Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Μεγάλο ερωτηματικό για τους πολίτες η ψήφος στις επερχόμενες εκλογές!



Έντονος και διλημματικός ο προβληματισμός των πολιτών για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, τουλάχιστον για τους σκεπτόμενους πολίτες. Με τι δεδομένα να πάνε να ψηφίσουν, όταν πολλές αντιφάσεις τους βασανίζουν;

Να ψηφίσουν ή όχι; Είναι το πρώτο μεγάλο δίλημμα των πολιτών, αφού τα κατεστημένα κόμματα τους έχουν απογοητεύσει και έχουν τη μεγάλη ευθύνη για το κατάντημα της χώρας, είτε κυβέρνησαν είτε βρέθηκαν εντός του κοινοβουλίου την περίοδο των μνημονιακών χρόνων.

Γνωρίζουν οι πολίτες πολύ καλά,  αν δεν πάνε στην κάλπη, ότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν το σύστημα που τους θέλει να παραμένουν στη γωνία, έστω και αν οι ίδιοι μπορεί να πιστεύουν ότι έτσι πλήττουν το σύστημα.

Αν τελικά επιλέξουν να πάνε, τι θα πρέπει να ψηφίσουν αυτοί οι σκεπτόμενοι πολίτες; Την κρατούσα κατάσταση ή το μη χείρον βέλτιστο; Ένα συστημικό κόμμα του κοινοβουλίου, με τις ευθύνες που προαναφέρθηκαν ή ένα κόμμα εκτός κοινοβουλίου; Εδώ μπαίνει ένα άλλο δίλημμα. Μα αν δεν μπει στη Βουλή το κόμμα αυτό, τότε η ψήφος προς αυτό δεν θα πάει χαμένη ή δεν θα οδεύσει προς το πλειοψηφούν κόμμα;

Στην περίπτωση αυτή, μπορεί ο συλλογισμός να είναι σωστός, αλλά η πράξη είναι αρκούντος πολιτική, αφού με τον τρόπο αυτό ο πολίτης δεν ενδίδει στον εκβιασμό των συστημικών κομμάτων που του υφαρπάζει  τη ψήφο του, δια του τρόπου αυτού, πολλά χρόνια. Από την άλλη πλευρά  οι πολίτες δίνουν ευκαιρία αφενός μεν σε νέες πολιτικές  δυνάμεις να  φανούν στο πολιτικό στερέωμα και αφετέρου να ανανεώσουν το πολιτικό σκηνικό.

Όμως, ας δούμε με μια γρήγορη ματιά τι ακριβώς έχει μπροστά του ο Έλληνας πολίτης οδεύοντας προς την κάλπη:

Τις Δανειακές Συμβάσεις, τα τρία (3) Μνημόνια και την ασφυκτική Επιτροπεία των  δανειστών, άρα και αυτούς που τα υπέγραψαν και έφεραν την Ελλάδα στο σημείο που βρίσκεται η χώρα και οι Έλληνες. Τουλάχιστον 222 βουλευτές της παρούσας Βουλής συνετέλεσαν στο εθνικό αυτό έγκλημα.

Το Σκοπιανό και την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, με ότι  συνεπάγεται αυτή για τα Εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και το γεγονός ότι αγνοήθηκε η βούληση της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος με τον τρόπο που έγινε και η απαξίωση της άποψης του λαού.

Η οικονομία, η ανύπαρκτη ανάπτυξη, ή δήθεν έξοδος στις αγορές που διογκώνει το χρέος, τα ιδιωτικά χρέη, τα κουφάρια των τραπεζών, η ανύπαρκτη τραπεζική πίστη και η συνδρομή τους προς ιδιώτες και επιχειρήσεις, η ανεργία , η φτώχεια σε συνδυασμό με το υποβαθμισμένο κοινωνικό κράτος.

Η τραγωδία της νέας μετανάστευσης των Ελλήνων και ιδιαίτερα των εκατοντάδων χιλιάδων νέων, σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα που φθίνουν συνεχώς τον πληθυσμό.  
 
Ο κατάλογος των προβλημάτων, που επέφεραν πολιτικές που υπαγορεύονται από τις δάνειες δυνάμεις και εξυπηρετούν πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα, είναι ατελείωτος και όλα αυτά έχουν υπεύθυνους που κατοικοεδρεύουν στην Ελληνική Βουλή και επιβεβαιώνουν τον κανόνα και όχι την εξαίρεσή του, ότι οι κυβερνήσεις δεν πολιτεύονται για το καλό της χώρας, αλλά πρωτίστως για το δικό τους.

Αυτή και ακόμη χειρότερη  είναι η εικόνα που έχουν μπροστά τους  οι Έλληνες και με αυτά τα δεδομένα καλούνται να επιλέξουν,  ποια πολιτική δύναμη  μπορεί να σταθεί δίπλα τους, αρωγός των προβλημάτων τους. Ας σκεφτούν ψύχραιμα και ας πράξουν, έχοντας όμως υπόψη τους ότι έχουν δοκιμαστεί οι κατεστημένες δυνάμεις, έχουν προϊστορία και έχουν αποδειχθεί ανάξιες κάθε άλλης εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: