Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία Δ. Κυπριώτη στις 30 Σεπ. στο SAVALAS

Κύριε Πρόεδρε του ΔΣ Βούλας και
Υποψήφιε Δήμαρχε Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης,

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Αξιότιμοι κύριοι καθηγητές Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων,

Εκπρόσωποι Συλλόγων και τοπικών ΜΜΕ,

Κυρίες και Κύριοι,
Φίλες και Φίλοι,

Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση.
Μία εκδήλωση που έχει σαν στόχο της, αφενός μεν την πρώτη επίσημη παρουσία στην Πόλη μας, του επικεφαλής του Συνδυασμού ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για ποιότητα ζωής και Υποψηφίου Δημάρχου
Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης,
ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΣΔΑΓΛΗ
και αφετέρου, την έναρξη μιας ανοιχτής συζήτησης με τους κατοίκους της Πόλης μας, για τα προβλήματα της, που θα συνεχιστεί με ένα οδοιπορικό στις γειτονιές και τις περιοχές του Δήμου μας.
Η πολύ μεγάλη μαζική σας προσέλευση, φανερώνει από μόνη της, όχι μόνο το ενδιαφέρον της συνάντησης αυτής, αλλά κυρίως αποδεικνύει τα αισθήματα της αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης που μας συνδέουν.
Αισθήματα που δε θα πάψουν να υπάρχουν, ούτε και μετά τις δημοτικές εκλογές. Και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά.
Όταν πριν ακριβώς από 4 χρόνια, ξεκίνησα σαν υποψήφιος Δήμαρχος της Βάρης, μαζί με μια ομάδα τολμηρών Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, αγνώστων στο ευρύ κοινό της Πόλης, όπως ακριβώς ήμουν και εγώ, πολλοί από εσάς που σήμερα βρίσκεστε εδώ, διαρωτηθήκατε για την τόλμη μας αυτή, αλλά και αιφνιδιαστήκατε από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Στη συνέχεια με γνωρίσατε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης στο ΔΣ, αλλά και στις γειτονιές σας, εκεί που έδινα το δικό μου αγώνα για το καλό της Πόλης, πιέζοντας τη Δημοτική Αρχή να είναι δημιουργική και αποτελεσματική.
Δε θα φανώ αλαζόνας λέγοντας ότι τα περισσότερα χρόνια αντικατέστησα στην πράξη την Αξιωματική αντιπολίτευση, και αυτό το γνωρίζετε όχι μόνο εσείς, αλλά το ομολογούν και οι δικοί τους άνθρωποι.
Έγινα ένα με τα προβλήματα της Πόλης μας, έβαλα πλάτη όπου μπορούσα και κατέθεσα πολλές, μα πάρα πολλές εποικοδομητικές προτάσεις. Άλλες πραγματοποιήθηκαν, οι περισσότερες όμως αγνοήθηκαν. Αυτό όμως άλλους πρέπει να προβληματίζει και να ανησυχεί.
Σήμερα, λίγο πριν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, το δημοτικό τοπίο είναι εντελώς διαφορετικό και σύνθετο.
Δε μιλάμε πλέον για Δήμο των 10, 15 χιλιάδων κατοίκων. Από το νέο χρόνο θα είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ανατολικής Αττικής και όχι μόνο. Αυτό έχει και τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία. Στο χέρι όλων μας είναι να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες και να απορρίψουμε κάθε τι το αρνητικό. Σήμερα όμως δεν είναι η στιγμή κατάλληλη για αναλύσεις.
Μπροστά μας έχουμε το Μνημόνιο με τους επιτηρητές του ΕΕ και του ΔΝΤ και από δίπλα τον Καλλικράτη.
Για το πρώτο δεν χρειάζεται να πω το πόσο έχει επιβαρύνει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, την ίδια μας τη ζωή, γιατί όλοι το βιώνουμε καθημερινά. Για το 2ο, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι φέρνει μια μεγάλη αλλαγή στη λειτουργία του θεσμού της ΤΑ. Και δε μιλάμε για τις συνενώσεις των παλαιών Δήμων, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ο θεσμός και ο βαθμός υποστήριξης που θα έχει από την κεντρική εξουσία.
Δεν πρέπει όμως να τρέφουμε αυταπάτες. Όσο θα υπάρχει Μνημόνιο, δε θα είναι εύκολα τα πράγματα και για την ΤΑ.
Το ένα θα επηρεάζει άμεσα το άλλο.
Ο νέος Δήμος για να μπορέσει να ανταποκρίνεται στις πολλές και σοβαρές αρμοδιότητες που του μεταφέρονται και για να μπορέσει να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πόλεων και των δημοτών, πριν από όλα πρέπει να αποκτήσει σοβαρή πολιτική διοίκηση, που να πιστεύει στο νέο εγχείρημα, να μπορεί να αφουγκράζεται τις τοπικές κοινωνίες και τα μηνύματα που εκπέμπουν, να γνωρίζει να προβλέπει, να ξέρει να σχεδιάζει , αλλά και να μπορεί να κατευθύνει.
Έχοντας όλα αυτά υπόψη μου και επειδή γνώριζα ότι όλοι οι υποστηρικτές μας, δε θα μας συγχωρούσαν λάθος επιλογή, προσπάθησα και οι περισσότεροι το γνωρίζετε, να υπάρξει μία ουσιαστική τοπική συνεννόηση.
Όμως κάθε προσπάθειά μου έπεσε στο κενό και φάνηκε από πολύ νωρίς, ότι οι συζητήσεις ήταν προσχηματικές και εκ των προτέρων καταδικασμένες. Οι προσωπικοί εγωισμοί, στάθηκαν πάνω από τις προσπάθειες που έκανα.
Κατόπιν τούτου όφειλα να κινηθώ σε άλλη λύση.
Όμως αυτό που παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό και το οποίο και εσείς διαπιστώνετε, είναι μία συνεχής κίνηση υποψηφίων προς όλες τις κατευθύνσεις. Παρατάξεις και μεμονωμένοι, μετακινούνται από τη μία πλευρά στην άλλη, με απίστευτη ταχύτητα, που ούτε οι εβδομαδιαίες εφημερίδες προλαβαίνουν τις ειδήσεις.
Εύχομαι όλες αυτές οι παλινωδίες, να γίνονται με βάση το συμφέρον των πόλεων.
Σε ότι με αφορά, έχοντας υπόψη μου τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων Δημάρχων, την ομάδα και το περιβάλλον που έχει διαμορφώσει καθένας τους, αλλά και τις δυνατότητες που έχουν για ουσιαστική και δημιουργική δουλειά, προετοιμάστηκα για το επόμενο βήμα.
Χωρίς να εντυπωσιάζομαι ούτε από Gallops, ούτε από πηχυαίους τίτλους
εφημερίδων,ούτε από κατευθυνόμενους ψιθύρους, απορρίπτοντας χωρίς συζήτηση τις διάφορες προσφορές που μου διαβιβαζόντουσαν μέσω τρίτων προσώπων, είτε για να «τρυπώσω» κάπου, είτε για να καταλήξω στους υποτιθέμενους νικητές, για να εξασφαλίσω το προσωπικό μου συμφέρον, αντιστάθηκα σθεναρά στις σειρήνες.
Η Δημοτική Ανανέωση Βάρης, με καθοδηγητή τα όργανά της, αλλά και τις απόψεις που μου διατύπωναν φίλοι και γνωστοί, ούτε τρύπωσε, ούτε κατέληξε.
ΕΠΕΛΕΞΕ, να συμπαραταχθεί σε έναν ωραίο αγώνα με το Συνδυασμό ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για ποιότητα ζωής, που έχει σαν επικεφαλής, τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της, τον επί 12 συνεχή χρόνια Πρόεδρο του ΔΣ Βούλας, έναν άνθρωπο που τον διακρίνει η εντιμότητα, το ήθος, και η μετριοπάθεια, έναν οικογενειάρχη, έναν επιστήμονα, πραγματικό δημοκράτη, με γνώσεις και μεγάλη εμπειρία στα κοινά, ανθρώπινο, ευγενή, φιλικό και με ταπεινότητα.
Κυρίες και Κύριοι,
Εκλεκτοί μου φίλοι και Φίλες,
Έχω την τιμή σήμερα να σας παρουσιάσω στην πρώτη του επίσημη παρουσία στην πόλη μας, τον υποψήφιο Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και με τη δική σας βοήθεια τον αυριανό μας Δήμαρχο
Ανδρέα Κάσδαγλη.
Σας ζητώ και σας προτρέπω να τον στηρίξετε και να τον βοηθήσετε.
Ο νέος Δήμος μας τον έχει ανάγκη.
Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: