Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!Κατάληψη και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης!

Σχολιο: Οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς  Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ΟΤΑ) άνοιξαν το χορό των καταλήψεων και αμέσως μετά ακολούθησαν ο ένας μετά τον άλλο οι εγαζόμενοι  των Δημοσίων Οργανισμών, κυρίως των Υπουργείων. 

Το φαινόμενο αρχίζει πλέον και παίρνει μεγάλες διαστάσεις και αιτία είναι οι αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (κατάργηση στην πράξη του Νομοθετικού έργου της Βουλής), οι Υπουργικές Αποφάσεις και Εγκύκλιοι και γενικότερα το κλίμα εκφοβισμού που κυριαρχεί σήμερα σε όλο το Δημόσιο τομέα. 

Δηλαδή μετά από την εξαφάνιση  των εργατικών κατακτήσεων, της Κοινωνικής Πρόνοιας και της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τόμεα, μετά από το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και στο πέρασμα στην ανεργία χιλιάδων εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές, ήρθε τώρα και η σειρά των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι στα διάφορα Υπουργεία  

και τους Οργανισμούς του Δημοσίου, μετά και από την 

τελευταία εκβιαστική Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής 

Μεταρρύθμισης που υπογράφεται μάλιστα και από τον ίδιο τον 

υπουργό τον κ. Α. Μανιτάκη, αυτόν δηλαδή που φώναζε ότι δεν 

πρόκειται να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, άρχισαν 

τις καταλήψεις των υπηρεσιών τους προκειμένου να 

σταματήσουν την αποστολή  στοιχείων  των εργαζομένων για 

να   μην τεθούν σε διαθεσιμότητα, τη στιγμή που οι σχετικές 

διατάξεις του Νόμου δεν τους συμπεριλαμβάνουν. 


Έτσι μέχρι σήμερα στο Δελτίο Καταλήψεων, που δεν 

μεταδίδεται και δεν ανακοινώνεται ούτε σαν απλή αναφορά  

από  τα ΜΜΕ, περιλαμβάνονται

1. Βρίσκεται υπό κατάληψη μεγάλος αριθμός  Δήμων, αφού από τους 325 έχουν αποστείλει στοιχεία εργαζομένων για ....διαθεσιμότητα μόνο 20-30 Δήμοι.

2. Βρίσκεται υπό κατάληψη η Περιφέρεια Αττικής

3. Βρίσκονται υπό κατάληψη τα Υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης 

4. Και από σήμερα υπό κατάληψη βρέθηκε και η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης- Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (πρώην Τύπου) με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι εκεί συμμετέχουν ΌΛΟΙ οι υπάλληλοι ΕΚΤΟΣ από τους Δημοσιογράφους!!!

Διαβάστε την σχετική Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της παραπάνω Γραμματείας.




Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Συλλόγου Εργαζομένων Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης-Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης

Οι εργαζόμενοι  του πρώην υπουργείου Τύπου (Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης-Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης), προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη διότι ο Γενικός Γραμματέας ζητάει από τη Διεύθυνση Διοίκησης να στείλει παρανόμως στοιχεία, ενώ ο φορέας δεν καταλαμβάνεται από τις σχετικές διατάξεις. Και αυτό για να διευκολύνει την ηγεσία του ΥΔΜΗΔ στη διαρκή προσπάθειά της να διευρύνει τον αριθμό των εντασσόμενων σε διαθεσιμότητα.

Επειδή δεν έχει τέλος το όργιο εγκυκλίων, ερμηνειών, οδηγιών με τις οποίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους,

Επειδή δεν έχει τέλος η φάρσα των αξιολογήσεων και οι ad hoc επινοήσεις, προκειμένου να τεθούν όσο περισσότεροι σε ανεργία,

Δηλώνουμε ότι αντιστεκόμαστε στα σχέδια εξόντωσης των δημοσίων υπαλλήλων και στη λυσσαλέα επίθεση ενάντια σε όλο τον κόσμο της εργασίας.

Πηγή:Typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: