Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κίνημα Δημοκρατικών Πατριωτικών Κοινωνικών Δυνάμεων! ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΣΚΟΠΟΙ!




Στις 30 Ιανουάριου 2019 ιδρύθηκε το Κίνημα ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και παρουσίασε  τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα. Τμήμα της Διακήρυξης δημοσιεύεται παρακάτω:

Νέα Πολιτική, Ποιοι είμαστε

Για μας Δημοκρατία σημαίνει η συνεχής αλλαγή θεσμών μέσω  της εξουσίας των πολιτών, η οποία  είναι η μόνη που  θέτει την κοινωνία σε μεταβολή-αλλαγή, προς όφελός της. Έτσι εξασφαλίζεται η ελευθερία και η προκοπή του Λαού  υπό τους όρους της αυτοθέσμισης και του αυτοπεριορισμού. 

Για τον Δημοκρατικό Πατριωτικό πολιτικό φορέα  «Νέα Πολιτική» ο πολίτης ορίζεται από τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση ισότιμα στις αποφάσεις και στην εξουσία. Ο Πολίτης οφείλει να κρίνει, να ελέγχει και να αποφασίζει, σύμφωνα με αυτά που διακήρυξε ο Αριστοτέλης και αποτελούν την πεμπτουσία της πραγματικής Δημοκρατίας: «Πολίτης δ’ απλώς ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής».

Είμαστε το υπομόχλιο των  Δημοκρατικών  Πατριωτικών Δυνάμεων «Νέα Πολιτική» με βασική αρχή τη δημοκρατική οργάνωση  και λειτουργία στη βάση της κοινότητας, του «κοινού» και δημοσίου συμφέροντος των Ελλήνων  και της Πατρίδος.
Το  Κίνημα «Νέα Πολιτική» Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων έχει στον πυρήνα  τον Ανθρωπισμό και τον Πολίτη χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από το παρελθόν και χωρίς οποιαδήποτε συμφέροντα. Δημιουργείται  για να υπηρετήσει την Ελευθερία, του Ελληνικό Λαού. Αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, δεν περιχαρακώνεται πίσω από νεκρά πολιτικά δόγματα και προσδιορισμένες ιδεολογίες, ανοίγει ευρείς ορίζοντες στην πορεία της χώρας για Ανεξαρτησία, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Λαϊκή Κυριαρχία και Αλληλεγγύη  στον νέο κόσμο που αναφύεται στην Ελλάδα και Διεθνώς.
Το Κίνημα «Νέα Πολιτική» Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων  αντιπροσωπεύει τις ιδέες της σύγχρονης Πολιτικής στη βάση της Δημοκρατίας της Κοινότητας, του κοινοτισμού, του Ανθρωπισμού. Δεν δεσμεύεται από καμία μη συμφέρουσα συμφωνία του παρελθόντος και χαράζει προοπτικές που ανταποκρίνονται σε ένα καλύτερο αύριο του ελληνικού Λαού. Προωθεί τη Δημοκρατία της Κοινότητας , τον Δημοκρατικό αποκεντρωτικό σύστημα, τη μόνη αντίσταση στον σύγχρονο Μινώταυρο της παγκοσμιοποίησης και τη  διεθνή ολιγαρχία. Πρωταρχική αξία για μας είναι ο άνθρωπος  και  μέσα προς αυτό   η κοινότητα, η αλληλεγγύη, ο Ανθρωπισμός, η φιλία και η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη για την Νέα Πολιτική είναι το μονοπάτι που οδηγεί στην ανάπτυξη της χώρας αλλά και την ευημερία των πολιτών!
Η Δημοκρατία για το Κίνημα «Νέα Πολιτική»  Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων δεν είναι ούτε ριζοσπαστική, ούτε φιλελεύθερη, ούτε μικτή, ούτε κρατικοποιημένη. Είναι το απεριόριστο δικαίωμα των πολιτών, να επιλέγουν ελεύθερα, να συλλογιούνται ελεύθερα, να οραματίζονται ελεύθερα, να δημιουργούν ελεύθερα, να αποφασίζουν ελεύθερα, να επιχειρούν ελεύθερα, και όλα αυτά χωρίς περιορισμούς, όρους και προϋποθέσεις με γνώμονα μόνον το συμφέρον της Ελλάδος   και του Ελληνικού Λαού. 
 Το Κίνημα Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων «Νέα Πολιτική», είναι κίνημα Πατριωτικό με απόλυτα κοινωνικό χαρακτήρα. Όλοι οι Έλληνες μαζί ενωμένοι μπορούμε να χτίσουμε την Ελληνική Πολιτεία, για την Ελλάδα και τον Ελληνικό τρόπο ζωής που είναι θαμμένος σε κάθε θεμέλιο αυτής της γης, την Ελλάδα του Ήθους, της λεβεντιάς, της αξιοπρέπειας, του φιλότιμου, την Ελλάδα που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας και τις νέες γενιές, την Ελληνική Πολιτεία το Κοινόν των Ελλήνων.

V. Σκοπός του κινήματος «Νέα Πολιτική»
                                            Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων είναι :
Α.  Η Αναθέσμιση των κοινωνικοοικονομικών δομών
·       Η ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας και η απελευθέρωση της χώρας και του Ελληνικού Λαού  από τον οικονομικό ζυγό  και την εξάρτηση.
·       Η ανάκτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος για Δικαιοσύνη και Λαϊκή Κυριαρχία στην Πατρίδα μας. Η πραγματική, και όχι η ψευδεπίγραφη δημοκρατία των ελίτ και του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, είναι το ζητούμενο που αποκλείει τον εθνομηδενισμό, αλλά και την επέλαση του φασισμού.  
·       Η θεσμική αναδόμηση της Δημοκρατίας,  με περιφερειακή αποκεντρωτική συγκρότηση την Ελληνική περιφερειακή κοινότητα που καταλήγει στο Ελληνικό Κοινόν την Ελληνική Πολιτεία.
·       Η ριζική θεσμική αναγέννηση της Πατρίδας και η παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας με έμφαση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας για την ποιότητα ζωής των πολιτών, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά και, με ανάταξη Ηθικής και αξιών. 
·       Η Παιδεία των Ελλήνων, η ηθική ανωτερότητα, η πολιτική συμμετοχικότητα. Παιδεία με αρχές και ιδανικά με επίπεδο γνώσεως και Ήθους, με φρόνηση και δικαιοσύνη, τις αρετές της ανθρωπιστικής ελληνικής παιδείας. Σκοπός της παιδείας είναι να διαμορφώσει έναν πολίτη σύγχρονο, ο οποίος όμως να μετέχει στα κοινά, να γνωρίζει να άρχει και να άρχεται με δικαιοσύνη.

Β.  Η  Αυτάρκης Οικονομία 
·       Οι μνημονιακές και δανειακές συμβάσεις δεν αναγνωρίζονται  και ακυρώνεται  κάθε σχετική νομοθεσία. Το χρέος καταγγέλλεται, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με κατάργηση της μνημονιακής επιτροπείας με ταυτόχρονη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
·       Εγκαθίδρυση Τραπεζικού Συστήματος εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων και των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού, με νομισματική ανεξαρτησία. Εφόσον οι πολιτικές της ΕΕ δεν τα εξασφαλίζουν, τίθεται υπό αναθεώρηση η πολιτική εμμονή παραμονής μας με κάθε κόστος στην ΕΕ και στο Ευρώ. Η στρατηγική της «Νέας Πολιτικής» θα καθορίζεται αποκλειστικά από το τι είναι εφικτό και βέλτιστο για τη χώρα μετά από Λαϊκή ευτμηγορία. 
·       Πλήρης και σταθερή εργασία των Πολιτών στην προοπτική ουσιαστικής αύξησης του εισοδήματος τους από την εργασία τους και  η αποκατάσταση όλων των αδικιών σε βάρος του, όπως και  η απαλλαγή τους από την θηλιά του ιδιωτικού χρέους.
·       Σεισάχθεια του χρέους των ιδιωτών αναλογικά και σύμμετρα. Αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και έλεγχος Ποθεν έσχες του πολιτικού και ανώτερου στελεχιακού προσωπικού του Κράτους
·       Σύμμετρη φορολογία και Εκβιομηχάνιση της Χώρας με αυτόχθονη παραγωγική ανάπτυξη του πρωτογενούς  και  δευτερογενούς Τομέα  της οικονομίας.
·       Η επίλυση του  δημογραφικού προβλήματος  για την Ελλάδα  (άρθρου 21 του Σ.) με άμεση παροχή κινήτρων στους Έλληνες πολίτες για την ανατροπή του δημογραφικού δείκτη , πριμοδότηση των γεννήσεων και στήριξη των νέων οικογενειών με πρακτικά και διαρκή μέσα.

Γ.  Η  Ανεξάρτητη Εξωτερική Πολιτική

·       Η εγκαθίδρυση πολυδιάστατης και ανεξάρτητης εξωτερικής Πολιτικής, σε πλαίσιο φιλίας, με ανατολή και δύση. Η ευημερία και η ασφάλεια του ελληνικού λαού και οι διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού, ως θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας, αποτελούν το μοναδικό κριτήριο γεωπολιτικής στρατηγικής της χώρας, με ισχυροποίηση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας . 
·       Η αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης, με όρους πρακτικούς, ανθρωπιστικούς και επωφελείς προς όλους, χωρίς υποχωρήσεις στις ωφελιμιστικές απαιτήσεις των Ευρωπαίων.
·       Η επιστροφή άμεσα στις Πατρίδες τους των παρανόμων μεταναστών, νεοεποίκων στις χώρες τους και απαγόρευση παροχής άδειας παραμονής  στους παράνομα εισερχόμενους στη  χώρα και διασφάλιση των συνόρων με ίδια μέσα.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ   Κίνημα  Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων
Για την ελευθερία , την Δημοκρατία, την πατρίδα, την  Ελλάδα και τους Έλληνες. 
- Αναθέσμιση τώρα  παντού, για το  Κοινόν  των Ελλήνων
- Πολυκεντρική και πλουραλιστική Ελλάδα 
- Δημοκρατία της κοινότητας, με Πραγματική αυτοθέσμιση και Αυτοδιοίκηση
- Προκοπή των πολιτών  στον τόπο τους και σύνδεση με ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό Κράτος που δεν είναι καθηλωμένο κάτω από το βάρος της γραφειοκρατίας και της δυσκίνητης δημόσιας διοίκησής του
- Ελλάδα της Δημο-κρατίας, του Ανθρωπισμού και του Αιώνιου  Πολιτισμού
Αθήνα,  30 Ιανουαρίου 2019

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειστε υπερ η κατα της εξόδου της Ελλάδας απο την ΕΕ και το Νατο; Δεν είναι σαφές απο την διακήρυξη

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Αγαπητέ κ. Θ.Σαμιωτάκη σε σχέση με το ερώτημά σας: 1. Ως προς το ΝΑΤΟ καμία αναφορά δεν γίνεται, αφού για να παρει κανελις μια τόσο σοβαρή θέση, θα πέπει να συνεξεαστούν πολλοί παράγοντες, ώστε η όποια θέση να μην χαροποιεί μόνο κάποιον κόσμο χωρίς να υπάρχει ανάλογη απάντηση στις τυχόν επιπτώσεις της χώρας. 2. Ωε προς την ΕΕ υπάρχει σαφής αναφορά που αναφερεται σε επανεξέταση της θέσεως μας, εφόσον αυτή η ΕΕ όπως υφίσταται λειτουργεί σήμερα, δεν ικανοπιεί τα Συμφέροντά μας.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω την οπτικη σας αλλά από την άλλη οφείλω να παρατηρησω οτι ανεξαρτητη εξωτερικη πολιτικη εντος νατο ειναι δυσκολη, εθνικη ανεξαρτησια οταν τον στρατο τον ελεγχουν οι αμερικανοι ουτοπία ενώ αξιοπρεπεια και ελληνικο φιλοτιμο με ξενα στρατευματα να σουλατσαρουν κατα το δοκουν στην επικρατεια μου φαινεται ευχολογιο.Τελος παντων στην πραξη δοκιμαζονται οι ιδεες και τα προταγματα.Ευχαριστω για τις διευκρινισεις.

Ανώνυμος είπε...

Την ιδια περιπου απαντηση εδωσε και ο Μιχαλολιακος. Δεν με ενδιαφερει να το αφησεις το σχολιο. Σβηστο. Λευκες επιταγες για μηνιατικο στη βουλη ΤΕΛΟΣ. Πηξαμε στους "σωτηρες".