Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοί είναι οι 35 ισχυρότεροι στρατοί του κόσμου


Σχόλιο:

Για την αξιολόγηση της στρατιωτικής ισχύος δημιουργείται ο  Παγκόσμιος Δείκτης δύναμης πυρός,
από το businessinsider,  
που συγκροτεί πίνακα από 106 έθνη και στη συνέχεια προχωρά  στην αξιολόγηση σε περισσότερους από 50 παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων:  του συνολικού στρατιωτικού προϋπολογισμού μιας χώρας, του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και το ποσό του εξοπλισμού που η κάθε χώρα έχει στο αντίστοιχο "οπλοστάσιό" της και τη  πρόσβασή της σε φυσικούς πόρους.Βέβαια ποιοτικά στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού δεν αξιολογούνται.

Αναλυτικότερα:


Τη σύγκριση ανάμεσα στους 35 πιο ισχυρούς στρατού του κόσμου έκανε το businessinsider και τα αποτελέσματα έφεραν τις ΗΠΑ στην πρώτη θέση, αλλά με τις Ρωσία και Κίνα να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και μάλιστα σε κάποιες κατηγορίες να υπερτερούν.

  Πρώτη στη λίστα είναι η Αμερική και έπεται η Ρωσία, 3η η Κίνα, 4η η Ινδία και ακολουθούν Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία.


  Στην 35η θέση βρίσκεται η Βόρεια Κορέα εξαιτίας των 78 υποβρυχίων που διαθέτει.


  Με πράσινο χρώμα βλέπουμε το ανθρώπινο δυναμικό που μπορούν να επιστρατεύσουν ενώ με μπορντό είναι ο αριθμός των πυρηνικών κεφαλών που διαθέτει η κάθε χώρα.


Η τελευταία στήλη είναι ο προϋπολογισμός σε δολάρια. Στο πινάκα υπάρχουν και άλλα στοιχεία όπως: Τανκ, αεροπλανοφόρα, αεροπλάνα.


  Τονίζουν με κόκκινο τον τομέα που είναι πρώτη η κάθε χώρα.

  Διαβάστε το infographic







bi
Aναρτήθηκε σε Greek National Pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: