Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Αυτοδιοικητικοί και πολίτες της περιφέρειας Β. Αιγαίου ξεσηκώθηκαν ενάντια στην κυβερνητική αδράνεια στο μεταναστευτικό ζήτημα! Στο ΓΕΣ όμως άλλα κανονίζουν!



Δημήτρης Κυπριώτης  σύμφωνα με ανταποκρίσεις
Οι νησιώτες στο Βόρειο Αιγαίο αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τη χθεσινή  σύσκεψη και απόφαση που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη. Στη σύσκεψη εκτός των παρόντων αυτοδιοικητικών συμμετείχαν  σε ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη  δήμαρχοι, φορείς και  εκπρόσωποι  πολιτών των νησιών. Κυρίαρχο θέμα ήταν οι τρόποι  αντίδρασης στην αδράνεια και στις αποφάσεις της κυβέρνησης,  σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.
Συγκεκριμένα, λήφθηκε απόφαση για:
Γενική κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, με συμβολικό κλείσιμο των αεροδρομίων και των λιμένων της περιφέρειας Β. Αιγαίου.
Διερεύνηση της δυνατότητας κινητοποιήσεων στην Αθήνα.
Συμβολική κατάληψη του κτηρίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.
Υποβολή, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος του μεταναστευτικού.
Σύμφωνα με την περιφέρεια Β. Αιγαίου, οι κινητοποιήσεις θα υλοποιηθούν σε διάστημα δύο εβδομάδων, με σκοπό την όσο δυνατόν καλύτερη οργάνωσή τους και θα είναι διήμερες.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά το ΓΕΣ ψάχνει 1, 4 εκατ. Ευρώ για κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα για τους μετανάστες! Τώρα αν υπάρχει αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών λειτουργικών εξόδων, αυτό άραγε πόση σημασία έχει για τους υπευθύνους;



Δεν υπάρχουν σχόλια: