Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Τσίπρας και Ζάεφ πούλησαν ψεύτικα οφέλη από την κατάπτυστη συμφωνία Πρεσπών


ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Δημήτρης Κυπριώτης

Οι κυβερνήσεις Τσίπρα και Ζάεφ όπως όλα τα γεγονότα δείχνουν, γνώριζαν επακριβώς ότι οι προθέσεις εταίρων στην ΕΕ ήταν εντελώς αρνητικές στην προώθηση της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ. Και παρόλα αυτά, όχι μόνο προχώρησαν στην υπογραφή του ανοσιουργήματος που το αποκάλεσαν και Συμφωνία, αλλά πούλησαν στην κυριολεξία ψεύτικα οφέλη που θα έρθουν από αυτήν, για  να εξαπατήσουν τους λαούς τους, ο κάθε ένας για τους  δικούς  του σκοπούς.

Οι διαπιστώσεις αυτές προέρχονται από τους ίδιους τους εταίρους (Γαλλία, Ολλανδία και Δανία) που είχαν ενημερώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και τις δύο κυβερνήσεις των Αθηνών και των Σκοπίων, ότι δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να δεχθούν την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Σκοπίων και ΕΕ.

Αυτό προκύπτει από επίσημα έγγραφα, τα οποία και προφανώς γνώριζε τόσο ο κ. Κοτζιάς, όσο  και ο αντίστοιχος ομόλογός του Ντιμιτρόφ και φυσικά οι πρωθυπουργοί. Και παρ΄ όλα αυτά, επεχείρησαν να προβούν στο έγκλημα, ελπίζοντας ότι και η «μαντάμ» Μέρκελ αλλά και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα κοντράρουν αυτήν την αντίσταση των Ευρωπαίων εταίρων. 

Δυστυχώς όμως για αυτούς, κανείς από τους προστάτες δεν μπόρεσε να μεταπείσει τους εταίρους. Ειδικά δε οι Γάλλοι, είχε ξεκαθαρίσει πολύ ενωρίς, κάτι που ακούγεται και γράφεται ανοιχτά πλέον,  ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία απολύτως διεύρυνση της ΕΕ , πριν ξεκαθαριστεί από όλους τους εταίρους, τι είδους ΕΕ επιθυμούν να έχουν , με ποιους κανόνες και με ποιους όρους. 

Βέβαια από την άλλη πλευρά, η  Δανία και η  Ολλανδία αρνήθηκαν αμφότερες οι κυβερνήσεις την έναρξη συνομιλιών ένταξης, αφού το οικονομικό βάρος που σηκώνουν από τη συμβολή τους στον προϋπολογισμό της ΕΕ, είναι δυσανάλογο των ωφελημάτων που έχουν, ενώ  δεν εξασφαλίζουν κανενός είδους γεωπολιτικά ανταλλάγματα. Έτσι πολύ καθαρά είχαν δηλώσει και στην Αθήνα, ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν τίποτα για τον εκσυγχρονισμό των Σκοπίων τώρα και αργότερα της Αλβανίας.

Με τις αποκαλύψεις αυτές που βγαίνουν στην επιφάνεια ξεκαθαρίζει το τοπίο ότι, Τσίπρας και Κοτζιάς συνεπικουρούμενοι από το δίδυμο Ζάεφ-Ντιμιτρόφ, έκαναν ότι ήταν δυνατό για να επισπεύσουν την υπογραφή μιας συμφωνίας η οποία πριν καν υπογραφεί, διαψεύστηκε για τα αποτελέσματά που θα έφερνε.

Ποιο είναι όμως το μόνο έννομο συμφέρον που παρήχθη από την υπογραφή της συμφωνίας; Προφανώς η δουλική επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ, για να πάρουν τα Σκόπια πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία και όλα τα άλλα είναι χονδροειδή ψέματα για να καλύψουν  το έγκλημά τους.

Όμως όπως παρατηρούν όλοι οι Έλληνες, ημέρα με την ημέρα  οι  αντιδράσεις  σε όλη σχεδόν τη χώρα  δεν λένε να κοπάσουν και από ότι φαίνεται αυτές θα φουντώνουν, ενώ οι κυβερνητικοί «αξιωματούχοι» δεν τολμούν πια να εμφανίζονται δημόσια, αφού αυθόρμητα ο κόσμος τους αποδοκιμάζει. Βέβαια η κυβέρνηση ξέρει το μάθημά της  καλά και προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τον ελληνικό λαό,  ότι οι διαμαρτυρόμενοι είναι φασίστες και «εθνίκια». 

Μάταια όμως, γιατί η τεράστια πλειοψηφία δεν θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί η βεβήλωση που επιχειρήθηκε, έστω και αν τα ανταλλάγματα παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: