Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ-ΑΙΓΑΙΟ-ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ




ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ
Δημήτρης Κυπριώτης
Το πολιτικό ελληνικό προσωπικό και ιδιαίτερα όσοι έχουν την κυβερνητική εξουσία, οφείλουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  να αντιληφθούν, αυτά που ακόμα και ο μη ειδικός Έλληνας πολίτης αντιλαμβάνεται, ότι δηλαδή εάν επιτευχθούν ολοκληρωτικά ή εν μέρει,  οι υπάνθρωποι στόχοι του Ερντογάν στη Συρία ενάντια στον Κουρδικό λαό, τότε  στη συνέχεια σειρά θα πάρουν η Κύπρος, το Αιγαίο και η Θράκη!
Οι καιροί ου μενετοί!
Χρειάζεται ΑΜΕΣΗ κινητικότητα  με Ελληνικές πρωτοβουλίες, για την σύγκλιση των αρμόδιων οργάνων της Ε.Ε. που  θα προβούν όχι μόνο στην υλοποίηση, έστω και των ελαχίστων υφιστάμενων κυρώσεων που χρονοτριβούν αδικαιολόγητα, αλλά  να προταθεί, το «πάγωμα» όλων των εμπορικών, οικονομικών και ενταξιακών  σχέσεων, μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, μέχρι να συμμορφωθεί η Τουρκία από την ιμπεριαλιστή της υστερία σε όσα μέτωπα επιχειρεί, ακόμα και με τη χρήση veto!
Αυτή η διπλωματική κινητικότητα να συνδυαστεί από ΧΘΕΣ με το σχεδιασμό μιας ολιστικής νέας Εθνικής Στρατηγικής, που να οδηγεί τη χώρα στην εθνική της ανεξαρτησία, ώστε να μπορεί να χαράζει μια πραγματική πολυδιάστατη διπλωματία με  Δύση και Ανατολή και χωρίς επιβαλλόμενους αποκλεισμούς(εμπάργκο) άλλων χωρών, με την υπόδειξη τρίτων.
 Η κινητικότητα όμως αυτή, πρέπει να συνδυαστεί με την οικονομική και παραγωγική  ανασυγκρότηση της Ελλάδας, για να της δώσει αφενός μεν ουσιαστική ζωντάνια και αφετέρου  να ενδυναμώσει  τη συνολική της ισχύ, που σε στρατιωτικό επίπεδο σημαίνει:  Σοβαρή και βαθειά ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και συνεπακόλουθα την άσκηση δυναμικής αποτροπής των προκλήσεων και των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας, χωρίς το παραμικρό ίχνος υποχωρητικότητας και κατευνασμού της!  


Δεν υπάρχουν σχόλια: