Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Οι Τούρκία διαπράττει εγκλήματα Πολέμου στη Συρία!




Δημήτρης Κυπριώτης
«Πηγή Ειρήνης»  ονόμασε η Τουρκία την εισβολή στρατιωτικών  δυνάμεων της στη Συρία και για αυτό προσπαθεί  με φωτιά και αίμα,  με 100.000 πρόσφυγες,  με νεκρούς αμάχους και στην ουσία  με  εθνοκάθαρση, να επιβάλλει το δίκαιο του "τσαμπουκά", με την ανοχή ή τη συνενοχή άλλων Δυνάμεων.
 Για τους παραπάνω λόγους , αλλά και για άλλους,  η κατασταση αυτή   πρέπει τώρα να σταματήσει! Πως; Με τα μέχρι τώρα Συμπεράσματα, που βγήκαν από  ανταποκρίσεις , αναλύσεις, αλλά κσι από άλλες  ανοικτές πηγές..
Οι ΗΠΑ να «μαζέψουν» πίσω άμεσα την Τουρκία από την παράνομη εισβολή στα εδάφη της Συρίας και αν αρνηθεί η ηγεσία της, τότε να πάρει  ουσιαστικά μέτρα εναντίον της.
Η Κουρδική ηγεσία να αντιληφτεί ότι ο λαός τους βρίσκεται στην Επικράτεια   της Συρίας και ότι  χρειάζεται θα το ζητήσουν και θα το βρουν  από εκεί, χωρίς να πιστεύει για έξωθεν βοήθεια για τη φύλαξη των συνόρων. Άλλωστε αυτό το άκουσαν πολύ καθαρά έως κυνικά  από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Οι Κούρδοι οφείλουν, πρώτοι αυτοί και γρήγορα, να κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση, εγκαταλείποντας τις όποιες  αυταπάτες έχουν.
Η Ρωσία να αυξήσει την πίεση και την ενημέρωση όλων σε αυτό που υποστηρίζει:  «Έξω εδώ και τώρα όλες οι ξένες δυνάμεις από το έδαφος της Συρίας, μεταξύ των οποίων και οι δικές της». Η προειδοποίηση και η ενημέρωση αυτή δεν μπορεί να εξαιρεί την Τουρκία και αυτό να το καταστήσει γνωστό στην τελευταία. Και επίσης  η δήλωση αυτή,  θα πρέπει να συνοδευτεί από ανάλογες πρωτοβουλίες τόσο  Ρωσικές, όσο και Συριακές, αλλά και  Κουρδικές.
Η ΕΕ να αφήσει τα «χαϊδέματα» και τα « ήξεις αφίξεις» και να πάρει μέτρα που θα «τσούξουν» την Τουρκία και να αφήσει τα περί  εμπάργκο όπλων, αφού δεν τα έχει ανάγκη η Τουρκία για να κάνει τις βρομοδουλειές της.
Τέλος σε ότι αφορά την Ελλάδα, είναι καιρός η κυβέρνησή της  να αντιληφτεί ότι έχει  την  αποκλειστική ευθύνη για τη διαφύλαξη της  εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και να μην «κάθεται» πάνω σε υποσχέσεις του αέρα που είναι χωρίς  αντίκρισμα. Επίσης να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στους εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων που απαιτούνται,  βγάζοντας τους προϋπολογισμούς τους   από τη δουλεία των μνημονίων.   Να σταθεί απέναντι στην Κύπρο ως Εγγυήτρια Δύναμη, με ότι αυτό συνεπάγεται, όπως ακριβώς διατείνεται ότι πράττει η Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: