Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Έφτασαν τα ιταλικά ρυμουλκά - Το πλοίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες (vid) (upd)


Ανανέωση( 16:07) Τα ιταλικά ρυμουλκά έχουν φτάσει στο σημείο και καταβρέχουν το κατάστρωμα, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι επιβάτες - Το υπόλοιπο τμήμα του πλοίου έχει παραδοθεί στις φλόγες



Σύμφωνα με φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας από την περιοχή της δραματικής διάσωσης, καπνοί φαίνονται να βγαίνουν από το μπροστινό μέρος του πλοίου, ενώ η φωτιά εντοπίζεται προς το κέντρο του «Norman Atlantic». 

Στο γκαράζ βρίσκονται βυτιοφόρα με λάδι, τα οποία καίγονται, και εκεί εντοπίζεται το σημαντικότερο πρόβλημα.



Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 134 άνθρωποι. Η επιχείρηση διάσωσης θα κρατήσει άλλες τέσσερις ώρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 8 το βράδυ.



Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετέχουν στην επιχείρηση, 11 ελικόπτερα των Τριών Όπλων που έχουν προσγειωθεί σε Κέρκυρα και 'Ακτιο, ένα αεροσκάφος C-130 που ίπταται της περιοχής, 3 πλοία του Στόλου κατευθύνονται στην περιοχή, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί ομάδες των ειδικών δυνάμεων, ενώ ομάδα της Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, επιβαίνοντας σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος, αναμένεται στην Κέρκυρα από το 'Ακτιο προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση αερομεταφοράς των επιβατών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:


- 2 ελικόπτερα S-70 "AEGEAN HAWK" του Πολεμικού Ναυτικού

- 3 ελικόπτερα ΑΒ-205, 2 SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και

- 4 μεταφορικά ελικόπτερα (δύο ΝΗ 90 και 2 CH - 47D (Chinook)) του Στρατού Ξηράς.
Σε ετοιμότητα απογείωσης βρίσκονται άλλα 2 ελικόπτερα CH - 47D (Chinook) του Στρατού Ξηράς με 4 ομάδες Ειδικών Δυνάμεων ενώ απέπλευσαν από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας η πυραυλάκατος ΔΑΝΙΟΛΟΣ και το πλοίο Γενικής Υποστηριξης ΑΞΙΟΣ. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα πολεμικά πλοία αναμένονται στην περιοχή μετά τα μεσάνυκτα. Σε ετοιμότητα διαθέσεως βρίσκονται άλλα 2 ελικόπτερα S-70 "AEGEAN HAWK" του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι.
 defencenet.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: