Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ Ε.ΠΑ.Μ.

                                                                                         

Του Δημήτρη  Κυπριώτη
Υποψήφιου Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής

 

Η ημερομηνία των εθνικών εκλογών είναι πλέον πολύ κοντά, αλλά είναι κοινή η διαπίστωση στον κόσμο και  άσχετα από τις δημοσκοπήσεις, ότι κανένα κόμμα, ακόμα και από τα λεγόμενα και «μεγάλα», δεν μπορεί να πάρει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, αφού ο λαός, στην μεγάλη του πλειοψηφία, τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Από την άλλη πλευρά, το διεθνές αλλά  και το εσωτερικό πολιτικό - οικονομικό κατεστημένο, με την ισοπέδωση και την καταστροφή που έχει επιφέρει στην πατρίδα μας με την εφαρμογή δανειακών συμβάσεων και μνημονίων, δεν μπόρεσε μέχρι στιγμής να προχωρήσει στην ανασύνταξη του διχαστικού δίπολου, δεξιά – αριστερά, γιατί οι κύριοι εκφραστές του (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και οι παραφυάδες τους ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-ΑΝΕΛ),  κατέρρευσαν στην κυριολεξία, αφού προηγουμένως ΟΛΟΙ τους έγιναν θαμώνες  του μνημονιακού στρατοπέδου.

Το ΚΚΕ σταθερά προσηλωμένο στην μοναξιά του και μακριά από τις ΕΑΜικές Εθνικοαπελευθερωτικές παραδόσεις, έχει περιπέσει σε απαξία, από την «Ιώβεια» απραξία του,  προσπαθώντας να ισοπεδώνει, σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται,  κάθε πολιτική δύναμη που τάσσεται υπέρ του Εθνικού νομίσματος.

Αντιπαρερχόμενοι κάθε ειδική αναφορά προς την ΧΑ, σημειώνουμε  με έμφαση τον εγκλωβισμό που συνεχίζει να επιχειρεί, έστω και με μειωμένο ρυθμό,  σε γνήσιες πατριωτικές και  λαϊκές δυνάμεις.

Τέλος,  η απόσχιση  των δυνάμεων της ΛΑΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προς στιγμή φάνηκε  ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει συσπειρωτικά, σαν  μία  ισχυρή αντιμνημονιακή δύναμη με προοπτική εξουσίας, πολύ γρήγορα έδειξε τα λαοφοβικά της σύνδρομα μέσα από τις αριστερίστικες ιδεοληψίες που τη διακατέχουν, χάνοντας έτσι αυτήν την εξαιρετική  ευκαιρία, για τη δημιουργία ενός μεγάλου δημοκρατικού, πατριωτικού μετώπου, τουλάχιστον προς το παρόν.

Σε αυτό το  πολιτικό  περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, το διακύβευμα των προσεχών  Εθνικών  εκλογών,  δεν πρέπει αλλά και δεν μπορεί να είναι,  ούτε η διχαστική αντιπαράθεση δεξιών- αριστερών,  ούτε το λιγότερο κακό που θα μπορεί να προέλθει από μια αναχωματική πολιτική δύναμη.

Η λύση πρέπει και οφείλει να είναι, η υποχρέωση για αντίσταση όλων των εναπομεινάντων πατριωτικών,  κοινωνικών και δημοκρατικών δυνάμεων, απέναντι στην καταστροφή που έρχεται με μαθηματική ακρίβεια καταπάνω όλων.

Το Ε.ΠΑ.Μ. από την αρχή της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα,  κινείται πάνω σε αυτήν τη λογική και πάνω στις ράγες της ενότητας και της συνεργασίας όλων των δυνάμεων που βρίσκονται  απέναντι σε λογικές μνημονίων και κατοχικών πολιτικών, με κυρίαρχο σκοπό την ανάκτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας!

Επομένως, το τρίπτυχο:  Ανατροπή της κατοχής – Εθνική κυριαρχία – Οικονομική ανασυγκρότηση, πιστεύουμε ότι είναι μια ολοκληρωμένη λογική και πολιτική  ακολουθία,  την οποία υπηρετεί πιστά το Ε.ΠΑ.Μ.

Ο λαός μας στις εκλογές αυτές, μπορεί να αποκρούσει την ορατή πλέον καταστροφή της πατρίδας μας, αναγορεύοντας με τη ψήφο του τον κύριο εκφραστή του παλλαϊκού αιτήματος για Εθνική Ανεξαρτησία-Συμμετοχική Δημοκρατία, το ΕΠΑΜ , σε ρυθμιστή των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα μας.

Στην περίπτωση όμως, που ο λαός επιβάλει με τη ψήφο του το ΕΠΑΜ σαν  ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, τότε το Μέτωπο  θα απαιτήσει από την κυβέρνηση, που θα έχει προκύψει στο όνομα της καλλίτερης διαχείρισης του φονικού 3ου  μνημονίου και της αποικιακής εξάρτησης, να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα οικονομικής ανακούφισης ολόκληρου του πληθυσμού της Ελλάδας.

Αυτά τα οικονομικά μέτρα, για να γίνουν όμως εφικτά, θα πρέπει να ενταχθούν  σε μια νέα λειτουργική οικονομική πολιτική, που  θα πρέπει πριν απ΄όλα  να λύσει  το θέμα της ρευστότητας. Με το άνοιγμα  του ζητήματος  της ρευστότητας, αναγκαστικά αυτό θα οδηγήσει τη χώρα μας στην έξοδό της  από την Ευρωζώνη και τη θέσπιση νέου  Εθνικού Νομίσματος.

Η άσκηση Εθνικής Κυριαρχίας αρχικά και υπό όρους Λαϊκής Συμμετοχής και Κυριαρχίας,  είναι  δυνατό και ανάλογα με τις συγκυρίες, να ξεκινήσει  μία Αναγεννητική διαδικασία που την έχει απόλυτα ανάγκη η Πατρίδα μας.


Σημ: Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες:
  •           ΑΝΑΠΟΔΑ 
  •           ΕΒΔΟΜΗ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: