Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

20 Ιουλίου 1974. Αποφράδα ημέρα για τον απανταχού Ελληνισμό! ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!






Του Δημήτρη Κυπριώτη

Συμπληρώνονται σήμερα 41 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα της τουρκικής εισβολής και οφείλουμε να τροχίζουμε τη μνήμη μας και να μην ξεχνάμε ότι στην Κύπρο:

ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ οι  Ελληνοκύπριοι και οι Έλληνες στρατιωτικοί και  ο Λαός  της Μεγαλονήσου. ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ οι προδοτικές πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες τους.

Σήμερα όπως και κάθε χρόνο, ήχησαν οι σειρήνες στην Ελεύθερη Κύπρο, στις 5 και 20 το πρωί για να θυμίσουν τη μέρα και ώρα εκείνη που ο Αττίλας άρχισε τις αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις του, μαυρίζοντας τον ουρανό της Κύπρου και βυθίζοντας το λαό της σε ένα ασύλληπτο εφιάλτη.

Όμως το Κυπριακό πρόβλημα, παρότι πέρασαν 41 χρόνια εξακολουθεί να έχει ανοικτή την πληγή του και όπως είπε ένας Κύπριος Ιεράρχης « Η Κύπρος είναι ο ματωμένος βωμός του Έθνους»

Σήμερα στην Κύπρο εξακολουθεί να υπάρχει παράνομη κατοχή του εδάφους της από ξένη δύναμη, να υπάρχουν πρόσφυγες, να υπάρχουν αγνοούμενοι και να παραβιάζονται ωμά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο διεθνής νόμος και η τάξη.

Όσο εξακολουθεί να υπάρχει  το Κυπριακό πρόβλημα, με την Τουρκία να κατέχει το 38% ενός ανεξάρτητου κράτους, μέλους της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ, αυτό  δεν θα παύσει να αποτελεί μία ντροπή, μία ανώμαλη κατάσταση για  τους διεθνείς θεσμούς, που δήθεν μάχονται για την επικράτηση του Διεθνούς δικαίου και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Κύπρος και οι Ελληνοκύπριοι, παρά το γεγονός ότι, φανερές και υπόγειας εγχώριες και εξωχώριες δυνάμεις κάνουν το παν για να τους εγκλωβίσουν σε μία νέα ανώμαλη και παγκόσμιας πρωτοτυπίας λύση, με τα διάφορά σχέδια παραλλαγής του σχεδίου Ανάν που τους παρουσιάζουν, είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν.

Θα πρέπει όμως όλοι, όσοι μηχανεύονται και επιβουλεύονται τον τεμαχισμό της Μεγαλονήσου να γνωρίζουν ότι: η  Κύπρος άντεξε επί χιλιετίες και πάντα σε κάκιστες και αντίξοες συνθήκες  και δεν είναι δυνατό να χαθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: