Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Κυβέρνηση που υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα πρέπει να σταματήσει να είναι Κυβέρνηση



kivernisi-tsipra

Γράφει ο Όμηρος Τσάπαλος

 
Η Κυβέρνηση έχει χάσει εδώ και καιρό τον έλεγχο των εξελίξεων. Η ανεπάρκεια στη διαχείριση του προσφυγικού, οι λανθασμένοι χειρισμοί στο ζήτημα της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η υπονόμευση της ισχύος της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η πρόσφατη αναφορά του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στα Σκόπια ως «Μακεδονία» αποδεικνύουν ένα πράγμα. 

Δείχνουν πως αν μια Κυβέρνηση δεν πατά γερά στα πόδια της και κυρίως δεν πιστεύει αυτά που καλείται να υποστηρίξει και να υλοποιήσει εξαιτίας της ιδεοληψίας και των εμμονών της, τότε μοιραία καθίσταται επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα και κατ’ επέκτασιν τον ελληνικό λαό.

Η διακινδύνευση εθνικών συμφερόντων και παγίων εθνικών θέσεων για ανοικτά ζητήματα όπως το Σκοπιανό, το προσφυγικό και τα ελληνοτουρκικά είναι το τελευταίο σκαλοπάτι πριν την πρόκληση μιας ακόμα εθνικής ταπείνωσης. Δεν χρειάζεται να φτάσουμε ως εκεί για να καταλάβουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση δοκιμάστηκε και δεν τα κατάφερε.

 Είχε ευρύτατη λαϊκή στήριξη και ανοχή που δεν αξιοποίησε. Δεν είχε, όμως, ούτε τη πραγματική θέληση αλλά ούτε και τη γνώση να υλοποιήσει όσα το εθνικό συμφέρον απαιτούσε. Τώρα, ολόκληρος ο ελληνικός λαός παρατηρεί τις εξελίξεις νιώθοντας απροστάτευτος απέναντι σε αυτά που τον περιμένουν.

 Η Κυβέρνηση είναι απούσα, εκεί που ο λαός περιμένει την ισχυρή παρουσία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: