Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ σ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΗΛΙΟΠΟΥΛΟ


                  


Του Δημήτρη Κυπριώτη  

Αγαπημένε μας φίλε, συναγωνιστή και αδελφέ Γιώργο,

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτήν την ώρα να πω έστω και λίγα λόγια μπροστά στη σωρό σου, γιατί ότι και να πω, θα είναι ελάχιστα μπροστά στη μεγαλοσύνη της καρδιάς σου, στην αλληλεγγύη σου για το συνάνθρωπο και στην αγωνιστικότητά σου στην κοινωνία.

Συμμερίζομαι, συμπάσχω, προσφέρω ήταν οι αξίες σου και αυτές τις γνωρίσαμε από κοντά, στα 7 χρόνια που βρεθήκαμε όλοι μαζί, οι συναγωνιστές σου,  σε κοινούς αγώνες, κάτω από την Ελληνική σημαία και τη σημαία του ΕΠΑΜ, δύο σύμβολα που λάτρεψες.

Για αυτό σήμερα  βρισκόμαστε όλοι εδώ κοντά σου να σε συνοδεύσουμε στην τελευταία σου κατοικία, όσο και αν είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν θα σε ξαναδούμε.

Θυμάμαι, μόλις πριν από ένα μήνα, στην τελευταία κρίσιμη συνέλευση του Εθνικού μας Συμβουλίου, όταν έβλεπες ότι υπήρχε ένταση και παρά το γεγονός ότι ήσουν εντελώς καταβεβλημένος, ζήτησε και πήρες το λόγο λέγοντας. «Συναγωνιστές, εγώ μπορεί σε λίγο καιρό να μην είμαι μαζί σας, αλλά σας ξορκίζω μείνετε ενωμένοι για να συνεχίσετε  τον αγώνα για την απελευθέρωση της Πατρίδας». Σε αυτήν την παρακαταθήκη σου συνεχίζουμε τον αγώνα, μέχρι τέλους, έστω και αν μείνει ένας από όλους εμάς.

Αγαπημένε μας Γιώργο,

Στο τελευταίο συνέδριο μας, που ήταν το μοναδικό που δεν μπόρεσες να παραβρεθείς, μπορεί βέβαια η φυσική σου παρουσία να μας έλειψε, όμως  η αναφορά και μόνο του ονόματός σου που σου ευχηθήκαμε περαστικά, ήταν αρκετή για να σειστεί η αίθουσα του συνεδρίου από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των συνέδρων.

Για μας όλους τους Επαμίτες,  για τον κόσμο της εργασίας , αλλά και για τον κάθε απλό πολίτη που σε γνώρισε από κοντά, δεν πέρασες απαρατήρητος. Υπήρξες πολύτιμος και ανεκτίμητος συνεργάτης, συναγωνιστής και πιστός φίλος.

Το ήθος και η αξιοπρέπειά σου, ακόμα και στις πολύ δύσκολες στιγμές, σε καταξίωσαν και έγινες υπόδειγμα συνέπειας, υπομονής και αγωνιστικότητας, φωτοδότης φάρος για πολλούς.

Η αφοσίωσή σου στην οικογένειά σου και αυτής προς εσένα υπήρξε σημαντική μέχρι την τελευταία σου πνοή, όμως δεν πρόλαβες να δεις το δώρο που σου ετοίμασε με το γάμο της η αγαπημένη σου κόρη.

Αγαπημένε μας αδελφέ,

Ευτύχισες να έχεις δίπλα σου την αφοσιωμένη σύζυγο σου την Ελένη και τα δύο σου βλαστάρια  τη Βασιλική και τη Μαρία.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΊΔΙ ΑΔΕΛΦΕ ΜΑΣ, ΘΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΉΡΞΑΜΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΈΣ ΣΟΥ.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ
ΑΘΑΝΑΤΟΣ


Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: