Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Σοβαρά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις. Ποιους τελικά ψηφίζουμε;



Δημήτρης Κυπριώτης

Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί ως πολίτες, οι πριν από εμάς  αλλά και εμείς οι  ίδιοι,  το διαχρονικό ερώτημα: «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;» Οι απαντήσεις που επιδέχεται το ερώτημα, συγκλίνουν για πολλά χρόνια τώρα στην ίδια κατεύθυνση. Ότι τελικά κουμάντο στον τόπο αυτό κάνουν κάποιοι άλλοι, εκτός από τους ιδιοκτήτες του, τον ίδιο το λαό.

Για την αλήθεια ή όχι των παραπάνω, ας δώσει ο κάθε ένας από όσους διαβάζουν αυτήν την ανάρτηση  τις δικές του απαντήσεις, ελεύθερα και χωρίς να τον ακούει και να τον βλέπει κανείς και στο τέλος,  ας βγάλει το συμπέρασμα που αναλογεί στις απαντήσεις που δόθηκαν.

Μετά την διαδικασία που προτείνεται, ας αναρωτηθεί αν το συμπέρασμα του συμβαδίζει με τη ψήφο που δίνει κάθε φορά σε κόμμα(ματα) που υποστήριξε τα χρόνια που ψηφίζει. Τότε ίσως αντιληφθεί καλλίτερα  τι κάνει ή δεν κάνει καλά με τη διαχείριση της «σφαίρας» που διαθέτει και τελικά ποιους έχει εξουσιοδοτήσει  να τον κυβερνήσουν, τα χρόνια της κρίσης.

Βασικό Ερώτημα:  Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

Επιμέρους Ερωτήματα:

1.Πόσο κυρίαρχη είναι η χώρα μας την τελευταία δεκαετία;

2.Τι ρόλο έπαιξαν και παίζουν στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων οι Μεγάλες Δυνάμεις;

3.Ποιο είναι  το παρασκήνιο, τα ανταλλάγματα και οι υποσχέσεις από την ένταξη στα Μνημόνια έως τη Συμφωνία των Πρεσπών;

4. Οι κυβερνήσεις της κρίσιμης τελευταίας δεκαετίας, αποδεσμεύθηκαν ή όχι από τα παραπάνω και τελικά, ωφέλησαν ή έβλαψαν τη χώρα με την πολιτική που ακολούθησαν; 

 Ερώτημα : Με βάση τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, η εκλογική μου συμπεριφορά ήταν η ενδεδειγμένη ή όχι; 


Δεν υπάρχουν σχόλια: