Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Όταν τα επίσημα στοιχεία απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων επιβεβαιώνουν την……ανακρίβεια των αποτελεσμάτων




  Τελικά παρά τη φασαρία και τις θριαμβολογίες που ακολούθησαν για την επιτυχία της απογραφής των Δημοσίων Υπαλλήλων, η ακρίβεια των αποτελεσμάτων είναι για τα….κλάματα, παρά το γεγονός ότι δημοσιεύθηκαν κατά τον πλέον επίσημο τρόπο!    

Ο πίνακας που ακολουθεί, περιλαμβάνει στοιχεία που αντλήσαμε από τον επίσημο δικτυακό τόπο τον σχετικό με την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.

Το μόνο στοιχείο  που ουσιωδώς  συμπληρώσαμε ήταν το  ΣΥΝΟΛΟ που έλειπε στο τέλος, γεγονός που μας τράβηξε την προσοχή και δε διαψευσθήκαμε για αυτό. Μία άλλη αλλαγή ήταν αυτή που έγινε στη σειρά αναγραφής των εκπαιδευτικών βαθμίδων, για να μπορεί να γίνεται αυτή περισσότερο κατανοητή οπτικά. Τελικά και οι δύο αυτές αλλαγές έβγαλαν…λαβράκια.

Ο σχετικός πίνακας που δημοσιεύεται επίσημα είναι ο παρακάτω:

Βαθμίδα Εκπαίδευσης
Αριθμός Υπαλλήλων
Ποσοστό %
ΠΕ
300.905
39%
ΤΕ
66.669
9%
ΔΕ
212.574
28%
ΥΕ
69.559
9%
ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
73.305
10%
ΑΝΕΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
43.540
6%
ΔΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ
142
0%
ΣΥΝΟΛΟ
766.694
101%

 




Ιδού  τώρα μερικές αυτονόητες παρατηρήσεις:
  • Οι απογραφέντες υπάλληλοι ήσαν, σύμφωνα με τον αυτό δικτυακό τόπο, 768.009. Το σύνολο όμως των υπαλλήλων όταν τα στοιχεία τα τοποθετήσαμε ανά εκπαιδευτική κατηγορία και τα προσθέσαμε στο σύνολο ήταν  766.694! Δηλαδή λείπουν 1315 δημόσιοι υπάλληλοι; Και φυσικά τα αυτονόητα ερωτήματα είναι:
  • Πού είναι οι υπόλοιποι 1.315 υπάλληλοι; Χάθηκαν στο δρόμο για το κρυφό σχολειό;
  • Τι είδους εκπαιδευτική βαθμίδα είναι αυτή των «ειδικών θέσεων»; Μήπως είναι οι διάφοροι φίλοι και ημέτεροι που προσκολλώνται στους πολιτικούς και έτσι έχουν αναχθεί και σε εκπαιδευτική βαθμίδα; Και  είναι και πολλοί (73.305)...
  • Οι «άνευ κατηγορίας εκπαίδευσης» (43.540 άτομα) και εκείνοι που δεν συμπλήρωσαν το σχετικό πεδίο, πώς ήταν δυνατόν να συμπληρώσουν την φόρμα, χωρίς αυτή από μόνη της να τους αποκλείει;
  • Το τελικό σύνολο στα ποσοστά πώς είναι δυνατόν να βγαίνει 101%;!!

Και τέλος υπάρχει ένα  ακόμη ερώτημα: Μήπως όσοι δήλωσαν «πανεπιστημιακής εκπαίδευσης» θα ήταν καλό να προσκομίσουν αντίγραφο του πτυχίου τους;

Διότι, αν δεν το γνωρίζετε, σε τουλάχιστον ένα υπουργείο υπάρχει η κατηγορία «ΠΕ Μηδέν», που περιλαμβάνει υπαλλήλους, οι οποίοι μόνο την στάση του μετρό «Πανεπιστήμιο» γνωρίζουν και κατέστησαν οιονεί πτυχιούχοι με …δικαστικές αποφάσεις.

Σαν να μην έφταναν όλα τούτα, τώρα που οι υπάλληλοι καλούμαστε να επισκεφθούμε ξανά τον εν λόγω δικτυακό τόπο, προκειμένου να διορθώσουμε τυχόν αβλεψίες, βρίσκουμε να μην έχουν περαστεί ούτε τα στοιχειώδη στοιχεία που οι ίδιοι είχαμε κοπιάσει να πληκτρολογήσουμε!

Μήπως κάποιοι πρέπει να ζητήσουν ευθύνες;
Μήπως κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν;
Μήπως έχουμε πληρώσει και χρήματα για αυτήν την αστεία κατάσταση;

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επιτροπή τεκμηρίωσης του ΔΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: