεπουλήσουν το υπόλοιπο 60% της Κύπρου, όσα όσα στους ξένους πίσω από τους οποίους θα βρίσκονται σίγουρα και τούρκικα κεφάλαια.Εν ολίγοις.. Κύπρος γιοκ.. 
Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που ότι και να γίνει, δύσκολα θα επιλυθεί λόγω του τεράστιου δανεισμού νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Για να καταλάβετε καλύτερα το μέγεθος του εγκλήματος, θα σας δώσω ένα απλό αριθμητικό παράδειγμα. Ο ιδιωτικός δανεισμός στην Κύπρο ξεπερνά σήμερα το 300% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ), σε σύγκριση με την ήδη πτωχεύσασα Ελλάδα όπου ο ιδιωτικός δανεισμός ανέρχεται μόλις στο 65% του ΑΕΠ της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: