Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Α/ΓΕΝ:"Δεν έχουμε ηθικό και σε λίγο δεν θα μπορούμε να πολεμήσουμε"!




Σε συνέχεια της κίνησής του να θέσει θέμα ηθικού των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και να έρθει σε απ'ευθείας αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Real News και:

 Αφενός υποστηρίζει αυτά που ήδη ανέφερε στο έγγραφό του που κοινοποίησε στην πολιτική ηγεσία, αφ'ετέρου πλέον θέτει και θεμα επιχειρησιακής ικανότητας του ΠΝ:

 "Περαιτέρω συρρίκνωση του προϋπολογισμού, με αναπόφευκτα συνεπακόλουθα τη μείωση της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως και τη δυσκολία συντήρησης και αναβάθμισης του υπάρχοντος υλικού, δεν μπορεί παρά να την επηρεάσει μεσο-μακροπρόθεσμα".

Τα όσα αναφέρει και στο έγγραφο και στην συνέντευξη ουδόλως στερούνται βάσεως, αντίθετα είναι 100% υπαρκτά ζητήματα και δεν πρέπει να αποκλείονται και περαιτέρω κινήσεις του, όπως υποβολή της παραίτησής του τις επόμενες ημέρες 

("Επομένως, είναι έτοιμος να παραιτηθεί θέτοντας το συμφέρον του Έθνους και του Πολεμικού Ναυτικού πάνω από τον εαυτό του. Δεν συμβιβάζεται σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος, ηθικής, προσωπικού κύρους και Ναυτικών Παραδόσεω" αναφέρει.

Χαρακτηρίζει τα οικονομικά μέτρα "δυσανάλογα" σε βάρος των στελεχών και θέτει και πάλι θέμα ηθικού, λόγω των περικοπών και ειδικά λόγως πιθανής περικοπής του εφάπαξ. Ειδικά την περικοπή των οδοιπορικών την χαρακτηρίζει "ανήθικη κίνηση".

Η ουσία: Ο αντιναύαρχος Κ.Χρηστίδης δεν λέει τίποτα περισσότερο από αυτά που ισχύουν και συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Θα λέγαμε "Και λίγα είπε" αναφορικά με τις διαθεσιμότητες. Το ζήτημα όμως πλέον είναι πολιτικό:

 Για πρώτη φορά μετά το 1974 ένας Αρχηγός Κλάδου προχωρά σε 100% πολιτική παρέμβαση. Έστω και αν είναι αυτός που ευεργετήθηκε από το πραξικόπημα Μπεγλίτη-Παπανδρέου.

Το ερώτημα είναι τι κάνει η κυβέρνηση.Συνεχίζει την ίδια πολιτική στις Ένοπλες Δυνάμεις με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ή αλλάζει ρότα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: