Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν ο Λιαντίνης μιλούσε, πόσοι ακούγαμε;




 Πίσω από τα Σκόπια, από το Αιγαίο, τις Ολυμπιάδες, την Κύπρο, πίσω από τους κατσιβελισμούς, τα δάνεια και τις ψωροκώσταινες• 
πίσω από Εξαρχόπουλους, Μεταξάδες και Παπαδοπουλέους• 
πίσω από Μαρίκες και Μιμίκες και κατσίκες, και Κοσκωτάδες και σκατάδες• πίσω από Κορυδαλλούς και κοριούς και καθάρσεις και λοιμοκαθαρτήρια• 
πίσω από ρουσφέτια και βιλαέτια και κασαβέτια,
βρίσκεται η εθνική μας σχιζοφρένεια. Αυτή απεργάστηκε την εθνική πόλωση, και την εθνική αταυτότητα. 

Δεν είναι τυχαίο που λέξεις ελληνικές, όπως: μουσική, θέατρο, οργασμός, φιλοσοφία, μαθηματικά, φυσική, δημοκρατία, γεωμετρία, πολιτική, περάσανε σε όλες τις γλώσσες των εθνών του OHE σήμερα. Και με τις λέξεις αυτές ζουν και δηλώνουν τις βαθύτερες ουσίες του ανθρώπινου βίου τα δισεκατομμύρια του πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο, που όχι μόνο ο πλανήτης αλλά και ο ουρανός, το σύμπαν ολόκληρο είναι κατάσπαρτο με τις ελληνικές λέξεις και με τα ελληνικά γράμματα που ονομάζουν διεθνώς τους αστερισμούς, και τους φωτεινότερους αστέρες του κάθε αστερισμού.
 Όχι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Εκείνο που είναι τυχαίο, είναι πως ο λαός που κατοικεί σήμερα στη χώρα που παλαιά την εκατοίκησαν οι Έλληνες, ονομάζουνται Έλληνες.

Κάποτε πρέπει να ξεκλειδώσουμε το κατώγι της ιστορίας μας. Και να φέρουμε στο φως «τους όφεις και τα φίδια» που είναι μέσα κλεισμένα.

Η κρυστάλλινη πηγή του Ελληνοέλληνα δεν κατεβαίνει από τα συναξάρια και το Οκτωήχι της εκκλησίας. (Μη σε ξεγελά, που ο Κολοκοτρώνης γραφή και ανάγνωση έμαθε από το Οκτωήχι). Ροβολάει από τον Όλυμπο και τον Αλφειό και την Κασταλία βρύση. Από τον Κιθαιρώνα, το Βριλησσό και τον Ευρώτα.
 Είναι η αρχαία αρετή και η νέα λεβεντιά. Είναι η εμορφάδα και το φιλότιμο, η μπέσα, και ο λόγος σπαθί. Το καθαρό μάτι, και το τίμιο χέρι.

Έλληνες θα ειπεί το πρωί να γελάς σαν παιδί. Το μεσημέρι να κουβεντιάζεις φρόνιμα. Και το δείλι να δακρύζεις περήφανα

Έλληνες θα ειπεί όσο ζεις, να δοξάζεις με τους γείτονες τον ήλιο και τον άνθρωπο. Και να παλεύεις με τους συντρόφους τη γη και τη θάλασσα. Και σαν πεθάνεις, να μαζεύουνται οι φίλοι γύρω από τη μνήμη σου, να πίνουνε παλιό κρασί, και να σε τραγουδάνε.

9 σχόλια:

Δημήτρης Κ. είπε...

το αρθρο μυριζει εθνικισμο ρατσισμο γελοια αναλυση του ελληνικου πολιτισμου και στρατιωτικο εγχειριδιο απριλιανου λοχια

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Ναι μπορεί να είναι και έτσι, αλλά εξαρτάται από ποιο σημείο βλέπει κανείς την εικόνα.ΠΧ αν την βλέπει από την πλευρά κάποιων ΜΚΟ, μπορεί να είναι έτσι, αν όμως τη βλέπει από την εθνοκεντρική της πλευρά μάλλον θα είναι διαφορετικά, που εσείς ονομάζεται ρατσισμό. Απόψεις είναι αυτές.

Δημήτρης Κ. είπε...

οι μκο ειναι δουρειος ιππος της ΕΕ για διαλυση των εθνικων κρατων.Χρηματοδοτουν την ανεργη νεολαια για να δραση ως πεμπτη φαλαγκα οταν και οπου χρειαστει.τα συνθηματα που χρησιμοποιουνται ειναι ψευτοαναρχικα του παρελθοντοςπ.χ κατω τα συνορα αλληλεγγυη στους προσφυγες.στην αλλη οχθη ειναι οι ελληναραδες φασιστες με τον μεγαλεξανδρο καιτον ελληνικο πολιτισμο π.χ την γελοιοτητα οτι τα προχωρημενα προγραμματα των κομπουτερ απαιτουν την χρησηελληνικης γλωσσας.για τον Λιαντινη ξερω μονο οτιαυτοκτονησε και απο τοτε ειναι σημαια για τους εληναραδες.ετσι επερχεται συγχιση στους ημιμαθεις και γελοιοποιειται το εθνικο συναισθημα

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Αγαπητέ κ. Κουγιουμτζόγλου, ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις επί των συγκεκριμένων ΜΚΟ. Είμαι της ιδίας άποψης. Και εγώ για τον Λιαντίνη είχαν περίπου την ίδια γνώση, μέχρι που διάβασα το έργο του και παρακολούθησα μαθήματά του, μαγνητοφωνημένα και μίλησα με μαθητές του. Σας πληροφορώ ότι τον αδικείτε.

Δημήτρης Κ. είπε...

ευχαριστω για τις διευκρινησεις.δεν ξερω αν μπορω να παρω απαντηση σε ορισμενες αποριες σχετικα με το επαμ και τη διασπαση(δεν υπηρξα μελος.)περαν απο τυχων προσωπικες αντιθεσεις που δεν ενδιαφερουν η πολιτικες αντιθεσεις ειναι α) η συμμετοχη με αλλους αντομνημονιακους στις εκλογες και β)η συμμετοχη η οχι στα συλλαλητηρια της μακεδονιας.
τυχον συνεργασια με λαφαζανη.ζωη.αλαβανο.βαρουφακη ειναι απαραδεκτος και γελοιος συμβιβασμος.οι ιδιοι παραδεχονται σε μπροσουρα τους οτι θα διαπραγματευτουν αλλα τσιπρα αλλα ΣΚΛΗΡΑ..Ακομα και ο αλαβανος εκανε γαργαρα την δραχμη και το σχεδιοΒ. Τωρα για την μακεδονια τα σκοπια υποκινουνται απο ΕΕ ΝΑΤΟ οποιος μετεχει και δεν το αναφερει στα πανο του ειναι λαθος.στο κατω κατω η ενταξη των σκοπιων στο Νατο και ΕΕ μπορει να περιμενει.δεν ειναι η πρωτη φορα που το Νατο θα κατασκευαση αν θελει βασεις σε χωρα μη μελος( τα σκοπια).τελος επιτρεψαμε τον ΤΑΠ τι αλλο θελουν να τον ακυρωσουμεν

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Αγαπητέ κ. Κουγιουμτζόγλου σχετικά με τις ερωτήσεις σας για το ΕΠΑΜ, θεωρώ ότι αυτές όλες οι αιτιάσεις είναι της πλευράς του προέδρου είναι ψευδείς και σκόπιμα αποδιδόμενες, αφού όλα όσα έχουν διαδραματιστεί και φανερώνουν την αλήθεια της αποχώρησης μας έχουν καταγραφεί στην εσωτερική αλληλογραφία. Το γεγονός ότι 11 μέλη της ΠΓ διαφώνησαν με τις στρατηγικές και τις τακτικές του προέδρου, μιλά από μόνο του. Το γεγονός ότι σε 6 συνεχή συνέδρια και πριν από αυτά εκδηλώνονται τα ίδια γεγονότα που αποψιλώνουν το ΕΠΑΜ και πάντα φέρονται ως υπεύθυνοι κάποιοι άλλοι εκτός του επικεφαλής και αυτό κάτι λέει. Απλά λόγια, το μαγαζάκι να είναι καλά και ο πρόεδρος να κάνει το κουμάντο του με χειραγωγήσιμα όργανα! Ε, αυτό δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί το διάστημα αυτό στο οποίο επέλεξε ο ίδιος να είναι πρόεδρος άνευ καθηκόντων και μάλιστα θεωρώντας ότι αυτό είναι δείγμα δημοκρατίας. Αλλά όταν τα όργανα έπαιρναν αποφάσεις, αφού καταστατικά αυτό ισχύει, αυτός ήθελε να πειθαναγκάζονται στη δική του. Και πολλά άλλα. Οι συνεργασίες και λοιπά φληναφήματα, είναι αστεία αφού κάθε συνεργασία εγκρίνεται από το σύνολο των μελών του. Και μια ματιά μόνο σε δηλώσεις του αν δει κάποιος, θα διαπιστώσει ποιος πρωταγωνιστεί σε δηλώσεις συνεργασίας με αυτούς που αναφέρετε. Σας ευχαριστώ. Οτιδήποτε άλλο σχετικό με το ΕΠΑΜ στο σκέλος που έχετε απορίες, παρακαλώ μεσώ αλληλογραφίας μας. Τηρώ απαράκλητα την αρχή αυτή στο blog μου.

Μπάμπης είπε...

Και γιατί να μην πιστέψουμε την άλλη πλευρά που λέει ότι οι 11 είχαν άλλη δική τους πραξικοπηματική ατζέντα να αρπάξουν το κόμμα στα χέρια τους, αφού ο πρόεδρος αποδείχτηκε πολύ συντηρητικός και αμετακίνητος για τα γούστα τους μετά από 7 χρόνια & να βάλουν φυτευτό πρόεδρο τον μεγαλοδικηγόρο του facebook (αν κρίνουμε και από το διαδικτυακό φτυάρι που έβγαζε για τον Καζάκη - δικηγόρος με μόρφωση υποτίθεται) ?? Και γιατί να μην ζητήσει την παραίτησή σας ,όταν επί της θητείας σας πήγατε τις οργανώσεις από 140κάτι σε 20 , αφού είσασταν ανίκανοι οι συγκεκριμένοι ??? Εκτός αν είχατε δόλο. Για μας τους ψηφοφόρους γιατί να είστε εσείς πιο αξιόπιστοι ?? Επειδή λέτε ότι θα μας στείλετε τα στοιχεία που έχετε σε προσωπικό μέϊλ ?? ΌΧΙ, όλα βάλτε τα εδώ, να έχετε και τον αντίλογο της άλλης πλευράς και τότε εμείς θα κρίνουμε ποιος έχει δίκιο ή όχι, ποιος είναι πιο αξιόπιστος και ποιος όχι !! Επαναλαμβάνομαι, το ξέρω αλλά αυτή είναι η ουσία !! Και ορίστε άλλη μια επανάληψη. Αν ο όποιος φορέας δημιουργήσετε εσείς ή ο δικηγόρος του facebooκ ή όποιος άλλος δεν αποδείξει στην πράξη και προκαταβολικά, ότι θα τα βάλει με το μνημονιακό σύστημα (με Μηνύσεις Επί Εσχάτη), μην περιμένετε ψήφο από νοήμων πολίτη που nοιάζεται γia τη χώρα του !!!

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Καλώς τον αγαπητό κ. Μπάμπη, μας έλειψες. Πως και από εδώ; Αφού δεν σου κάνουμε τι το θέλεις το άτιμο και το βασανίζεις;Βρε κακό που πάθαμε;

Μπάμπης είπε...

Όταν βλέπω τις αναφορές στον απτυχίοτο, δεν μπορώ. Μου ρχεται να σας πω ένα Γεια ή ένα Καλησπέρα !!!