Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Γιατί το ΌΧΙ έγινε ΝΑΙ;





Του Σταμάτη Καλλιανού
Οικονομολογου - Πολιτικού αναλυτή          
Αυτό το ερώτημα είναι στο μυαλό όλων των Ελλήνων αυτή την εβδομάδα...
 

Μήπως δεν υπάρχει πια ούτε προσχηματικά η Ελληνική Δημοκρατία;
 

Από τότε που μπήκαμε στη Ευρωπαϊκή Ένωση χτίστηκε ένας νομοθετικός ιστός σαν της αράχνης, γύρω και πάνω απ' την πατρίδα μας, που ορίζει με οδηγίες έξυπνες, την τύχη της χώρας μας.
 

Αυτό που λέμε σύστημα!! Με σύστημα και συστηματικά, με συστημικούς χειρισμούς αφαιρέθηκαν οι εξουσίες από τους κυβερνήτες της Ελλάδας και πέρασαν στις Βρυξέλλες. Οι Ελληνικοί θεσμοί αντικαταστάθηκαν από ξένους θεσμούς και για να κάνεις κάτι στην Ελλάδα πρέπει να έχεις την σύμφωνη γνώμη αυτών.
 

Το πρόβλημα δεν είναι το χρέος. Η κρίση δεν είναι οικονομική, το δημοψήφισμα δεν είχε ερώτημα Ελληνικό. Το ΝΑΙ ήταν "ναι σε όλα" και το ΟΧΙ ζήταγε άδεια για διαπραγμάτευση της συμφωνίας με τους εταίρους. Και τα δύο σκέλη του δημοψηφίσματος ήταν γενικά και παραπλανητικά και ερμηνεύτηκαν λάθος για να μην αντιληφθεί ο Ελληνικός λαός την ανανέωση της απάτης με την έγκριση του.
 

Μας βάλανε δηλαδή να συμφωνήσουμε όλοι οι Έλληνες ό,τι για να ζήσουμε πρέπει να συμφωνήσουμε με τους ξένους θεσμούς!!
 

Πάλι μας κορόιδεψαν, πάλι μας εγκλώβισαν, πάλι μας φυλάκισαν έξω από τις τράπεζες. Πάλι περιμένουμε να δούμε τι θα πουν οι ξένοι για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα!!
 

Δυστυχώς γιατί εμείς νομίζαμε ό,τι την Δευτέρα θα απελευθερωθούμε!! Σαν βλάκες τρέχαμε και φωνάζαμε στο Σύνταγμα. Τραγουδάγαμε για να αναβιώσουμε την ελπίδα της απελευθέρωσης, αλλά όλα ήταν σενάριο απάτης.
 

Τώρα τι κάνουμε; Xωρίς ευρώ στην τσέπη θα στηρίζουμε ακόμα το ευρώ; Χωρίς να μπορούμε να συνεννοηθούμε θα ζητάμε ακόμα την συμμετοχή μας στους ξένους θεσμούς;
 

Τώρα πού είναι πια εμφανής ο πόλεμος για την εξαφάνιση μας, τι θα κάνουμε; Θα κουβεντιάζουμε ακόμα στον αέρα;
 

Αφού θέλουν να μας εξαγοράσουν για μία χούφτα ευρώ και να εξαφανίσουν την Ελλάδα από τον χάρτη, εμείς θα επιμείνουμε ό,τι αυτοί έχουν δίκιο και εμείς πρέπει να κάτσουμε σαν κότες στο κοτέτσι;
 

Όχι βέβαια!! Η απόλυτη κυριαρχία του Τσίπρα θα είναι δυστυχώς και αυτή πρόσκαιρη. Γιατί στηρίχθηκε και στηρίζεται στο ψέμα. Και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

 

Η μόνη δικαιολογία του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα θα μπορούσε να είναι ό,τι δεν έχει ούτε εθνικό νόμισμα ούτε κρατικές τράπεζες για να κάνει κουμάντο. Αλλά αυτά τα αποφασίζουν οι Ηγέτες!!
 

Σε αυτή τη συγκυρία δεν επιτρέπονται ούτε τα κατά συνθήκην ψεύδη, ούτε οι ασάφειες και οι ιδεολογικές φαντασιώσεις απαγορεύονται.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: