Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας! Μάρκετινγκ είναι, λεφτά πληρώνονται, να μην πάνε και χαμένα!


Δ

Δημήτρης Κυπριώτης

Το λένε πολλοί, αλλά καθημερινά επιβεβαιώνεται. Η πολιτική έχει καταντήσει ένα κακό θέατρο και μάλιστα ξεφωνημένο. Και νομίζουν οι ηθοποιοί που υποδύονται τους ρόλους που έχουν πάρει, ότι μπορούν συνέχεια να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Θα ρωτήσει κανείς εύλογα, γιατί τα λέμε όλα αυτά; Εκλογές έγιναν, ο λαός ψήφισε ελεύθερα και δημοκρατικά . Καταδίκασε την προηγούμενη κυβέρνηση και έφερε στο προσκήνιο μια νέα, άσχετα αν είναι η συνέχεια μιας παλιάς που και αυτήν την  είχε καταδικάσει προηγούμενα ο λαός. Μύλος δηλαδή η υπόθεση, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Μήπως ενθυμείστε τι φασαρία είχε γίνει προεκλογικά με το αν οι πολιτικοί αρχηγοί καθίσουν και συζητήσουν μπροστά στις κάμερες των τηλεοράσεων ή όχι;  Και που κατέληξαν τελικά; Να πάει ο καθένας στο μέσον και στους δημοσιογράφους που επιλέγει και εκεί να κάνει το δικό του μονόλογο. Αυτό το είδος λοιπόν στο θέατρο το συναντάει κανείς στη….. δραματουργία και ονομάζεται «παράλληλοι μονόλογοι»!

Στην ουσία δηλαδή οι κύριοι αρχηγοί επέλεξαν να κάνουν διάλογο μεταξύ τους, με  διαμεσολαβητή του διαλόγου τους το λαό και έτσι άρχισαν το ….παραμύθι του δήθεν και φανταστικού διάλογου. «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»  που λέει και η λαϊκή παροιμία. Να λοιπόν γιατί μιλάμε για θέατρο και για  κακούς ηθοποιούς, που τους έχουν δώσει τα «σκονάκια» των ερωτήσεων από πριν ή τα έχουν προσδιορίσει και αυτά οι ίδιοι και ο  λαός κάθεται μπροστά στο λεγόμενο και όχι αδίκως χαζοκούτι, να ακούσει το μονόλογό τους.

Και καλά θα πει κανείς, αυτό εξυπηρετούσε την προεκλογική τακτική , τώρα τι ακριβώς εξυπηρετεί και πάλι να επιλεγεί  ο ίδιος  τρόπος από τον Κ. Μητσοτάκη και τον Α. Τσίπρα για να καταθέσουν τις απόψεις και να τονίσουν τις διάφορες τους; Ήδη προχθές ο Α. Τσίπρας μίλησε στον Alfa και σήμερα  ο Κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στον ΑΝΤ1!

Αυτό γίνεται πρώτον, γιατί οι επικοινωνιολόγοι των δύο αρχηγών  έχουν αποφανθεί ότι οι πολίτες, επιθυμούν καλλίτερα αυτόν τον τρόπο και δεν  θέλουν να παρακολουθούν  τα γνωστά «μαλλιοτραβήγματα» και δεύτερον,   επειδή αυτός ο τρόπος προφυλάσσει τους ηθοποιούς, συγνώμη τους αρχηγούς, από στραβοπατήματα.

Καλλίτερα λοιπόν ηθοποιοί με σκονάκια στα χέρια,  παρά κακοί ηθοποιοί , με κλισέ ρόλους. Τώρα,  αν ο λαός αποκομίζει κάτι καλό από αυτήν την δήθεν ενημέρωση, λίγο το κακό ή μάλλον πολύ το καλό για τους  πολιτικούς αρχηγούς. Αυτοί τελικά θέλουν να είναι οι κερδισμένοι και όχι ο λαός με τη «φώτιση» που θα του δώσουν!

Μάρκετινγκ είναι και πληρώνεται καλά, να μην πάει και χαμένο….!


Δεν υπάρχουν σχόλια: