Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Για μια νέα Εθνική Επέτειο.Νέα Εθνική Παληγενεσία!




Όπως γίνεται όλο και ευρύτερα αντιληπτό, η χώρα μας παγιδεύτηκε πολιτικά από το διεθνές σύστημα των μεγάλων τραπεζών και την κυβέρνηση της Γερμανίας, χάρη στην αιφνιδιαστική παράδοσή της από το ΓΑΠ. 
Εκτεθειμένη σε υπέρογκο δημόσιο δανεισμό με την ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ / ΝΔ και την κερδοσκοπική απληστία των ημεδαπών τραπεζιτών, όταν προέκυψε η διεθνής χρηματοπιστωτική κατάρρευση το 2008, μπήκε σε "αντίστροφη μέτρηση" για την χρεοκοπία της.
 Αυτήν όμως την πασιφανή προοπτική-που οδήγησε τον Αλογοσκούφη κατεπειγόντως να προσφέρει 28 δις ευρώ στους εγχώριους τραπεζίτες χωρίς εμφανή αιτία και αφορμή- κανένα κόμμα δεν προετοίμασε πολιτικά και προγραμματικά τους πολίτες και την χώρα να αντιμετωπίσουν.
 Αντίθετα ήταν πλήρης η αδράνεια πασών των κομματικών δυνάμεων έως ότου εξαπέλυσε τον αιφνιδιασμό του ο ΓΑΠ. Ο οποίος με φρικαλέο κυνισμό ( ή/και ηλιθιότητα; ) ανακήρυξε την παράδοση της πατρίδας μας στην Τρόικα, από το Καστελόριζο, το σημείο δηλαδή της ελληνικής ΑΟΖ-που όταν αυτή ανακηρυχθεί- ενώνεται με την κυπριακή σε ενιαίο πανευρωπαϊκό υποθαλάσσιο ενεργειακό πεδίο. Συμβολικά, τα πράγματα μπήκαν στην θέση τους, τα δέοντα μηνύματα εκπέμφθηκαν προς κάθε κατεύθυνση.
Τώρα λοιπόν δεν είναι εξοργιστική η παράσταση που δίνεται στην ελληνική Βουλή; Δεν έπρεπε πια, ύστερα από τόσες αποκαλύψεις και τόσα άθλια σκάνδαλα, καθώς ο "κόσμος υποφέρει και πεινά" κυριολεκτικά και πρωτοφανώς, να αποχωρήσουν οι βουλευτές που συντάσσονται με τον λαό; 
Ποιό το νόημα της αντιπαράθεσης με τον Στουρνάρα και όποια άλλα νεοφιλελεύθερα στουρνάρια, τσιράκια των τοκογλύφων και υπόδικων για εγκλήματα κατά του ελληνικού δημοσίου;
 Δεν έπρεπε ήδη να έχει συνταχθεί ένα ελάχιστο κοινό πρόγραμμα σε έναν ανένδοτο εθνικής σωτηρίας;
Επιτέλους, οι σκεπτόμενοι πολίτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι όσων αγαπούν και να σχηματίσουν ομάδες πολιτικής ανασύνταξης, αυτοάμυνας και αλληλεγγύης, με δημοκρατικό και πατριωτικό προσανατολισμό.
 Να ετοιμάσουμε την καινούρια εθνική μας παλιγγενεσία.
 Ν.Κ.


vimasaronikou

Δεν υπάρχουν σχόλια: