Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Στην κόψη του ξυραφιού, ο νέος κοινοβουλευτικός «χάρτης» της κυβέρνησης


Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Του Δημήτρη Κυπριώτη

  Η κυβερνητική πλειοψηφία  έχει  πλέον  βαριές τραυματικές απώλειες, μετά τις τελευταίες δύο ψηφοφορίες
 
Σήμερα  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μόλις που αγγίζουν τους 151 βουλευτές (ΝΔ 125 και ΠΑΣΟΚ 26), αν και είχαν ξεκινήσει με 162 βουλευτές, γεγονός που καθιστά τη ΔΗΜΑΡ του κυρ-Φώτη Κουβέλη, αυτού δηλαδή του αριστερού της ευθύνης δηλαδή,  τη νέα ''Κομανέτσι'' της κυβερνητικής συμμαχίας.!!! 
 
Ας του δώσουμε όλοι μαζί τα μπράβο μας. Άξιος ο μισθός του και που ξέρεις, μπορεί αυτές οι κολοτούμπες να του δώσουν και καρέκλα στην Ηρώδου του Αττικού!!

Ας δούμε τώρα ποια είναι η κατάσταση των ''στρατοπέδων''της κυβερνητικής συμμαχίας, της εσωτερικής τρόικας. 
 
Ποιοι έχουν διαγραφεί ή ανεξαρτητοποιηθεί:
Το ΠΑΣΟΚ (Το άλλοτε μεγάλο κόμμα, απόκομμα τώρα, που έχει μείνει χωρίς γραφεία, οργανώσεις και οπαδούς, έχασε επτά(7) βουλευτές στη μάχη του «Μνημονίου 3».
 
 Πρόκειται για τους Κώστα Σκανδαλίδη, Θόδωρο Παραστρατίδη, Μιχάλη Κασσή, Μάρκο Μπόλαρη, Γιάννη Κουτσούκο, Αντζελα Γκερέκου και Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε, αφού πρώτα ψήφισε το πακέτο μέτρων (Να άλλος ένας γίγαντας!).

Η ΝΔ έχασε τέσσερις(4) βουλευτές: Τους Νίκο Σταυρογιάννη, Θόδωρο Σολδάτο, Νίκο Νικολόπουλο, Γιώργο Κασαπίδη.


Η ΔΗΜΑΡ είχε 17 βουλευτές και έμειναν 16 μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Ωστόσο οι βουλευτές Γιάννης Πανούσης, Πάρης Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης οι οποίοι δεν ψήφισαν τον Προϋπολογισμό αψηφώντας την κομματική γραμμή, αδυνατίζει περισσότερο τις τάξεις της ΔΗΜΑΡ που μπορεί να υπολογίζει κυρίως σε 13 βουλευτές.


Εύθραυστη λοιπόν  κυβερνητική πλειοψηφία, αν και το πέσιμο θα προέλθει ποιο γρήγορα από την πίεση του κόσμου και τα αδιέξοδα που οδηγεί η πολιτική της υποτέλειας και της εξαθλείωσης του Λαού.

 
Κατόπιν αυτών, η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί τυπικά 164 βουλευτές (από 179) καθώς οι «αντάρτες» της ΔΗΜΑΡ παραμένουν μεν στο κόμμα, αλλά δεν θεωρείται πλέον δεδομένη η στήριξή τους.
 
Να λοιπόν που ο ''σύντροφος'' Κουβέλης , αυτός της αριστεράς της ευθύνης που λέμε, λόγω αριθμητικής και μόνο, βλέπει να  αναβαθμίζεται ο ρόλος του στην κυβέρνηση και τα μυαλά του πήραν αέρα, δίνοντας μηνύματα για την παρουσία του.

Ένα τέτοιο μήνυμα προς το κυβερνητικό σχήμα έδωσε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Realnews. «Δεν εκχωρούμε το δικαίωμά μας να διαφωνούμε» δηλώνει ο κ. Κουβέλης, επιβεβαιώνοντας ότι στο εξής η παρουσία της ΔΗΜΑΡ θα είναι α λα καρτ. «Η βάσιμη διαφωνία, άλλωστε, είναι χρήσιμη και για την ίδια την κυβέρνηση» τονίζει ο πρόεδρος του κόμματος.Με λίγα λόγια οι κολοτούμπες θα εξαρτώντα κάθε φορά από το πως παέι η κοινοβουλευτική επιβίωση και στα ρημάδια να πάει  ο κόσμος. ΄'Αλλωστε αυτός γρήγορα ...ξεχνάει.


Τώρα στις αμέσως επόμενες ημέρες έρχεται και ο πολυσυζητημένος   ανασχηματισμός, προσδωκόντας με αυτόν τον τρόπο να πάρει  καμμιά ανάσα η κυβέρνηση, δίνοντας ψεγάδια ελπίδας σε όποιους ακόμα 'έχουν απομείμει από τον κόσμο  που αγωνιά και πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει λύση, έστω και από τα κόλπα του αρχικολοτούμπα Σαμαρά.! 
 
Προβάρουν λοιπόν τώρα  κουστουμάκια κάτι τύποι σαν τον Κυριάκο, της γνωστής οικογένειας, τον πολύ Γκιουλέκα (όνομα και πράμα) και κάποιοι άλλοι ψυχροί εκτελεστές, τύπου Στουρνάρα, όπως πχ ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λ.Τσούκαλης και  ο Τ.Γιαννίτσης, ο πάντοτε έτοιμος, λες και γεννήθηκε για να είναι υπουργός Χρυσοχοίδης και τα νέα αμίλητα στρατιωτάκια του ΠΑΣΟΚ οι δήθεν καλοκάγαθοι Μανιάτης και Σαχινίδης, πιστοί οπαδοί της τροικας και των μνημονίων και από κοντά τους τα φυντάνια της ΔΗΜΑΡ ο πολύς Χατζησωκράτης και ο πάντα  χαμογελαστός Τσούκαλης.
 
 Όλοι αυτοί και κάμποσοι άλλοι, κάθονται στα κάρβουνα. Περιμένουν ένα απλό  σφύριγμα, ένα νεύμα του αρχηγού,  για να πιάσουν άμεσα δουλειά και να  θέσουν τον εαυτό  τους και τα υπουργικά τους καθήκοντα, στις διαταγές του Ράιχενμπανχ ή του όποιου άλλου  επίτροπου στείλει η  Μέρκελ.
 
Το ερώτημα όμως είναι:  θα προκάνουν ή θα τους φάει η ...μαρμάνγκα;
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: