Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΌΛΟΙ λένε ψέματα:



Δημήτρης Κυπριώτης

Μεγάλη έκταση πήρε η επέμβαση της Αστυνομίας σε αίθουσες κινηματογράφων που προβάλλεται η ταινία Joker. Ο ντόρος που δημιουργήθηκε (πολιτικός και κοινωνικός) έχει να κάνει με την ενεργοποίηση Νόμου του 1937, έστω και αν βρισκόμαστε σε απόσταση από αυτόν σε λίγο,  ενός αιώνα!!

Μετά από την επέμβαση των αστυνομικών,  να βγάλουν από τις αίθουσες τους ανήλικους, να τους προσαγάγουν στα Αστυνομικά τμήματα και να προσαγάγουν και τους γονείς, για να παραλάβουν τελικά τα παιδιά τους, άρχισαν τα ΨΕΜΑΤΑ!!

Ποιος έδωσε εντολή να γίνει αυτή η ενέργεια; Όλοι οι υπεύθυνου δείχνουν ανεύθυνοι και επιρρίπτουν την ευθύνη σε δύο … «κακόμοιρες» υπαλλήλους, όπως δήλωσε η κυρία Μενδώνη υπουργός κατά τα άλλα Πολιτισμού!

Ιδού η δήλωσή της:  «οι δύο κυρίες ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης σύγχρονου πολιτισμού. Είναι μέλη επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. Η επιτροπή είναι γνωμοδοτική και αυτό που λέει το θεσμικό πλαίσιο είναι ότι έχουν δικαίωμα ελέγχου αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους δηλαδή στο γνωμοδοτικό τους ρόλο. Ο έλεγχος δεν σημαίνει καλώ την αστυνομία. Έλεγχος σημαίνει ότι ο αιθουσάρχης έχει την α ή β παράβαση ή συμπεριφορά».

Τα δηλώνει αυτά η κυρία   «υπουργός» και δεν ντρέπεται που προσπαθεί να καλυφτεί πίσω από δύο κατώτερες υπαλλήλους της! ΠΟΤΕ δεν έμαθε, αν και διετέλεσε υπάλληλος για πολλά χρόνια, ότι ο επικεφαλής πολιτικός προϊστάμενος και μάλιστα υπουργός, δεν είναι για να κάθεται σε μια καρέκλα και να δίνει διαταγές!   Έχει την ευθύνη  για ότι γίνεται και ότι δεν γίνεται στο χώρο ευθύνης του  υπουργείου του! Αλλά αυτά  είναι ψιλά γράμματα  για την κυρία Μενδώνη, μιας και η πορεία της ήταν πάντα ,πορεία υποτέλειας, μη έχοντας υπεύθυνη φωνή ως δημόσιος υπάλληλος.

Και εδώ μπορούμε να συγκρίνουμε δημόσιους υπάλληλους που ποιούν τη νήσσα , ακόμη και σε παράνομες εντολές προϊστάμενων τους , με την υπερευαισθησία  που επέδειξαν οι δύο συγκεκριμένες υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, που υπερέβησαν τα όρια και ενέργησαν, χωρίς να έχουν ευθύνη και αρμοδιότητα! Ποιος να το πιστέψει αυτό; Και επειδή, η κυρία που παριστάνει την υπουργό δήλωσε ότι  «θα ληφθούν μέτρα» , είμαστε πολύ περίεργοι να τα δούμε, αν ποτέ ληφθούν!!

Η Αστυνομία, ποιος δηλαδή συγκεκριμένα δεν λέγεται , έλαβε εντολή από υπεύθυνους του υπουργείου Πολιτισμού και έτσι ενέργησαν τα όργανα.. Σε νεώτερη δήλωση όμως η Αστυνομία(γενικά) ισχυρίζεται ότι η εντολή ήταν από τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας. Τι το ποιο απλό  όμως να δώσουν στη δημοσιότητα την εντολή, που φυσικά δεν θα πρέπει να ήταν προφορική;  Και αν μία τέτοια εντολή γίνεται για ένα τμήμα, πως εκτελείται χωρίς  να ενημερωθεί η ηγεσία και μετά από αυτήν ακόμη και  ο υπουργός;  Είναι άραγε τόσο  απλή  η ενεργοποίηση Μεταξικού Νόμου και με τόση ελαφρότητα ενεργούν τα αρμόδια όργανα που υποτίθεται ότι τηρούν με σχολαστικότητα μέτρα;

Ας αφήσουν λοιπόν τα ψέματα ΟΛΟΙ και ας  βρουν καλλίτερες δικαιολογίες, ή το ποιο σωστό να δηλώσουν μια συγνώμη και να παραδεχθούν το λάθος τους .Γιατί από ότι  φαίνεται, ο λόγος της απαγόρευσης και της επέμβασης ήταν και είναι  μάλλον το μήνυμα που δίνει  ο πρωταγωνιστής της ταινίας ενάντια στην υποκρισία, στο ψέμα  στο μπούλινγκ  σε ανυπεράσπιστους , αλλά  και στον τελικό ξεσηκωμό της ίδιας κοινωνίας! Και αυτό χαλάει τη μανέστρα της αφασίας που θέλουν να οδηγούν τον κόσμο,  γνωστοί και άγνωστοι κύκλοι ανωμαλίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: