Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ελληνικότητα υποβαθμίζεται προς χάρη της Τουρκομάθειας;



Με  πρωτοβουλία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, που τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων, διοργανώθηκε χθες 20 Σεπτ. 2019,  μαθητικός περίπατος στην τουρκοκρατούμενη Αθήνα και μάλιστα με αντίτιμο 10 ευρώ από τους μαθητές, για να θαυμάσουν τα σημάδια που άφησε η οθωμανική τυραννία στην Αθήνα!

Στον προγραμματισμένο περίπατο οι μαθητές, σύμφωνα με το πρόγραμμα του οργανισμού,  θα μάθουν:  «που βρισκόταν το ωραιότερο τζαμί , που ήταν το οίκημα που διέμενε ο κατής, πόσα και ποια τζαμιά υπήρχαν στην Πλάκα και άλλα πολλά …οθωμανικά ενδιαφέροντα»!

Το περίεργο  στην πρωτοβουλία του  Μουσείου είναι ότι, ο  φορέας υπό τον οποίο υπάγεται , είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού ( ΕΚΕΔΙΣΥ), που  έχει σαν σκοπό «την προαγωγή των αξιών της ελληνικής Παιδείας, ελληνικής εκπαίδευσης και του ελληνικού πολιτισμού!

Και έτσι παρακολουθούμε το λυπηρό φαινόμενο, ενώ η ελληνικότητα διαρκώς υποβαθμίζεται σε πολλούς τομείς, προσφάτως δε να παραμερίζεται και να αποσιωπάται η απλή αναφορά  στην ιθαγένεια των μαθητών στα  πιστοποιητικά τους, οι οργανισμοί που εποπτεύονται από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας να επιτρέπει να εφαρμόζονται προγράμματα που περιλαμβάνουν και αντικέιμενα πέραν του σκοπού τους, όπως αυτό  της ξενάγησης μαθητών στην οθωμανική Αθήνα. !

Δεν υπάρχουν σχόλια: