Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Το ΕΠΑΜ στην πορεία του Πολυτεχνείου!


2015: Το ΕΠΑΜ στην πορεία του Πολυτεχνείου

 του Δημήτρη Κυπριώτη

Από πολύ νωρίς σήμερα, σχεδόν πρωί,  οι περισσότεροι δρόμοι της Αθήνας έκλειναν ο ένας μετά τον άλλο, μέχρι που τελικά πολλές ώρες πριν από την έναρξη της πορείας που ολοκληρώνει τον 3ήμερο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, έκλεισαν οριστικά για την κίνηση των αυτοκινήτων, το σύνολο των λεωφορειακών γραμμών, αλλά  και των κυριότερων σταθμών του Μετρό. 

Με αυτόν τον τρόπο η καθιερωμένη πορεία του Πολυτεχνείου κάθε χρόνο γίνεται πραγματικό μαρτύριο για όλον εκείνο τον κόσμο που θέλει να τιμά και με αυτόν τον τρόπο την επέτειο.

Δυστυχώς όμως οι κυβερνήσεις έχουν διαφορετική γνώμη από το λαό και συναγωνίζονται  πoια θα πετύχει τη μεγαλύτερη αποτροπή για τη μη προσέλευση κόσμου, με το δήθεν σκεπτικό ότι έτσι αποφεύγονται επεισόδια. 

 Ήταν δυνατό να αποφύγει αυτήν την πεπατημένη τακτική και η "δεύτερη φορά αριστερά"; Κάθε άλλο θα έλεγε και ο κάθε καλόπιστος αντικειμενικός παρατηρητής, που θα έβλεπε από τις μεσημεριανές ώρες την εικόνα της ερειπωμένης και σιδερόφρακτης Αθήνας από τις δυνάμεις καταστολής, που ‘ήταν επιχειρησιακά απλωμένες σε όλους του δρόμους

Όμως, παρά την "αποπνικτική" αυτή ατμόσφαιρα, πολύς ήταν ο κόσμος που αψήφησε την ταλαιπωρία και το καλλιεργημένο από ημέρες πριν κλίμα φοβίας  και κατέβηκε στα διάφορα μπλοκ και στην πορεία.

Το ΕΠΑΜ για μια ακόμη φορά έδειξε τη συγκροτημένη και κυρίως την πειθαρχημένη οργάνωσή του, συμμετέχοντας για 5η φορά στην Πορεία του Πολυτεχνείου, με ένα αρκετά μεγάλο μπλοκ, λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω συνθηκών.

Το γεγονός δε ότι παρατάχθηκε πίσω από το «αφυδατωμένο» από κόσμο μπλοκ του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ(αυτό και αν είναι θράσος) και μπροστά από το μπλοκ του ΚΚΕ,  έδωσε την ευκαιρία στα μέλη του να απαντούν με τα άκρως επιτυχημένα συνθήματα στα αντίστοιχα κακόηχα και εκνευριστικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μπλοκ του Μετώπου σε όλη τη διαδρομή από ην Ομόνοια μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία,  όπου ήταν συγκεντρωμένος κόσμος, απέσπασε πολλά χειροκροτήματα και τελικά κατέληξε να έχει διπλασιάσει  την  έκτασή του  από αυτήν που είχε στο ξεκίνημά του.
Ακολουθούν  φωτογραφικά στιγμιότυπα του μπλοκ του ΕΠΑΜ
από "Μοναξερό"    





1 σχόλιο:

SPIROS είπε...

agaphtoi sunagonistes.eyhomai olopsyha,na xupnhsei o ragias,na akolouthhsei ton toso timio,endoxo,patriotiko kai pananthropino agona mas.zhto h lefteria!timoria se olous tous dosilogous,kyvernhshs kai antipoliteushs!!zhto oi epamites ZHTO TO E.PA.M.tapeinous heretismous apo Sydney australias!!