Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κύριε Πρόεδρε των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καμαρώστε τον Βουλευτή σας στο Οικονομικό Φόρουμ της Θράκης για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.

 ΣΧΟΛΙΑ: Όπως θα θυμουνται πολλοι αναγνωστες της σελιδας αυτης, αλλα και οσοι συμετειχαν στη διαδηλωση της 24ης  Σεπτεμβριου που διοργανωσε το ΕΠΑΜ εξω από την Τραπεζα της Ελλαδος, εναντια στη συζητηση που διοργανωσε το λεγομενο και  Οικονομικο Φορουμ της Θρακης για να διαφημισει τη δημιουργια Ειδικων Οικονομικων Ζωνων (ΕΟΖ), δεν μπορεσε να γινει με φυσιολογικο τροπο.

 

Σε αυτο συνετελεσε η συγκλονιστικη και μαζικη παρουσια  πολλων εκατονταδων πολιτων εκεινο το απογευμα εξω από το χωρο της Τραπεζας της Ελλαδας,που δημιουργησε μεγαλη αναταραχη στους διοργανωτες και τους χαλασε  τους σχεδιασμους που ειχαν κανει.

 

Το κυριοτερο ομως και πιο δυσμενες  αποτελεσμα για αυτους ηταν, αφενος μεν η  μεγαλη δημοσιοτητα που ελαβε στο διαδίιτυο το έγχειρημα, κατι το οποιο δεν το ηθελαν  και αφετερου,  η μεγαλη   κινητοποιηση του κοσμου, που απετρεψε  την  προσελευση των ''επιλεγμένων'' προσκεκλημένων του φόρουμ, δηλαδη του υπουργου αναπτυξης κ. Χατζηδακη και του αντιπροεδρου της Βουλης, βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ και υπευθυνου του οικονομικου προγραμματος του κομματος κ. Δραγασακη.

 

 Πολλοι εξυπνα δηλαδη οι διοργανωτες,  προσπαθησαν να πλασαρουν και θεσμικα την πραματια τους, σε κυβερνηση, αντιπολιτευση και Βουλη και ετσι να προετοιμασουν κατα τον καλλιτερο τροπο και την κοινη γνωμη για το θεαρεστο εργο των ΕΟΖ! 

 

Θα θυμουνται επισης οσοι ειχαν παρακολουθησει το θεμα, ότι ο κ. Χ. Οικονομοπουλος προεδρος του Ελληνοβρετανικου Επιμελητηριου και ενας εκ των συνδιοργανωτων της συναντησης, αντεληφθηκε από τις αναρτησεις των blogs  και τις εκπομπες του Δ.Καζακη στο Ραδιο ΑΡΤ FM, οτι τα πραγματα δεν εξελισσονται καλα για την διοργανωση που ειχαν ετοιμασει και εκανε τον ελιγμο να στειλει την 21η Σεπτεμβριου επιστολη προς το ΕΠΑΜ και προσωπικα στο Δ.Καζακη, με την οποια μεταξυ των αλλων του εγραφε: 

 

 ''...Επειδη προφανως η διαμαρτυρια σας εκφραζει τεκμηριωμενες αντιρρησεις ή ανησυχιες σας, παρακαλω αφενος για την αποστολη μιας περιληψης των ενστασεων και ανησυχιων σας με τα στοιχεια, τα οποια θεωρειτε οτι τις στηριζουν, καθως και τα στοιχεια ενος εκπροσωπου του ΕΠΑΜ για την παρακολουθηση της σχετικης συζητησης, για τη σχετικη διαπιστευση του.'' 

 

Φυσικα ο ελιγμος εγινε αμεσα αντιληπτος οπως και αμεση υπηρξε η αντιδραση του ΕΠΑΜ με προσωπικη επιστολη 4 σελιδων του ΓΓ του ΕΠΑΜ Δ.Καζάκη την 22α Σεπτεμβριου, με την οποια διευκρινισθηκαν θεμελιωδη ζητηματα στα οποια το ΕΠΑΜ '' ...στηριζει τη ριζικη του αντιθεση με τη φιλοσοφια και την πρακτικη των ΕΟΖ και για τα οποια αρνειται την ευγενικη προσκληση να παρευρεθει στη συναντηση'' και αλλα πολλα. Η επιστολη του Δ.Καζακη  εχει δημοσιευθει και στο site  του ΕΠΑΜ και στη σελιδα αυτη και εχει αναγνωστει δήμοσια απο τον ιδιο στη συχνοτητα 90,6 του ΑΡΤ  FM                                                                                          

 

Ολα τα παραπανω αναφερθηκαν για να γινει μια συνδεση του θεματος με την παρουσα αναρτηση, το ενδιαφερον της οποιας εστιαζεται και στα εξης:                                                                 

 

Να αποδειξει και με εικονα την παταγωδη αποτυχια της υποψη εκδηλωσης, αφου τελικα οι θαραλεοι που μπηκαν ''σαν τους κλεφτες'' στην αιθουσα της συναντησης ηταν λιγοτεροι από τους ευρισκομενους στο panel.! 

 

Να δειξει και με ηχο τους λόγους που επικαλεστηκαν οι  ''ευφιεστατοι'', οπως τους χαρακτηρισε ο διευθυνων τη συζητηση δημοσιογραφος κ. Καραγιαννιδης,  προσκεκλημενοι πολιτικοι.

 

 Να αποκαλυψει την παρουσια του βουλευτη του κομματος των Ανεξαρτητων Ελληνων, περιφερειας Θρακης κ. Μ. Ουζουνιδη, που απο οτι καταλαβαμε, αυτος ουτε που καταλαβε που πηγε. Απλα από την τοποθετηση του φαινεται καθαρα οτι αυτος..... ειδε φως και μπηκε!! Τα ερωτηματα  ομως εδω  τίθενται προς τον κ. Καμμενο:

 

 Αν δηλαδη γνωριζε  την παρουσια του βουλευτη του, αν την εμαθε  και πως γινεται  ένα κομμα που τασεται εναντια στην ΕΟΖ Θράκης (ως λεγει), δεν εχει ενστερνισει αυτην τη  θεση στους βουλευτες του; 

 

Ακομη ειναι ενδιαφερον να αφιερωσει κανεις χρονο για να ακουσει και τα δυο μέρη της εκδηλωσης  και ιδιαιτερα το σταδιο των ερωτήσεων και τον επίλογο του κ. Οικονομοπουλου, όταν λεει ότι κληθηκε ο διοργανωτης της εκδηλωσης εξω από την Τραπεζα, δηλαδη ο κ. Καζακης, να εκφερει αντιλογο με επιχειρηματα ( επειδή ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Θράκης του είπε ότι λειπουν τα αντεπιχειρηματα) και  εκεινος δεν ηρθε ουτε έστειλε καποιον εκπροσωπο του ΕΠΑΜ, αλλα....ξεχασε να πει ότι, ελαβε επιστολή από τον κ. Καζακη και πολύ περισσοτερο ...ξεχαστηκε και δεν τη διαβασε στους λιγοστους της αιθουσας.

 

 Εκεινο όμωςπου τελικα έχει μετρησει από την όλη υποθεση και έχει ιδιαιτερη σημασια για τον αγωνα του κοσμου, ειναι ότι αυτή η μεγαλη και στοχευμενη ειρηνική διαμαρτυρια, ειχε σαν αποτελεσμα τη διακοπή (προσωρινή;;) του φορουμ και την αφυπνιση των κατοικων της Θρακης, για το τι ετοιμαζονται να τους κανουν. 

 

Το ΕΠΑΜ Πατρας μας εδοσε την ευκαιρια να ξαναφερουμε στην επικαιροτητα το θεμα των  ΕΟΖ και υπό την έννοια αυτή, συστηνουμε την  υπομονετική ακροαση του μοναδικού  ντοκουμέντου.        

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων που συμμετείχε στο συνέδριο προώθησης των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών!


Πριν από 2 μήνες, το σκιώδες Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης, της πρώην υπαλλήλου της Ντόιτσε Μπανκ Κατερίνας Καραγιάννη, διοργάνωσε συνέδριο προώθησης των εγκληματικών Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στη Θράκη. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Κωστής Χατζιδάκης από τη ΝΔ. Τα σχέδιά τους όμως, τα χάλασε το Ε.ΠΑ.Μ. με την μεγαλειώδη του διαδήλωση απ’ έξω.

Αλλά ένας βουλευτής δεν φοβήθηκε την κατακραυγή και συμμετείχε…

Παρών, και μάλιστα με απορίες, ήταν ο βουλευτής Έβρου των Ανεξαρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης, την ίδια ώρα που απ’ έξω διαδήλωναν χιλιάδες κόσμου ενάντια στις ΕΟΖ!

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, βρήκε ιδιαίτερα διαφωτιστική τη συζήτηση και του έλυσε πολλές απορίες.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Κωστής Χατζιδάκης από τη ΝΔ. Λόγω της συγκέντρωσης και της κατακραυγής, δεν παρέστησαν στο συνέδριο.
Περισσότερα για τις Ειδικές Οικονομικές Ζωνες.
Όλο το συνέδριο εδώ: Μέρος 1, Μέρος 2
Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ τον να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο Φόρουμ και αν ακόμα είσαι εντελώς αντίθετος με τις ΕΟΖ δεν είναι κακό... Πρέπει να συμμετέχουμε με φωνή αντίθετη φυσικά αλλά και να βλέπουμε ακριβώς τι λένε σε αυτά τα φόρουμ έτσι ώστε να έχουμε γνώση... Αν θα ξέρετε επιτέθηκε ο εν λόγο βουλευτής και στο τέλος πήρε τους συμβούλους και αποχώρησε από το Φόρουμ. Δεν γίνεται να μην απαντάμε
Σας ευχαριστώ...

Ανώνυμος είπε...

λάθος φωτογραφία δεν είναι αυτός ο βουλευτής των Α.Ε στον εβρο αυτός που έχεις στην φώτο είναι ο Μαρίνος Ουζουνιδης προπονητής της Ξάνθης ο μόνος και κύριος λόγος που ο κόσμος νόμιζε ότι ψήφιζε τον προπονητή και μας προέκυψε το άλλο φρούτο http://1.bp.blogspot.com/-pvYvj1307bk/UBv7TXmf6eI/AAAAAAAAXOA/DiDXG_gaX80/s1600/120727_ouzounidis7.jpg