Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Οι μνημονιακοί που έγιναν αντιμνημονιακοί……..

Του Ανδρέα Γιατρά….

 1002385_563659737025084_851684450_n


Δε ξέρω για σας αλλά εμένα μου προκαλεί αηδία να βλέπω ένα λαό προδομένο,εξαθλιωμένο να δέχεται ότι του σερβίρουν,να μην έχει την παραμικρή γνώση για το τι γίνεται γύρω του και το μόνο που τον ενδιαφέρει να είναι να τα βγάλει όπως όπως πέρα χωρίς καν να σκεφτεί την περίπτωση να αλλάξει την κατάσταση, προς όφελος όχι μόνο δικό του αλλά και των επομένων γενεών.

Έτσι είναι δυστυχώς ο ΝεοΈλληνας που αντιδράει μόνο όταν το πρόβλημα χτυπήσει την δική του πόρτα.Και οι επιτήδειοι σίγουρα το γνώριζαν αυτό γι αυτό και επέλεξαν την Ελλάδα ως το πειραματόζωο της Ευρώπης.Με ένα συνδικαλιστικό κίνημα εντελώς ανύπαρκτο,κομματικό,με μόνο μέλημα του το βόλεμα, με δημοσιογράφους κατευθυνόμενους σε μεγάλη πλειοψηφία και με πολιτικούς εκπροσώπους, ψηφισμένους από το εκλογικό σώμα τύπου Πάγκαλου η Άδωνη Γεωργιάδη.

Τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά για το χρονικό της κρίσης και την προκαθορισμένη υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ από τον μεγάλο στοχαστή Γιωργάκη Παπανδρέου.Αυτό όμως που πρέπει να επισημάνουμε είναι το γεγονός ότι μερικοί πολιτικοί,νομίζουν πως όλοι είμαστε βλάκες.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤακολούθησαν οι δημοτικές εκλογές του 2010.Τότε λοιπόν όλοι οι υποψήφιοι που υποστηρίζονταν από το Γιωργάκη κυρίως μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το μνημόνιο.

Φωνές τύπου Γιώργου Τράγκα,Δημήτρη Καζάκη,Πάνου Καμμένου που προέβλεπαν την κατάρρευση της Ελλάδας,το ξεπούλημα στους τοκογλύφους αντιμετωπίζονταν ως σκοταδιστές και συνομωσιολόγοι.

Τα ίδια βέβαια ισχύουν και γι αυτούς που υποστήριζε η Νδ.Έρχονται λοιπόν όλοι αυτοί τώρα και μας κάνουν υποδείξεις πολιτικής συμπεριφοράς.

Ε όχι η υποκρισία  έχει τα όρια της.

Ακολουθήσατε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και τώρα ερχόσαστε να διαπιστώσετε κάτι που άλλοι έλεγαν τέσσερα χρόνια πριν.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει μαζί με τα κόμματα  και όλους τους παράγοντες και τα επίσημα στελέχη τους.Μόνο έτσι θα ξημερώσει μια νέα μέρα για την Ελλάδα με πρόσωπα απαλλαγμένα από τις μαύρες σελίδες της ελληνικής πολιτικής ιστορίας,με πρόσωπα με νέα οράματα που θα σέβονται τον πολίτη που δεν θα είναι υποταγμένα στους εκάστοτε πολιτικούς σχηματισμούς και θα συγκρούονται και θα διεκδικούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: